Kurtulmuş: "Anayasamızın Ruhu Darbe Ürünüdür" - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Anayasamızın Ruhu Darbe Ürünüdür"

Kurtulmuş: "Anayasamızın Ruhu Darbe Ürünüdür"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, mevcut anayasanın darbe ruhunu taşıdığını belirterek, "82 Anayasası da darbe sonucudur.

28.10.2015 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, mevcut anayasanın darbe ruhunu taşıdığını belirterek, "82 Anayasası da darbe sonucudur. Şu andaki anayasamızın ruhu, maddeleri çok değişti ama ruhu hala darbe ürünüdür. Bu millet bir şey anlamaz, bu millet kendi kedini yönetemez bu milleti biz yönetiriz anlayışı ile yapılmış bir anayasadır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Altınordu Teşkilatı tarafından düzenlenen vefa yemeğine katıldı. Bir otelde düzenlenen yemeğe Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti Ordu Milletvekili Adayları Ergün Taşçı ve Mehmet Kara, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, çok sayıda partili ve davetli katıldı. Programda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'de özgürlükçü, demokratik, sivil bir Anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. 82 Anayasası'nın darbe ruhu taşıdığını aktaran Kurtulmuş, bu durumun değişmesi için güçlü tek başına bir AK Parti iktidarının olması gerektiğini belirtti.

"ANAYASANIN TAMAMLANMASI İÇİN TEK BAŞINA AK PARTİ İKTİDARI LAZIM"

82 Anayasa'sının darbe ruhunu taşıdığını, Türkiye'de özgürlükçü, demokratik, sivil bir Anayasaya ihtiyaç olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye'de çok şey yapıldı ama hala bir Anayasa değişikliği yapılmadı. Türkiye'de özgürlükçü, demokratik, sivil ve bütün toplum kesimlerini bu ülkeye sahiplendirecek herkesi eşit ve özgür yurttaşlar olarak, bu ülkenin de devletin de sahibi benim noktasına getirecek bir Anayasaya ihtiyaç var. Türkiye'yi yönetenler Türkiye'yi bir hıza da tutmak isteyenler, bu memlekette özgürlükçü bir Anayasa yapılmasına hiçbir zaman müsaade etmedi. 2010'daki referandum da milletten yana olanlarla Türkiye'de devleti bir güç olarak millete karşı kullanmak isteyenlerin nasıl ayrıştığını 2010 referandumunda gördük. 'Ne demek yeni Anayasayı siz millet olarak nasıl yaparsınız. Anayasa bu memlekette seçkinler yapar, Anayasa'yı bu memlekette seçkinler devletin gücünü kullanarak yapar, hatta darbelerle yapar.' Türkiye'de 2 tane hatta 3 tane Anayasa yapılmış 24 Anayasası da nihayetinde bir olağanüstü dönemin Anayasasıdır. 61 Anayasası da darbe sonucudur, 82 Anayasası da darbe sonucudur. Şu andaki Anayasamızın ruhu, maddeleri çok değişti ama ruhu hala darbe ürünüdür. Bu millet bir şey anlamaz, bu millet kendi kedini yönetemez bu milleti biz yönetiriz anlayışı ile yapılmış bir Anayasa'dır. Şimdi bunu tamamlamak için güçlü, tek başına bir AK Parti iktidarı lazım. Bu anlamda ha gayret bunu kalıcı hale getireceğiz. Türkiye'de siyasi partiler yasasının, seçim yasasının, meclis iç tüzüğünün değişmesi için güçlü bir AK Parti iktidarına ihtiyaç var" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Anayasamızın Ruhu Darbe Ürünüdür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement