Kurtcu, AK Parti İlçe Başkanı Namlı'ya Cevap Verdi - Son Dakika
Yerel

Kurtcu, AK Parti İlçe Başkanı Namlı'ya Cevap Verdi

Kurtcu, AK Parti İlçe Başkanı Namlı\'ya Cevap Verdi

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı’nın iddialarına cevap verdi.

28.01.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı'nın iddialarına cevap verdi.

Kurtcu, yazılı yaptığı açıklamada, "AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, devlete ait olan ve kanunlar çerçevesinde meclis mahiyetinde millete ait makamı, salonu, çoğunlukla hegemonyasına dayandırarak İl Genel Meclisini ve millet iradesini bir tarafa koymak suretiyle yok saymıştır. Ahmet Namlı, bunun yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanının da iradesini yok sayarak millete efelik cihetine gitmiştir. Siyasal etik, kanunlar, Ahmet Namlı için önemli değil demektir. Bizler, muhtarlarımızla görüşüyoruz. Lakin İl Genel Meclisi salonunda değil. Bizzat kendilerini ziyaret ederek görüşüyoruz. Biz, millete hizmet etmek isterken böbürlenerek değil, severek hizmet ediyoruz. İl Genel Meclisi, kanun, nizam, iç tüzüğü ile Ankara'daki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli yerel yapılanmasıdır. AK Parti'nin hastalıklı zihniyeti kanunu, nizamı yok saymaktadır. Ayrıca MHP İl Başkanımız, düzenlediği bir basın toplantısında 'AK Parti İlçe Başkanının yerinde, ben oturmak isterim' derken ironi yapmıştır. Biz, MHP olarak devlet terbiyesi görmüş, devlet adabını, kurumların vazifesini bilen ve yerli yerinde kanunlar ve kuralların işlemesini isteyen bir siyasal hareketiz. Kastamonu'da milliyetçiliğin, vatanseverliğin kıymetinin farkında olan bu zat, 20 yıl memlekete hizmet etmiş, gönüllerin sevgisini kazanan Turhan Topçuoğu başkanımıza atmış olduğu iftiraları Kastamonulu hemşehrilerimizin vicdanına bırakıyorum. 'Ayinesi iştir kişinin, fazla lafa bakılmaz'" dedi.

Kurtcu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Öte yandan, 'Kastamonu'nun suya ihtiyacı yoktur' diye bir rapor Ankara'ya hiçbir zaman gönderilmemiştir. Aksine Kastamonu Belediyesi olarak, Devlet Su İşleri'ne ve Ankara'ya Karaçomak Barajı'nın yetersiz geldiğinin, bu yüzden de acilen Kırık Barajı'nın programa alınması istenmiştir. Memleketimize 20 yıl boyunca hizmet aşkıyla hizmet etmiş bir belediye başkanının, bunun aksine bir raporu zaten Ankara'ya göndermesi düşünülemez. Bu noktada iftira siyasetinin MHP'liler tarafından değil, AK Parti'liler tarafından yapıldığı açıkça görülmektedir. Varsayalım bunun aksini bir an olsun düşünelim. AK Partililer tarafından 'Kastamonu'nun suya ihtiyacı yoktur' şeklinde bir raporun Ankara'ya gönderildiğini düşünsek dahi barajın, programdan çıkarılmasının sebebi eski belediye başkanımız Sayın Turhan Topçuoğlu değil, aksine o günlerin KASKİ Müdürü şu an AK Parti'den Belediye Başkanı olan Tahsin Babaş'tır. Hz. Pir Caddesi'nin sokak sağlıklaştırma projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir projesidir. Kültür Bakanlığı tarafından, sokak sağlıklaştırma projesinin ödeneklerinin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne aktarılmasına rağmen AK Partililerin, kör taassubu memleketimize bu projenin hayata geçirilmesinde mani olmuştur. Eğer Ahmet Namlı, bir suçlu arıyorsa ona tavsiyemiz, önce kendi partisine ve kendi siyasetçilerine bakmasını öneririz. Bunlara ilaveten, Ziraat Odası seçimleriyle ilgili olarak İl Genel Meclisi üyesi olan zatın, köy muhtarlarına hizmet noktasında muhtarlarımızı tehdit ettiği diğer Ziraat Odası başkan adayları ve bazı muhtarlarımız tarafından ifade edilmektedir. AK Parti, gücün zebanına kapılmıştır. Bu konudaki eleştirilerimizi devam ettiriyoruz. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Siyasal manada çok sıkıntılı, yarınlarda da memleketin huzuruna ve barışına sıkıntı getirecek bir yaklaşımdır. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, İl Genel Meclisi salonunu kullanılmasını siyasi edebe aykırı noktasında il başkanımızın eleştirisini anlayamadığını, idrakinin bunu kavrayamadığını düşünüyoruz." - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurtcu, AK Parti İlçe Başkanı Namlı'ya Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement