Kürtçe Ağıtlarla Ebediyete Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Kürtçe Ağıtlarla Ebediyete Uğurlandı

Kürtçe Ağıtlarla Ebediyete Uğurlandı

Elindeki Bombanın Patlaması Sonucu Şehit Olan Piyade Uzman Çavuş Halil Tuğ, Memleketi Adıyaman'da Toprağa Verildi.

01.04.2010 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te bulunan 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda elindeki bombanın patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş 39 yaşındaki Halil Tuğ, memleketi Adıyaman'da toprağa verildi. Cenaze töreninde gözyaşına boğulan 3 çocuk babası Tuğ'un annesi Hamsiye Tuğ, Kürtçe ağıtlar yakarak, "Halil'im bizi nasıl bırakıp gidersin? Çocuklarını neden yetim bıraktın" dedi.

Şehit uzman Çavuş Halil Tuğ için ilk olarak Adıyaman Valiliği önünde resmi tören düzenlendi. Törene, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Adıyaman Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, bürokratlar ile Tuğ'un babası Abuzer, annesi Hamsiye, eşi Emine ile çocukları Arzu (15), Yavuz (13), Aysu (3), yakınları ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Valilik önünde yapılan törende gözyaşı dökerek, Kürtçe ağıtlar yakan Tuğ ailesini yakınları ve askerler teselli ederken, şehit uzman çavuşun küçük kızı Aysu ise yakınlarının kucağında yaşananları izledi. Gözyaşı döken ve Kürtçe ağıtlar yakıp, "Halil'im gitme. Bizi bırakıp nerelere gidiyorsun, çocukların yetim kalacak" diyen anne Hamsiye Tuğ'un, törene ayakkabı giymeden çorapla geldiği görülünce, alınan bir terlik ayağına giydirildi. Gözyaşlarının sel olup aktığı törende, fenalaşan bazı kişilere ise alanda bekletilen ambulansta müdahale edildi. Törende acılı anne Hamsiye ile baba Abuzer Tuğ ise, törene katılan 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Piyade Uzman Çavuş Halil Tuğ'un özgeçmişinin okunması ile başlanan törende saygı duruşunun ardından konuşan Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık, "Yüce Türk Milletinin huzur ve güvenliğinin sağlanması için, silahlı kuvvetlerimizin saflarında, kutsal görevini yaparken aramızdan ayrılan şehidimizin üstün hizmetleri ve hatıraları daima saygı ile anılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde yücelmekte, milletimiz onların kahramanlıkları ve fedakÔrlıkları sayesinde huzur ve barış içinde yaşamaktadır. Ulvi bir amaç uğruna, şahadet mertebesine eren korkusuz, evladınız kara toprağa değil, milletimizin kadirbilir hamiyetli bağrına vermenin tesellisi ve onlara sahip olmanın gururu ile siz geride kalan akrabalarına dostlarına başsağlığı diliyor ve böyle evlatlara sahip olduğunuz için sizleri bütün Türk Milleti adına saygıyla selamlıyorum" dedi.

Buradaki törenin ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin cenazesi daha sonra bindirildiği araç ile Ulu Camii'ne götürüldü. Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın kaldırdığı cenaze namazının ardından Halil Tuğ'un, naaşı Adıyaman Belediye Mezarlığındaki şehitlikte defnedildi.

Cenazenin toprağa verilmesinden sonra tabuta sarılı Türk Bayrağı ailesine teslim edildikten sonra, askerler şehit uzman çavuş için saygı atışı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kürtçe Ağıtlarla Ebediyete Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement