Kürt Vatandaşlardan PKK'ya Türk Bayraklı Tepki - Son Dakika
Güncel

Kürt Vatandaşlardan PKK'ya Türk Bayraklı Tepki

Yaklaşık 200 yıl önce doğu illerinden çeşitli nedenlerle göç ederek Sinop'a yerleşen Kürt kökenli vatandaşlar, evlerine bayrak asarak PKK terör örgütüne tepki gösterdi.

30.09.2015 15:38  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un Boyabat ilçesi Bayamca köyünde yaşayan Kürt kökenli vatandaşlar, evlerine ve köyün en yüksek mevkisine Türk bayrağı asarak terör olaylarına tepki gösterdi.

200 YIL ÖNCE YERLEŞTİLER

Yaklaşık 200 yıl önce doğu illerinden çeşitli nedenlerle göç eden Kürt kökenli vatandaşlar, Boyabat ilçesi Bayamca köyüne yerleşti. 80 hanenin bulunduğu ve nüfusunun tamamı Kürt kökenli vatandaşlardan oluşan köyde bazıları evlerine bayrak asarak, bazıları da evinin duvarlarına Türk bayrağı resmi çizerek PKK terör örgütünün saldırılarını protesto ediyor. Bayramca Köyü Gedikoğulları Derneği Başkanı Vedat Gedikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanı ne pahasına olursa olsun böldürmeyeceklerini söyledi.

"BU BAYRAK İNMEYECEK"

"Bu bayrak hiçbir zaman inmeyecek" diyen Gedikoğlu, "Terör örgütü ve yandaşlarına sesleniyorum; bir an önce elinizi eteğinizi bu işlerden çekin, yoksa topyekun yok olacaksınız. Bunun başka çaresi yok. Burada yaşayan insanların tamamı eline silahı alıp ülkenin neresinde savaş varsa oraya gidip savaşacak durumdadır. Canla başla insanlarımız bunu istemektedir" ifadelerini kullandı.

"DOĞUDAKİ VATANDAŞLARIMIZ DEVLETİNE SAHİP ÇIKSIN"

Gedikoğlu, Doğu ve Güneydoğdu Anadolu bölgelerinde yaşayan Kürt kökenli vatandaşların zor günler geçirdiğini bildiklerini ancak devletin her zaman onların yanında olduğunu dile getirdi. Meselenin Kürt meselesi ile ilgisi olmadığını vurgulayan Gedikoğlu, "Bu olaylarda dış güçlerin eli var. Onun için o bölgelerde yaşayan Kürt vatandaşlarımızın yaşam şartları bizim gibi değil, bunu biliyoruz. Belki can ve mal korkusu yüzünden zor günler geçiriyorlar. Ona rağmen devletlerine sahip çıksınlar, devletimiz onların her zaman yanında" dedi.

"KÜRT VATANDAŞI OLARAK SAVAŞMAYA HAZIRIM"

Köy sakinlerinden Lütfi Gedikoğlu ise Kürt kökenli bir vatandaş olarak PKK terör örgütüne karşı savaşmaya hazır olduğunu dile getirdi. PKK'nın Türk-Kürt kardeşliğini asla bozamayacağının altını çizen Gedikoğlu, "Şehit haberlerine, şehit olan insanlarımıza çok üzülüyoruz. Devletimiz müsaade etsin, doğuya giderim ve nerede bir sorun varsa terör örgütüne karşı dik durur, savaşırım. Burada yaşayan tüm Kürt vatandaşlar da daima buna hazırdır. PKK dahil, hiçbir terör örgütünü bu ülkede istemiyoruz. Herkes bunu böyle bilsin" diye konuştu.


Kürt Vatandaşlardan PKK\'ya Türk Bayraklı Tepki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kürt Vatandaşlardan PKK'ya Türk Bayraklı Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • senem: Bu ülkede pkk yoktu,o zaman lar kürt ler hertürlü zorlugu cektiler...simdiki taktik ahh pkk olmasa soyle plurdu boyle olurdu..oldigi zamanlar kurtler daha beter di doğru ya dogru.. 85 2 Yanıtla
  • Ferit: 4 Kürtün bayrak asmasi size ne kadar da mutlu etmiş :)) 14 58 Yanıtla malaya44: Bizim burda 4 kürtten fazlazi var .1 milyon kadar hepside musluman bayrak sevdalisi 0 0
  • TÜRK: HELAL OLSUN SİZLERE!!!! YAHU TERÖRİSTEN KİM NEZAMAN HANGİ MEMLEKET HAYIR GÖRMÜŞ!!! 23 36 Yanıtla
  • gercek: asimile olmuş insanlardan da bu beklenir zaten 11 46 Yanıtla
  • zaza12 genç: satılmış cakallar bizim için paçavra kahr olsun akhp 14 42 Yanıtla
  • Milli irade: Kürt, Türk kardeştir, problem HDP,PKK dır. 49 5 Yanıtla ZaZa: Yahu zaten bu HDP ile PKK uzaydan geldi başımıza bela oldu. Halbuki hiç bir sorun yok her kes mutlu. 2 5
  • AvrupA Mardin: Bunlar kürt olamazlar ermeni türk yalakalar 17 25 Yanıtla
  • serhat: alin size asimile kürt 10 31 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement