Kurtulmuş: "Hdp'nin Barajı Aşması İçin İttifak Yaptılar" - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Hdp'nin Barajı Aşması İçin İttifak Yaptılar"

Kurtulmuş: "Hdp\'nin Barajı Aşması İçin İttifak Yaptılar"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bazı kesimlerin HDP’nin barajı aşması için ittifak yaptığını belirterek, “İstedikleri kadar ittifak yapsınlar bu millet Anayasa’yı değiştirecek çoğunlukla Allah’ın izniyle iktidara getirecektir” dedi.

21.04.2015 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bazı kesimlerin HDP'nin barajı aşması için ittifak yaptığını belirterek, "İstedikleri kadar ittifak yapsınlar bu millet Anayasa'yı değiştirecek çoğunlukla Allah'ın izniyle iktidara getirecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulubey ilçesinde gerçekleştirilen 'Ulubey Kent Meydanı'nın açılışına katıldı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı açılışta bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin önünü kesmek için bazı kesimlerin ittifak yaparak HDP'nin barajı aşması için her şeyi yaptığına dikkat çekti. Kurtulmuş, "Bize karşı hep ittifak yaptılar. Şimdi de bir ittifak yapıyorlar. Diyorlar ki 'aman şu HDP'ye barajı aştıralım da, HDP barajı aşarsa Türkiye'de AK Parti iktidarının önüne geçmiş oluruz'. Şunu çok açık söyleyeyim: HDP barajı aşsa da aşmasa da, AK Parti'yi bu millet Anayasa'yı değiştirecek çoğunlukta Allah'ın izniyle iktidara getirecektir" diye konuştu.

"İTTİFAKLARA RAĞMEN TÜRKİYE ASLA ESKİ TÜRKİYE OLMAYACAKTIR"

30 Mart yerel seçimleri ile 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında da kendilerine karşı ittifaklar kurulduğunu, bundan sonraki süreçte de hep ittifaklar kurulacağını vurgulayan Numan Kurtulmuş, "Ne kadar ittifak kurarsa kursunlar Türkiye asla eski Türkiye olmayacaktır" ifadesinini kullandı.

Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Yine ittifaklar olacak. Yine bir takım hesaplar kumpaslar olacak. Yine Türkiye'nin gidişatına çelme takmak isteyenler olacak. Yine Türkiye'nin 1970'li yıllara geri dönmesini isteyenler olacak. Yine Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının kaybolmasını isteyenler olacak. Türkiye'nin 1.5 yılda bir hükümetlerin değiştiği bir ülke olmasını isteyenler olacak. Ama Anadolu'da dolaşıyoruz. Gördüğümüz şu. Bu millet kararını vermiştir. Bu millet Allah'ın izniyle Anayasayı değiştirecek çoğunlukta AK Parti'yi iktidara getirecektir. Bu millet Türkiye'nin istikrarının sürmesi, ekonomik büyümenin sağlanması için milli iradesine, Türkiye'nin geleceğine oy verecek. Bunun için bu seçim bizim için Türkiye için üçüncü kavşak noktasıdır. Bu üçüncü kavşak noktasını aşarsak asla bir daha geriye dönüş olmayacak. Asla Türkiye o eski döneme geri dönmeyecektir. Asla bu memlekette 'Acaba Türkiye'de darbe olur mu?' korkuları yaşanmayacaktır. Acaba IMF'den 25 milyon dolar borç almak için nasıl gözüne gireceğiz diye hükümet yetkilileri IMF memurlarının önünde düğme iliklemeyecektir. Bir daha Türkiye'de, AB Türkiye'nin eline ev ödevleri vererek ev ödevini hazırla diyemeyecektir."

"BU MİLLET CHP'Yİ İKTİDAR YAPMAZ"

CHP'nin seçim vaatlerini de eleştiren Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "En büyük hayalim yüzde 35 oy almak" sözünü değerlendirerek, "Bu millet size o oyu hiçbir zaman vermeyecek. Bu fakir geçmiş dönemde hep söylerdim. Bütün partileri kapattırıp CHP tek başına seçime girse bu aziz millet CHP'nin ne olduğunu öyle bilir. Öyle iyi bilir ki, tek başına seçime girseler bile bu millet zaten yüzde 25'ten yüzde 30'dan yukarı CHP'ye oy vermez" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Hdp'nin Barajı Aşması İçin İttifak Yaptılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement