Kürtçe Okuların Mühürlenmesi Hakkari'de Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kürtçe Okuların Mühürlenmesi Hakkari'de Protesto Edildi

Kürtçe Okuların Mühürlenmesi Hakkari\'de Protesto Edildi

Eğitim-Sen ile Kürdi-Der Hakkari Şubeleri tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasında, Kürtçe eğitim veren okulun mühürlenmesi protesto edildi.

18.09.2014 22:28  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de, Kamu Emekçileri Sendikası'na bağlı Eğitim-Sen ile Kürdi-Der Hakkari Şubeleri tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasında, Kürtçe eğitim veren okulun mühürlenmesi protesto edildi.

Kesk Hakkari şubeler Platformu önünde bir araya gelen Eğitim-Sen ve Kürdi Der üyelerine DBP ve HDP il Örgütü de destek verdi. Basın açıklamasının yapılacağı Bulvar Caddesi'ndeki Belediye binasına kadar yürüyen 100 kişilik grup, burada Kürtçe ve Türkçe slogan attı. Kürtçe Kurdi-Der Hakkari Şubesi Başkanı Metin Kaçmaz tarafından yapılan açıkmanın Türkçesi Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan tarafından okundu. Aşkan, Diyarbakır'ın Bağlar semtinde halkın anadilinde eğitim yapmak üzere kendi olanakları ile açtığı okul mühürlenerek kapatılmak istendiğini, buna engel olmak isteyen halka gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalede bulunulduğunu ve aralarında Eğitim-Sen üyelerinin de bulunduğu toplam 171 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Aşkan, "AKP hükümetinin Diyarbakır- Bağlar, Hakkari - Yüksekova, ve Şırnak'ın Cizre ilçelerinde halkın kendi anadilini öğrenmek için açtığı kurumları mühürleyeceğine IŞİD çetelerine sınırları mühürlesin. Anadolu halklarının eğitimin tüm kademelerinde anadillerinde eğitim talebi devlet tarafından yerine getirilmesi gereken en temel haktır. Anadilinde eğitim taleplerine yaklaşım olduğu söylenen çözüm sürecine yaklaşımdır. KESK üyeleri halkların temel taleplerinin karşılanması için verilen bütün mücadelelerin yanında olmaya devam edecektir" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup sesiz şekilde dağıldı.

ATATÜRK BÜSTÜNÜN OLDUĞU KAİDEYE ÇIKARAK PROTESTODA BULUNDU

Bu arada yapılan basın açıklamasının ardından akşam saatlerinde Hakkari Şehir merkezindeki Atatürk büstünün olduğu kaideye çıkan bir kişi, IŞİD'in Kürtlere yönelik katliamlarını kınarken, açılan Kürtçe okullara mühür vurulmasını da protesto etti. Yaklaşık 10 dakika Atatük büstü kaidesinin üzerinde kaldıktan sonra da HDP ve DBP'li yöneticiler tarafında indirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)-

================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kürtçe Okuların Mühürlenmesi Hakkari'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement