Kurtulmuş: "Bu Topraklara İki Vatan Sığmaz" - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Bu Topraklara İki Vatan Sığmaz"

Kurtulmuş: "Bu Topraklara İki Vatan Sığmaz"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terör örgütlerinin bu toprakları parçalamasının mümkün olmadığını belirterek, “Türk ve Kürt kardeştir.

29.09.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terör örgütlerinin bu toprakları parçalamasının mümkün olmadığını belirterek, "Türk ve Kürt kardeştir. Bu topraklara iki vatanın sığması mümkün değildir" dedi.

Aday tanıtım toplantısı için geldiği Ordu'da bir otelde sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerini değerlendirdi. 7 Haziran seçimlerinin önemli mesajlar barındırdığını belirten Kurtulmuş, milletin artık kutuplaştırıcı siyaset istemediğini söyledi. Siyasi partilere çağrıda bulunan Kurtulmuş, "7 Haziran'da bu milletin verdiği önemli mesajlardan birini görmemiz lazım. Bu millet artık kamplaşma, kutuplaşma, ötekileştirme, karşı tarafı şeytanlaştırma siyasetini istemiyor. Siyasi partiler olarak A ve C partisi ile çok zıt fikirler içerisinde olabiliriz. Siyasi partiler olarak söylemlerimiz, projelerimiz, programlarımız, görüşlerimiz taban tabana zıt olabilir. Ancak biz siyasi partiler olarak birbirimizin düşmanı değiliz siyasi partiler olarak birbirimizin rakipleriyiz" dedi.

Türk-Kürt kardeşliğine vurgu yapan Kurtulmuş, bu iki milletin birbirinden asla ayrılmayacağını, ayrılmasının da mümkün olmadığını belirtti. Kurtulmuş, şöyle konuştu: "35 yıldır faaliyet gösteren bu terör örgütü biliyor ki Türkiye'nin parçalanması mümkün değildir. Türkiye'den topraklara ayrılarak bir bölge oluşturması mümkün değildir. Çünkü bu topraklarda yaşayan Türkler ve Kürtler tesadüfen bir arada yaşamıyor. Biz, Kılıçarslan'ın çocukları olarak, Selahattin Eyyübi'nin çocukları olarak 1100 seneye yakın bir süredir bu topraklarda birlikte, beraber, hep beraber yaşıyoruz. Aynı dinin insanları olarak yaşıyoruz. Aynı coğrafyanın çocukları olarak yaşıyoruz. Aynı kültürün çocukları olarak yaşıyoruz. Türkülerimiz bir, adetlerimiz bir. Dinimiz bir, peygamberimiz bir, kıblemiz bir, geleceğimiz bir. Terör örgütünün esas istediği bu birliği bozmaktır. Bu topraklarda ne Kürt Türk'e düşman olarak ne de Türk'ün Kürde düşman olarak yaşaması mümkün değildir. Bu topraklara iki vatan sığması mümkün değildir." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Bu Topraklara İki Vatan Sığmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement