Kurtarma Çalışmalarının Kahramanı Oldular" - Son Dakika
Güncel

Kurtarma Çalışmalarının Kahramanı Oldular"

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Tohumluk köyü sınırları içerisinde "Sikorsky" tipi askeri helikopterin düşmesinin ardından ilk müdahaleyi yapan çevre köydeki vatandaşlar, büyük bir özveri ile bazı yaralıların hastanelere ulaştırılmasını sağladı.

07.07.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EYÜP ELEVÜLÜ - Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Tohumluk köyü sınırları içerisinde "Sikorsky" tipi askeri helikopterin düşmesinin ardından ilk müdahaleyi yapan çevre köydeki vatandaşlar, büyük bir özveri ile bazı yaralıların hastanelere ulaştırılmasını sağladı.

Şebinkarahisar Kaymakamı ve Alucra Kaymakam Vekili Murat Çağrı Erdinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düşen helikopterde yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşların yaptığını kaydetti.

Vatandaşların çok acil bir şekilde kaza yerine ulaştığını anımsatan Erdinç, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız daha sonra güvenlik güçlerine haber veriyorlar. Kurtarma çalışmalarında çok aktif şekilde yer aldılar. Vatandaşlarımıza şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çok müthiş bir duyarlılık gösterildi, çok ciddi bir çaba gösterdiler. Kurtarma çalışmalarının da kahramanı oldular. Birlik ve beraberlik örneğini en güzel şekilde gösterdiler."

Helikopterin düştüğü alana en yakın noktalardan biri olan Çakrak köyünün muhtarı Şakir Ardahan da helikopterin düşmesi sonrasında çevre köy ve yaylalardan çok sayıda vatandaşın olay yerine koştuğunu anlattı.

"Vatandaşlarımızın bu duyarlılığından gurur duydum"

Yöre insanının her zaman duyarlı olduğuna dikkati çeken Ardahan, "Yakın bir mesafe olduğu için önce vatandaşlarımızla olay yerine ulaştık. Civardaki köy ve yaylalardan bayağı bir insan vardı. Çok kalabalıktı. Acil olarak hemen yaralıları taşıdık. En son şehitlerimiz taşındı. Vatandaşlarımızın bu duyarlılığından gurur duydum. Her daim askerimize sahip çıkmamız lazım ve bu zaten böyle." dedi.

Helikopterin düştüğü bölgenin yakınlarındaki Taflantepe Yaylası'ndan olay yerine gelen emekli öğretmen Mehmet Durdu, helikopteri düşerken gördüklerini ifade etti.

Helikopterin düşmesiyle birlikte olay yerine hareket ettiklerini belirten Durdu, "Çevre köylerden de vatandaşlar geldi ve yaralıları kurtarmaya çalıştı. Olay yeri sarp olduğu için vatandaşlarımız ve gençler çok büyük özveri gösterdi. Helikopter parçası ve ağaç dallarının yanı sıra kim ne bulduysa kurtarma aracı olarak kullandı." ifadelerini kullandı.

Herkesin düşen helikopterdekilerin "kendi ailesinden biriymiş gibi" kurtarma çalışmasına katıldığını kaydeden Mehmet Durdu, "Sanki olayda hayatını kaybeden şehitlerimiz ve yaralılar 'kendi ailemizden birisiymiş gibi' kurtarmaya çalıştık. Herkes bir yandan ağlıyor ve kurtarmaya çalışıyordu. Bunları anlatırken halen duygulanıyorum." diye konuştu.

Vatandaşlardan Ali Yağlıdere ise helikopterin ormanlık alana düşüşüne şahit olduklarını kaydetti.

"Herkes seferber oldu"

Yağlıdere, olayın ardından çevredeki vatandaşlara haber verdiklerini vurgulayarak, "Mahalleye haber verdik ve çok giden arkadaşımız oldu. 10 dakika içerisinde herkes geldi ve 30 dakika içerisinde 2 yaralıyı sivil araçlarla gönderdik. Allah razı olsun, bu konuda herkes çok duyarlı. Herkes seferber oldu. Bu alanda yüzlerce kişi vardı." şeklinde konuştu.

Alucra ilçesine bağlı Çakrak köyünde yaşayan emekli polis memuru Aziz Kırbaş ise bölgede bulunan diş doktoru ve sağlık personelinin yaralılar için çok büyük avantaj olduğunu belirtti.

Helikopterden kopan parçaları sedye yaptıklarını ve kablolarla bağladıklarını söyleyen Kırbaş, şöyle devam etti:

"Gençlerle birlikte dik olarak aşağıya indik. Daha sonra şehit olanları aldık. Bazı yaralıların ağzında ve burnunda kan vardı. Kan boğazına gitmesin diye onunla ilgilendik. Burada bir askeri helikopterin düşmesi, duygusal anlamda milletin daha ayrı bir çabası oldu. Yabancı bir uçak bile düşse bu halk aynı şeyi yapardı. 8-10 kilometre uzaklıkta olan yaylacılar bile iletişime geçerek buraya geldiler. 15 dakika içerisinde herkes burada bir araya geldi. Biz yaralıları 2-3 araçla sevk ettik."

Helikopterin düşmesinin ardından Alucra ve Yağlıdere ilçelerine bağlı Çakrak ve Macara köyleriyle, Kırıkyayla, Taflantepe ve Buları yaylalarından yüzlerce vatandaş olay yerine gelerek, yaralıların kurtarılması çalışmalarına katıldı.

Helikopterin düştüğü alanda alınan güvenlik önlemleri devam ederken, enkaz temizleme çalışmalarının da sürdüğü gözlendi.

Sedye olarak kullanılan helikopter parçalarının da bölgede olduğu görüldü.

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Tohumluk köyü sınırlarında "Sikorsky" tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu aralarında askeri personel ile eş ve çocuklarının da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtarma Çalışmalarının Kahramanı Oldular' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement