Kürtçe Eğitim Vereceği Öne Sürülen "Okul" - Son Dakika
Güncel

Kürtçe Eğitim Vereceği Öne Sürülen "Okul"

Bağlar Belediyesi, Kürdi Der ve Eğitim Sen ile Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evinde Kürtçe eğitim verilmesi için protokol imzaladı.

15.09.2014 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağlar Belediyesi, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der) ve Eğitim Sen ile Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evinde Kürtçe eğitim verilmesi için protokol imzaladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evinde Kürtçe eğitim verilmesi için belediyede gerçekleştirilen imza törenine Kürdi-Der Yönetim Kurulu adına Sabahattin Gültekin, Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu adına Yıldırım Arslan ile Bağlar Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Murat Satıcı katıldı.

Satıcı, burada yaptığı açıklamada, 2014-2015 eğitim öğretim yılının sıkıntılarla başladığını ileri sürerek, belediye olarak Kürdi-Der ve Eğitim-Sen işbirliğiyle başlatılan çalışmaya destek sunmak amacıyla Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evinde ilçedeki çocuklara eğitim verileceğini belirtti.

Kürt çocuklarının kendi ana dilini öğrenebilmesi için haftada 5 gün eğitim verileceğini ifade eden Satıcı, şunları kaydetti:

"Bu protokolle eğitim destek evimizi Kürdi-Der ve Eğitim-Sen çatısı altında Kürtçe öğretmenlik yapan arkadaşlarımıza tahsis ediyoruz. Belediye olarak amacımız anadilde eğitimi desteklemektir. Nitekim kişiliğin oluşmasında anadil olmazsa olmazdır. 21. yüzyılda anadil eğitiminde devletin bakışı kesinlikle değişmek zorundadır. Kurum olarak biz her bireyin anadilinde eğitim alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Daha sonra Satıcı, Kürdi-Der adına Gültekin ve Eğitim-Sen adına Arslan tarafından protokol imzalandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kürtçe Eğitim Vereceği Öne Sürülen 'Okul' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement