Kurtcu'dan Almanya Parlamentosu'na Sert Tepki - Son Dakika
Yerel

Kurtcu'dan Almanya Parlamentosu'na Sert Tepki

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, Almanya Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen kararına sert tepki gösterdi.

02.06.2016 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen kararına sert tepki gösterdi.

Kurtcu, yaptığı yazılı açıklamada, "Emperyal hesabın içinde olan devletlerin, Türk devleti Hakkında hüküm vermesi gibi tarihte olmuş bilimsel manada tarihçilerin uzlaşmadığı bir hususta Türkiye bugüne kadar arşivlerin uluslararası tarihçilerin değerlendirmesi gerektiği noktasında olmuşlardır. Bu boyutta Türk Devletinin tezleri değerlendirmeye alınmadan lobi faaliyeti ile Türk milleti ve Türk devletinin soykırım gibi bir suçla itham edilmesi kabul edilemez. Konuyu parlamentosunda değerlendiren devletlerin bu tür suç ve günahı çoktur. Türk milleti, 'milleti sadıka' diye değerlendirdiği halihazırda vatandaşımız boyutunda bulunan Ermeniler'le meselesi olmamıştır. Emperyalist işgalci devletlerin kışkırtması ile Taşnak ve Hınçak çetelerinin Doğu Anadolu'da yaptığı soykırımı ortadan kaldırmak için mülki irade tehcir kararı vermiştir. Takdire değerdir ki her devlet varlığı için iç dış tehditleri bertaraf eder. 5 bin yıllık yazılı tarihi olan 16 tane devlet kurmuş bu aziz millet hiçbir zaman akbabalık etmemiştir. Anadolu'yu bir sakin liman, bütün zulüm görenlerin korunma yeri yapmış. Bu millete atılan suçlama asla kabul edilebilir bir şey değildir, reddediyoruz, tel'in ediyoruz" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurtcu'dan Almanya Parlamentosu'na Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement