Kurtulmuş: "Bu Millet, Terör Örgütlerinin ve Arkasındaki Ağa Babalarının Hadlerini En Güzel Şekilde... - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Bu Millet, Terör Örgütlerinin ve Arkasındaki Ağa Babalarının Hadlerini En Güzel Şekilde...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un vatandaşlarla sohbet etmesi Kurtulmuş'un iftar programına katılması İftar alanından detaylar Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da Kurtulmuş: "Bu millet, nasıl ki geçmişte Türkiye'nin, Osmanlı'nın üstüne abanıp, bu ülkeyi bölüp parçalamak ve yutmak isteyenlere cevabı en ağır şekilde verdiyse, hiç şüpheniz olmasın, bu terör örgütlerine ve bunların arkasındaki ağa babalarına da cevabını en güzel şekilde verecek, hadlerini en güzel şekilde bildirecektir" "Güya bütün dünya DAEŞ'in karşısında.

19.06.2016 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un vatandaşlarla sohbet etmesi

Kurtulmuş'un iftar programına katılması

İftar alanından detaylar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da

Kurtulmuş:

"Bu millet, nasıl ki geçmişte Türkiye'nin, Osmanlı'nın üstüne abanıp, bu ülkeyi bölüp parçalamak ve yutmak isteyenlere cevabı en ağır şekilde verdiyse, hiç şüpheniz olmasın, bu terör örgütlerine ve bunların arkasındaki ağa babalarına da cevabını en güzel şekilde verecek, hadlerini en güzel şekilde bildirecektir"

"Güya bütün dünya DAEŞ'in karşısında. Bu adamlar bu kadar büyük silahları nereden buluyor? Bu gücünü nasıl Türkiye'ye karşı yöneltiyor? ya da 40 yıldır bu memlekette binlerce insanımızın ölümüne neden olan bu PKK, bu gücü, bu silahları nereden buluyor? Sadece bu sorunun cevabını sorsak ve bir an düşünsek Türkiye'nin ne büyük bir oyunla karşı karşıya kaldığını hep beraber görmüş oluruz"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu millet, nasıl ki geçmişte Türkiye'nin, Osmanlı'nın üstüne abanıp, bu ülkeyi bölüp parçalamak ve yutmak isteyenlere cevabı en ağır şekilde verdiyse, hiç şüpheniz olmasın, bu terör örgütlerine ve bunların arkasındaki ağa babalarına da cevabını en güzel şekilde verecek, hadlerini en güzel şekilde bildirecektir." dedi.

Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye İskelesi'nde düzenlediği ve yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı iftar programında vatandaşlara hitap etti.

Ramazanın, herkesin bir nefis muhasebesi yapmasını sağlaması temennisinde bulunan Kurtulmuş, "Ramazandaki orucun amacı sadece yoksulun, fakirin halini anlamaktan ibaret değildir. Orucun amacı, sadece vücutlarımız sıhhat bulsun diye oruç tutmak da değildir. Orucun anlamı, insan ruhunun yükselmesi, yücelmesi, insan ruhunun birtakım ulvi hasletlerle kuşanması demektir. Ramazan bize paylaşmayı öğretir, diğergamlığı öğretir, kul olarak Allah'ın varlığı karşısında acziyetimizi öğretir. Ramazan bize insanların meselelerine karşı daha duyarlı olmamızı öğretir. Ramazan bize neşe verir." diye konuştu.

Ramazanın herkesin çehresine bir ümit, ışık, sevinç verdiğini dile getiren Kurtulmuş, herkesin ramazandan hakkıyla istifade etmesini diledi.

Milletin en büyük özelliklerinden birisinin de Allah'tan başkasına asla kulluk etmemesi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu millet, bu özelliğini tarih boyunca taşıdı, bugüne kadar getirdi. Bu milletin güçlü şekilde yoluna devam etmesi, bu özelliklerini kuşanarak hayatını sürdürmesiyle mümkündür. Önümüze nice engeller konuldu. Nice yerlerde bu büyük milletin önleri kesildi. 'Bittiler' dedikleri yerlerde yeniden ayağa kalkmasını bildik. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda tarihimizin son safhasında, ondan evvelki dönemlerde de birçok kere başımıza gelen badirelerden tam da bu inanç sayesinde kurtulduk. Allah'tan başkasına kul olmayan bu inanç sayesinde kurtulduk. Dünyanın bütün büyük devletleri karşımıza çıktılar. 'Dayanamaz' dedikleri bu millet 'Ya Allah' diyerek günlerce dayandı ve hepsini geriye gönderdi."

"Güya bütün dünya DAEŞ'in karşısında"

Bugünlerde de milletin önüne başka engeller çıkarılmaya çalışıldığını anlatan Kurtulmuş, "Terörü aramızda bir fitne meselesi, terörü bu milletin hızlı şekilde yürümesini engelleyen bir çukur olarak önümüzde çıkarıyorlar." dedi.

"Terör dediğiniz sadece 3-5 çapulcudan, 3-5 terör örgütü mensubundan ibaret de değildir." ifadesini kullanan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Terör dediğiniz şey, arkasında her türlü gücü olan, her türlü iç ve dış mihraklar tarafından desteklenen, sırtı sıvazlanan, eline silah verilen, siyaseten desteklenen, 'Yeter ki Türkiye'nin önünü kessin, Türkiye'yi büyük bir ülke haline gelmekten engellesin' diye şımartılan bir örgüttür. Bunu hem PKK'ya hem DAEŞ'e söylüyorum. Hiç kimse sormuyor, bu örgütler bu silahları nereden buluyor? Nihayetinde bir örgüt. Güya bütün dünya DAEŞ'in karşısında. Bu adamlar bu kadar büyük silahları nereden buluyor? Bu gücünü nasıl Türkiye'ye karşı yöneltiyor? ya da 40 yıldır bu memlekette binlerce insanımızın ölümüne neden olan bu PKK, bu gücü, bu silahları nereden buluyor? Sadece bu sorunun cevabını sorsak ve bir an düşünsek Türkiye'nin ne büyük bir oyunla karşı karşıya kaldığını hep beraber görmüş oluruz. Ama ne yaparlarsa yapsınlar. Bu millet, nasıl ki geçmişte Türkiye'nin, Osmanlı'nın üstüne abanıp, bu ülkeyi bölüp parçalamak ve yutmak isteyenlere cevabı en ağır şekilde verdiyse, hiç şüpheniz olmasın, bu terör örgütlerine ve bunların arkasındaki ağa babalarına da cevabını en güzel şekilde verecek, hadlerini en güzel şekilde bildirecektir."

"Birlik ve beraberlikle yolumuza devam edeceğiz"

Bütün bu olaylarla "iftar ve sahur sofralarındaki birlik ile dirliğin dağılmasının" istendiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Onlar bilmiyorlar mı Türkiye'yi bölmeleri mümkün değil. Ama istiyorlar ki halkın gönlünü, zihnini bölsünler, halkı birbirine karşı düşman hale getirsinler, korkutsunlar, içlerine kapatsınlar. Bunların hiçbirine müsaade etmeyeceğiz. Bu sofralar olduğu sürece, iftarlarımızı beraber açtığımız sürece, iftarlarımızı evlerimizde eşlerimizle, dostlarımız, akrabalarımızla, komşularımızla açtığımız sürece Allah'ın izniyle hiç kimsenin ülkemizin önünü kesmeye gücü yetmez, bu milleti sindirmeye güçleri yetmez. Biz ancak Allah'a inanır ve ancak Allah'a kulluk eder, ondan başka kimseye karşı kul köle olmaz, onun önünde diz çökmeyiz. Biz birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz."

Kurtulmuş, kentte yapılan ve devam eden projeler hakkında da bilgi vererek, bundan sonra da Orduluların, Ordu'nun yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

İftar programı öncesinde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaklaşık 6 bin kişiye iftar vermek için hazırlık yaptıklarını belirtti.

Ramazan boyunca Ordu'nun bütün ilçeleri ve beldelerinde iftar programları organize edileceğini ifade eden Yılmaz, Ordu'nun yanı sıra İstanbul'da yoğun katılımla iftar verdiklerini dile getirdi.

Programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurtulmuş, iftar sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara yönelik hazırlanan "Ramazan Gecesi" programına katıldı.

- İhtiyaç sahibi ailelere ramazan paketi dağıttı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, iftar programı öncesinde kaymakamlıkça belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere, ramazan paketi dağıtımına katıldı.

Vatandaşların evlerine giderek sorunlarını dinleyen Kurtulmuş, Vali Balkanlıoğlu ve Kaymakam Demir ile ailelere ramazan paketini verdi.

Kurtulmuş, kendilerine yoğun ilgi gösteren Ünyelilerle de sık sık sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dağıtılan ramazan paketlerinde, gıda ve giyim eşyalarının yanı sıra oyuncakların bulunduğu öğrenildi.

Kurtulmuş: "Bu Millet, Terör Örgütlerinin ve Arkasındaki Ağa Babalarının Hadlerini En Güzel Şekilde...
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Bu Millet, Terör Örgütlerinin ve Arkasındaki Ağa Babalarının Hadlerini En Güzel Şekilde... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement