Kurtalan'da Mısır Alımı Başladı - Son Dakika
Yerel

Kurtalan'da Mısır Alımı Başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Kurtalan'da mısır alımlarına başladı.

17.09.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Kurtalan'da mısır alımlarına başladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Müdürü Reşat İlbasan, mısır alımlarının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mısır fiyatının belirlenmesinin ardından TMO'nun mısır alımlarına başladığını söyledi.

Kurtalan'da bu yıl 20 bin ton mısır üretimi beklendiğini belirten İlbasan, "İlçemizde mısır ekimi yaygınlaşıyor. Bu yıl 20 bin ton mısır üretimi bekliyoruz. Fiyat, ton başına 725 lira olarak belirlendi. Çiftçilerimizin mısır bedelleri en geç 1 ay içinde hesaplarına yatırılacaktır" dedi.

Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ise, çiftçilerin bilinçli tarım ile mısır verimini arttırabileceklerini söyledi.

Çiftçilere mısır ekiminde daha iyi verim almaları için Kurtalan Ziraat Odası olarak eğitim vereceklerini belirten Günbat, çiftçilerin toprak tahlillerini uzman kişilere yaptırarak kullanacakları gübrenin verimi arttıracağını kaydetti.

Törene, Kurtalan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Karataş, Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Bedrettin Ekinci, TEDAŞ İlçe Müdürü Masum Soysal ve çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurtalan'da Mısır Alımı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement