Kurtulmuş: 'Fetö' Denilen Eşkiya Başının İnan Ki 10 Sene Sonra Hiçbiriniz İsmini Dahi... - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: 'Fetö' Denilen Eşkiya Başının İnan Ki 10 Sene Sonra Hiçbiriniz İsmini Dahi...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Zannettiler ki, Pensilvanya'da oturup el bebek gül bebek pamuklar içerisinde büyütülüp ortaya bir hesap koyacaksın da bu aziz millet bu hesabı yutacak.

06.08.2016 00:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Zannettiler ki, Pensilvanya'da oturup el bebek gül bebek pamuklar içerisinde büyütülüp ortaya bir hesap koyacaksın da bu aziz millet bu hesabı yutacak. Bu iş ağlamaya benzemez." dedi.

Kurtulmuş, Ordu'nun Ünye ilçe meydanında, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdüren Ünyeli vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'nin hiç bu kadar ihanetle karşı karşıya kalmadığını vurgulayan Kurtulmuş, bu ihanetin bedelinin ağır olacağını ve ihanet içerisinde olanların hesabını vereceğini söyledi.

Allah'ın, kuvvet ve kudret sahibi yegane güç olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Bütün güçlerin üstünde olan Cenabı Allah'tır. 'Ol' dediği zaman olduran, 'yok ol' dediği zaman yok eden o kadiri mutlaktır. Ona bu şekilde inanıyoruz. Cenabı Allah, şerlerden hayır doğurur. Şimdi bu hainler, bu çetenin mensupları, bu FETÖ ve adamları bu milleti bölmek istediler. İç savaş çıkarmak istediler. Türkiye'yi işgale hazır hale getirmek istediler. Parçalanıp, bölünüp yok olalım istediler. Allah'a çok şükür tam tersi oldu." diye konuştu.

Ünye Meydanı'nda 21 gündür bütün partilerden herkesin bulunduğunu anlatan Kurtulmuş, "Türkiye'nin 81 ilinde her hayat tarzından insanlarımız var. Alevisi, Sünnisi, Türk'ü, Kürd'ü, Laz'ı herkes el ele ay yıldızlı bayrağın altında herkes vatanına sahip çıkıyor. Herkes nöbette." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, demokrasi nöbetlerinin, aynı zamanda herkes için okul olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Darbeleri bizim çocuklarımız bilmiyor. Alanın 4'te 3'ü darbe hiç görmedi. Çoğunuz darbe yaşamadınız. Darbeler nasıl olur? 15 Temmuz'da çok acı bir şekilde gördük. Biz 15 Temmuz'dan itibaren iki uçta çok önemli dersler aldık. Vatan sevgisi nasıl olur, onu gördük, gösterdik, siz buradasınız. Vatan hainliği nasıl olur? Bu FETÖ'nün çeteleri de onu gösterdi. Bayrağa nasıl sahip çıkılır? Onu gösterdik. Bayrağın değeri nasıl düşürülür? Onu da öğrendik. Ordu'ya nasıl sahip çıkılır? Bunu gösterdik. Demokrasiye sahip çıkmak nedir? Onu öğrendik. Demokrasiyi ortadan kaldırmak nedir? Onu da gördük. İmanın, inancın her türlü gücün üstünde olduğu, her türlü uçaktan güçlü olduğunu da gördük. Kuvvet ve kudret sahibi olanın cenabı Allah olduğunu bir fiil gördük ve yaşadık."

7 Ağustos tarihinde, demokrasi mektebinden mezun olunacağına dikkati çeken Kurtulmuş, "7 Ağustos pazar günü yapacağımız mitinglerle inşallah bu alanları dolduran kardeşlerimiz diplomaları alıyor. En şerefli diplomaya sahip oluyorsunuz. Ondan hiç şüpheniz olmasın. Hepiniz onur belgesiyle bu diplomaları alıyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah bu milleti bir daha böylesine kötü karanlık günlerle karşılaştırmasın. Bir daha bu ve benzeri çetelere kımıldama imkanını Cenabı Allah vermesin." şeklinde konuştu.

Bu birliğin ve beraberliğin bozulmamasını temenni eden Kurtulmuş, "Bu bizim için büyük bir ders oldu. Bu bizim için büyük bir imtihan oldu. Biz hep beraber Türkiyeyiz. İnşallah pazar günü mitinge Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu ve MHP'nin Genel Başkanı sayın Bahçeli de katılıyor. Orada bütün partiler olacak." dedi.

"Bu iş ağlamaya benzemez"

Alanda bir dövizde yazan "Bir FETÖ miyav dedi, Türk milleti kükredi" yazısını okuyan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Zannettiler ki, Pensilvanya'da oturup el bebek gül bebek pamuklar içerisinde büyütülüp ortaya bir hesap koyacaksın da bu aziz millet bu hesabı yutacak. Bu iş ağlamaya benzemez. Bu iş sözde mesih olmaya benzemez. Bu iş dini istismar ederek milleti aldatmaya benzemez. Bu iş birileri sırtını sıvazladığı zaman gücün sende olduğunu zannetmeye benzemez. Ey FETÖ bu iş Çanakkale, Dumlupınar, Malazgirt, Fatih'in İstanbul'u fethettiği sırada onun askerleri olan Müslümanların ruhuna sahip olmakla olunur. Bu iş inlemekle değil, bu iş vatana sadakatle olur. İşte bunu gördük. Bir 'miyav' dedi, milletin kükrediğini gördüler. Burayı başka ülkelerle kıyaslamayın. Bu aziz millet, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın torunudur. Bu aziz millet büyük bir millettir."

Kurtulmuş, "Bu 'FETÖ' denilen eşkiya başının inan ki 10 sene sonra hiçbiriniz ismini dahi hatırlamayacaksınız. Rezil rüsva olarak bu dünyadan gidecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu millet nasıl Mederes'in, Turgut Özal'ın, Erbakan'ın ismini unutmadıysa, nasıl bu memlekete hizmet edenlerin ismini unutmadıysa Recep Tayyip Erdoğan ismini de unutmayacak ve unutturmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş: \'Fetö\' Denilen Eşkiya Başının İnan Ki 10 Sene Sonra Hiçbiriniz İsmini Dahi...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: 'Fetö' Denilen Eşkiya Başının İnan Ki 10 Sene Sonra Hiçbiriniz İsmini Dahi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement