Kurtalan'da "Kent Park Projesi" Kabul Edildi - Son Dakika
Yerel

Kurtalan'da "Kent Park Projesi" Kabul Edildi

Kurtalan\'da "Kent Park Projesi" Kabul Edildi

Kurtalan'da Kaymakamlık ve Belediye tarafından, Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) sunulan "Kent Park Projesi"nin kabul edildiği bildirildi.

12.07.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtalan'da Kaymakamlık ve Belediye tarafından, Dicle Kalkınma Ajansı'na (DİKA) sunulan "Kent Park Projesi"nin kabul edildiği bildirildi.

İlçedeki Atatürk ve Gençlik Parkının yer aldığı alanın modern bir rekreasyon alanı olarak kazandırılması, içinde bir çok sosyal donatıya yer alacağı ve 2 milyon liraya mal olması beklenen proje, 2 aylık bir çalışmanın ardından kaymakamlık ve belediye yetkililerince 2 Mart'ta  DİKA'nın Siirt Yatırım Ofisine teslim edilmişti.

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay, yaptığı açıklamada, projenin genel amacının kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülmesi için hazırlandığını belirterek, parkın ilçe halkına hayırlı uğulu olması dileklerinde bulunundu.

Karaatay, şöyle konuştu:

"Projenin faaliyetleri ile vatandaşlarımızın aktif ve pasif rekreasyonel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla proje kapsamında yapımı gerçekleştirilecek ve tüm halkımız tarafından kullanılacak. içinde basketbol, voleybol ve fitnes sahalarından oluşan bir spor alanı ile 14 bin 861 metrekarelik kısmında ağaçlandırma çalışması yapılacak olan ve içinde çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, koşu pisti, havuzlar, seyir terası ve bedensel engellilerin kullanımını kolaylaştıracak yapıların bulunacağı bir park olacak. İhtiyaç duyulan malzemelerin konumlandırılması ile oluşturulacak bir piknik ve mesire alanı oluşturularak ilçemizin mevcut kentsel yaşam koşullarını ve sosyal alanların iyileştirilmesi yolu ile altyapı hizmetleri geliştirilecek ve yeşil alanlar oluşturulacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurtalan'da 'Kent Park Projesi' Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement