Kurtulmuş, Fransa Büyükelçisini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş, Fransa Büyükelçisini Kabul Etti

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: "Bütün dünyayı da Batı dünyasını da dünyanın her yerindeki teröre, Filistin'de İsrail'in uyguladığı, Suriye'nin uyguladığı devlet terörüne, Afrika'da, Avrupa'da terör örgütlerinin uyguladıkları terörlere karşı çıkmaya davet ediyoruz" "Terör bir tehdittir ama en az onun.

29.01.2015 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bütün dünyayı da Batı dünyasını da dünyanın her yerindeki teröre, Filistin'de İsrail'in uyguladığı, Suriye'nin uyguladığı devlet terörüne, Afrika'da, Avrupa'da terör örgütlerinin uyguladıkları terörlere karşı çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Kurtulmuş, Başbakanlık Merkez Bina'da, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili'yi kabul etti.

Kabulde konuşan Kurtulmuş, ziyareti dolayısıyla Bili'ye teşekkür etti. Fransa'nın zor günler yaşadığını, ağır bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Kurtulmuş, Türkiye'nin uzun yıllar terörden mağdur olmuş, insanlarını, maddi kaynaklarını kaybetmiş bir ülke olarak, dünyada terörü en iyi bilen ülkelerden birisi olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, saldırı sonrasında, Fransa halkıyla, yönetimiyle bir dayanışma içinde olmayı vazife olarak gördüklerini ifade ederek, olayın ardından, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve siyasetçilerin gösterdiği sağduyudan memnun olduklarını dile getirdi.

Hollande'ın, yaşanan terör olayı sonrasında, "Bu mesele, bütün Müslümanlara teşmil edilemez, olay nedeniyle bütün Müslümanlar kınanamaz, terörün dini olmaz" şeklindeki yaklaşımının doğru olduğunu belirten Kurtulmuş, "Biz, özellikle Avrupa kıtasında sadece terörle karşı karşıya değiliz. Terör bir tehdittir, ama en az onun kadar büyük bir tehdit de İslam, göçmen düşmanlığı ve yabancı düşmanlığıdır. Dolayısıyla her ikisi aynı anda, eş zamanlı olarak devam eden, maalesef son derece karanlık işlerdir, saldırılardır" diye konuştu.

"Terörün her türlüsüne karşıyız"

Kurtulmuş, teröre karşı bütün insanlığın, Avrupa kıtasının dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin, hem kendi içerisindeki hem de çevresindeki ülkelerdeki terör saldırılarının doğrudan ya da dolaylı etkileriyle karşılaştığını ifade etti.

Türkiye'nin, terörün her türlüsüne karşı olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Kimden, nereden gelirse, kime yönelirse yönelsin, hangi gerekçeyi kullanırsa kullansın, terörün asla bir mazeretinin olamayacağını biliyor, buna yürekten inanıyor ve ona göre tavır alıyoruz. Bu konuda da bütün dünyanın eş zamanlı olarak, terörün her türlüsüne karşı bir dayanışma içerisinde olmasını öngörüyoruz. 'İyi terör, bize faydası olan terör, bize zararı olan terör' olmaz, terör herkese zarar verir. Terörün her türlüsü kötüdür. Dolayısıyla biz aynı zamanda, bütün dünyayı da Batı dünyasını da dünyanın her yerindeki teröre, Filistin'de İsrail'in uyguladığı, Suriye'nin uyguladığı devlet terörüne, Afrika'da, Avrupa'da terör örgütlerinin uyguladıkları terörlere karşı çıkmaya davet ediyoruz. Ümit ederim ki en kısa zamanda insanlık teröre karşı ortak bir mücadeleyi başarabilir ve terörü ortaya çıkaran sebepler de bütünüyle ortadan kaldırılmış olur."

-"Türkiye'nin dayanışması çok önemli"

Laurent Bili de yaptığı Türkçe konuşmada, Fransa'nın terör saldırıları nedeniyle zor bir dönem yaşadığını, Türkiye'nin sıcak mesajlarının, dayanışmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Saldırıların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefonda görüştüğünü, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Fransa'ya geldiğini hatırlatan Bili, teşekkürlerini sundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş, Fransa Büyükelçisini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri hayvan hareketlerini denetledi
    16:01 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri hayvan hareketlerini denetledi

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve İlçe jandarma ekipleri tarafından hayvan hareketleri ve hayvansal ürünlerin denetimleri çerçevesinde yol kontrolleri gerçekleştirildi.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kayseri'de Fırtına Uyarısı
    15:55 Kayseri'de Fırtına Uyarısı

    Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri'de bu gece ve yarın fırtınanın etkili olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden fırtına şeklinde esmesi ve yer yer kuvvetli fırtına oluşması bekleniyor. Halkın olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

  • Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu
    15:54 Bahar ayında Ağrı Dağı'na çıkan dağcıların yüzü buz tuttu

    Birçok farklı ülkeden gelen yabancı turistler, bahar ayında kar, sis ve fırtınaya rağmen Ağrı Dağı'na tırmandı. Zirvede etkili olan dondurucu soğukta dağcılar zor anlar yaşadı, kaş ve kirpikleri tamamen buz tuttu.

  • Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
    15:54 Afyonkarahisar'da Kişisel Verileri Ele Geçirmek Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

    Afyonkarahisar'da kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçundan 4 yıl 9 ay hapis cezası bulunan bir şahıs jandarma tarafından yakalandı. Aranan şahıs, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı ve ceza infaz kurumuna teslim edildi.

  • Kastamonu'da ahşap ev yangını
    15:54 Kastamonu'da ahşap ev yangını

    Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Denizgörülen köyünde Hikmet Yılmaz'a ait ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü. Ancak yangın sonucunda Yılmaz'a ait ev kullanılamaz hale geldi.


Advertisement