Kurtulmuş: Erdoğan Siyasi Hareketin Lideri Olmaya Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: Erdoğan Siyasi Hareketin Lideri Olmaya Devam Edecek

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bursa'da yaptığı konuşmada Ak Parti'nin 30 Mart seçimleri ile kalıcı bir siyasi hareket olmaya terfi ettiğini belirterek, "Bu siyasi hareketin lideri Başbakanımızdır.

26.06.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bursa'da yaptığı konuşmada Ak Parti'nin 30 Mart seçimleri ile kalıcı bir siyasi hareket olmaya terfi ettiğini belirterek, "Bu siyasi hareketin lideri Başbakanımızdır. Dolayısıyla Sayın Erdoğan'ın yeri ve pozisyonu ne olursa olsun bu siyasi hareketin lideri olmaya devam edecektir. Erdoğanlı Ak Parti ya da Erdoğansız Ak Parti diye bir soru olmaz. Allah ömür verdiği sürece mücadeleye devam edecek" dedi.

Ak Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, 30 Mart seçimlerinde Türkiye genelinde bir başarı elde edildiğini söyledi. Türkiye'nin hangi istikamette yol alacağını 30 Mart'a belirlediğini ifada eden Kurtulmuş, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de ilk turda kazanacaklarını söyledi.

MİLLET VE DEVLET İDARESİ BİRLEŞECEK

10 Ağustos'un Türkiye demokrasisinin en önemli seçimi olacağını belirten Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanlığı makamı eski Türkiye'nin emniyet sibobuydu. Millet bir taraftan başka bir şekilde çalışıyor, devlet aklı ise başka bir şekilde çalışıyor. Milletten ayrı bir şekilde çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı yeri geldiğinde millete karşı devleti koruyacak bir makamdı. Artık bu seçimle millet ve devlet iradesi farklı iki yapı olmaktan çıkartılacak" dedi.

GEÇİŞ SÜRECİ TAMAMLANDI

Siyasi polemiklerin dışında yeni Türkiye'nin nasıl inşa edileceğinin konuşulacağını söyleyen Kurtulmuş, 10 Ağustos'un ardından yapılacak genel seçimlerde de Türkiye'nin nasıl gelişeceğinin kararının verileceğine dikkat çekti. Türkiye'nin 1,5 yılda geçiş sürecini başarıyla tamamlayarak yeni Türkiye istikametinde yoluna devam edeceğini dile getiren Kurtulmuş, reformların süreceğinin altını çizdi.

BİR ASIR EVVEL OYNANAN SENARYONUN AYNISI

1990 yılından bu yana bütün bölge yanarken Türkiye'nin istikrar adası olarak ortada durduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Irakta olanları, Suriye'de, bölgede olanları görüyorsunuz. Bugün bazı gazetelerde haritalar yayınlanmış. Biz bunu yıllardır söylüyoruz. Bir takım dış güçlerini, hatta Ankara'daki önemli temsilcileri bile söylediklerini gün gibi hatırlıyoruz. 'Bu bölgede 22 tane yeni ülke ortaya çıkacak. Hatta 11 Eylül olaylarından sonra Amerika Birleşik Devletlerinin efsanevi Dışişleri Bakanı Kissinger'in 'Hıristiyan dünyası ile Müslüman dünyası arasındaki bir savaş değil. Bu artık İslam'ın iç savaşıdır' sözlerini hatırlıyoruz. Maalesef bugün Suriye'de derinleşen ve çıkmaz sokağa giren Suriye krizi ile birlikte bölge karışıklığın içine sokulmaya çalışılıyor. Bir asır evvel oynanmaya çalışılan senaryo aynen bu gün oynanmaya çalışılıyor. Oyun aynı şekilde oynanıyor. Dün insanları, Arnavutlar, Bulgarlar, Pomaklar, Türkler, Boşnaklar diye ayırarak Balkanların çözülmesini sağlayanlar, bu gün aynı şekilde Sünniler, Aleviler, Şiiler, Türkler, Kürtler, Araplar, Şii Türkmenler, Sünni Türkmenler, Şii Araplar, Sünni Araplar diyerek bölgeyi bölerek aynı senaryonun ikinci perdesini ortaya koymak istiyorlar. Biz bu filmi gördük. Türkiye'nin bölge inisiyatifinde daha fazla bölünmenin değil, bölge halklarının bütünleşmesi sözcüsü olmasını istiyoruz. Burada yaşayan herkes aynı coğrafyanın insanları. Dış güçler bölgede yeni bir Sykes-Picot çizmek isteyebilirler. Dün Sykes-Picot'u çizip gidenler nasıl bu bölgeden ayrıldılarsa bu günde giderler ama sonuç itibariyle bu bölge halkalının bütünü kıyamete kadar bu bölge yaşayacak. Bölge halklarının tamamının bütünlüğü, birliği, dirliğinden yanayız. Türkiye olarak da bölge halkının gözünün içine baktığı bir konumdayız" diye konuştu.

Musul da tutulan 80 kişinin bulunması için çalışmaların hassasiyetle sürdüğünü ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, burnu bile kanamadan Türkiye'ye getirileceklerini ve Türkiye'ye bu bölgesel sorunun uzamasını isteyenlerin amacına ulaşamayacağını kaydetti.

17 ARALIK DEVLETE KARŞI BİR OPERASYON

İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'in meclise sunduğu 'Hizmet hareketine yönelik kumpas' olduğu yönündeki soru önergesinin sorulması üzerine Kurtulmuş, soruya Meclisin cevap vereceğini söyledi.

Kurtulmuş, 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarını hatırlatarak, algı operasyonunun dışında Türkiye cumhuriyeti devletini hedef alan bir operasyonunda yapıldığını belirtti. Yapılan operasyonun sadece Ak Partiye yönelik siyasi bir operasyonla kalması halinde seslerini çıkartmayacaklarını söyleyen Kurtulmuş, devleti hedef alan bu operasyonlarla ilgili gerçeğin ortaya çıkacağını kaydetti.

DAVA TAŞINI GEDİĞİNE KOYACAĞIZ

Bir gazetecinin partinin Erdoğanlı veya Erdoğansız sürece hazır mı? Sorusu üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasındaki sözlerini hatırlattı. Kurtulmuş, "Biz dün yoktuk yarında olmayacağız Bizim hedefimiz dava taşını gediğine koymaktır. Hiç birimiz kişisel hesap yaparak siyaset içinde olmayız. Biz Numan Kurtulmuş ne olacak' diye düşünerek siyaset yapmayız. İnsanlığa ne faydamız olur diye düşünerek her sabah kalkıyoruz. İnşallah doğru şeyler yaparız. Bu mesele bir şahıs meselesi değildir. Bu bir dava meselesi. Dava taşını gediğine koymaktır. Ak Parti 30 Mart ile kalıcı bir siyasi hareket olmaya terfi etti. Bir parti siyasi hareket olmaya dönüşmezse gelip gidiyor. Ak Parti bunu başardı. Bu siyasi hareketin lideri Başbakanımızdır. Dolayısıyla Sayın Erdoğan'ın yeri ve pozisyonu ne olursa olsun bu siyasi hareketin lideri olmaya devam edecektir.Erdoğanlı Ak Parti ya da Erdoğansız Ak Parti diye bir soru olmaz. Allah ömür verdiği sürece mücadeleye devam edecek" - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: Erdoğan Siyasi Hareketin Lideri Olmaya Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyoğlu'nda Mobbing Mağduru Zanlı Eski Patronunu Silahla Vurarak Öldürdü
    22:33 Beyoğlu'nda Mobbing Mağduru Zanlı Eski Patronunu Silahla Vurarak Öldürdü

    Beyoğlu'nda kendisine mobbing yaptığı gerekçesiyle eski patronunu silahla vurarak öldüren zanlı tutuklandı. Olay, Kalyoncu Kulluğu Mahallesi Kurdela Sokağı'ndaki halk pazarında meydana geldi. Zanlı, bir gün sonra çalıştığı iş yerinde yakalandı ve evinde yapılan aramada 3 ruhsatsız tabanca ile 100 fişek ele geçirildi. Cinayet anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Intel, yapay zeka alanında Copilot entegrasyonuyla yeniliklerini tanıttı
    22:33 Intel, yapay zeka alanında Copilot entegrasyonuyla yeniliklerini tanıttı

    Intel, Taipei'de düzenlediği etkinlikte yapay zeka alanındaki yeniliklerini tanıttı. Microsoft'un sohbet asistanı Copilot ile entegrasyonu sağlayan Intel, yapay zekalı işlemcileri sayesinde birçok bilgisayarda kullanılabilecek. Bu gelişme, Silikon Vadisi'nde kartların yeniden dağıtılmasına sebep olabilir ve Intel hisselerinde sıçrama yaşanabilir. Intel Core Ultra işlemcilerinin yeni kabiliyetleri ve AMD'ye karşı üstünlüğü de etkinlikte vurgulandı. Intel yönetimi, Copilot desteği üzerinde uzun süredir çalıştıklarını ve Microsoft ile gelecekte yeni iş birlikleri için umut verdiğini belirtti.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşi Sokakta Silahla Vurarak Öldürdü
    22:29 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Eşi Sokakta Silahla Vurarak Öldürdü

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde Vedat G, boşanma aşamasındaki eşi Neşe G'yi sokakta silahla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, yaralanan kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Vedat G, polisin ikna çabalarına rağmen silahı bırakmayarak ayağından vurularak etkisiz hale getirildi ve gözaltına alındı.

  • Adana'da Cumhur İttifakı'nın Çukurova Belediye Başkan adayı Firdevs Cingözler'in düzenlediği yürüyüş
    22:24 Adana'da Cumhur İttifakı'nın Çukurova Belediye Başkan adayı Firdevs Cingözler'in düzenlediği yürüyüş

    Adana'da, Cumhur İttifakı'nın Çukurova Belediye Başkan adayı Firdevs Cingözler tarafından "Beklenen değişime adım adım" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kırkağaç'ta partililerle buluştu
    22:19 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kırkağaç'ta partililerle buluştu

    BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kırkağaç ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında partililerle bir araya geldi. Destici, BBP Kırkağaç Belediye Başkan adayı Aynur Akkoyun'un iftar programına katılarak destek istedi. Destici, Akkoyun'un seçilmesi halinde ilçeye yeniden geleceğini ve halkın taleplerine kulak vereceklerini belirtti.

  • Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak
    22:11 Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabıyla Osmanlı saray mutfak mirası canlanacak

    Edirne Valiliği öncülüğünde hazırlanacak olan 'Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri' kitabı, Osmanlı saray mutfak mirasını canlandıracak. Edirne Valisi Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer'in himayesinde başlatılan çalışma, Edirneli şefler ve gastronomi yazarlarının kaleme alacağı kitap ile gastronomi turizmine katkı sağlayacak. Kitapta, Edirne'nin geçmişten bugüne geleneksel yemekleri ve tarifleri yer alacak. Ayrıca, Edirne'nin gastronomi kültürü hakkında derinlemesine bilgiler de sunulacak.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu
    22:10 Meral Akşener: Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi oldu

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında sert açıklamalarda bulundu. Akşener, Yavaş'ın CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi.


Advertisement