Kurtulmuş: Herkesi Bu Vahşi Saldırıyı Kınamaya Davet Ediyorum - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: Herkesi Bu Vahşi Saldırıyı Kınamaya Davet Ediyorum

Kurtulmuş: Herkesi Bu Vahşi Saldırıyı Kınamaya Davet Ediyorum

– BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, PKK'lı teröristlerin okul bahçesinde karne almak için bekleyen öğrencilere el yapımı patlayıcı atmasını kınayarak, "Bütünüyle insanlık dışı son derece vahşi bir saldırıdır.

22.01.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, PKK'lı teröristlerin okul bahçesinde karne almak için bekleyen öğrencilere el yapımı patlayıcı atmasını kınayarak, "Bütünüyle insanlık dışı son derece vahşi bir saldırıdır. Azıcık insanlık duygusu taşıyan herkesi de bu vahşi saldırıyı kınamaya davet ediyorum" dedi.

Ordu'da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bugün Ünye İlçesi'nde Mehmet Refik Güven Fen Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Daha sonra Atatürk Parkı'ndaki Ünye Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde Sivil Toplum Örgütü temsilcileriyle birlikte yemek yiyen Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada hükümet tarafından yürütülen çalışmalar ve terörle mücadeleye değindi. Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini yineleyerek yeni bir anayasa çağrısında bulunan Kurtulmuş,  "Millete rağmen kırmızı çizgi olmaz. Millete rağmen siyasetin alanını daraltacak bir takım sözler ve bir takım ön kabuller, ön yargılar olmaz. Biz önyargısız bir şekilde diyoruz; buyurun gelin. Ben hatırlıyorum 12 Eylül Anayasası'nın kabul edildiğinin neredeyse ertesi gününden itibaren yeni anayasa demiyormuyuz. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi'de söylüyor, Milliyetçi Hareket Partisi'de söylüyor, diğer partilerde söylüyor. Gelin hep beraber yeni anayasayı hazırlayalım ortak bir şekilde milletin karşısına çıkalım. Çoğulcu, demokratik, sivil, milletin gücünü esas alan gerçekten demokratik bir anayasayı yapma imkanına sahip olalım" dedi.

ALLAH AŞKINA OKULLARDAN NE İSTİYORSUNUZ?

Bir gazetecinin Diyarbakır'da okul bahçesinde karne almak için bekleyen öğrencilerin bulunduğu alana PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcı atması, 5 öğrencinin yaralanmasına ilişkin soruya da yanıt veren Numan Kurtulmuş, terör örgütünün hiçbir siyasi hedefi olduğunu zannetmediğini kaydetti. Terör örgütünün bir yerlerden emir aldığını, tamamıyla bir maşa görevi gördüğünü vurgulayan Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Bu terör örgütü Türkiye'nin birliğini hedef alıyor ve Türkiye'nin daha ileriye gitmesini sağlayacak ne varsa ona karşı düşmanlık yapıyor. Bir takım siyasi çalışmalar yaptığınızı ifade ediyorsunuz Allah aşkına okullardan ne istiyorsunuz. Okullarda zor şartlar altında okumaya devam eden öğrencilerimizin hayatına niye kastetiyorsunuz? Bu insaf mıdır, vicdan mıdır, oradaki çocuklarda Kürt çocukları değil mi? Oradaki çocuklarda insan evlatları değil mi? Bu kadar adi, aşağılık bir saldırıyı hiçbir insani terazi tartmaz. Dolayısıyla terör örgütü başından beri yaptığı yanlışların bir tanesini daha bugün karnelerin dağıtıldığı, bizde Ünye'de çok sevinçli şekilde karneleri dağıttık. Çocukların bayram havası içinde tatile uğurlandığı bir günde böylesine vahşi bir saldırıda bulunmuş olmaları bütün açıklığıyla ortaya koydu. Bunu kabul etmek mümkün değildir, bütün öğrencilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırı bir tek okulun önündeki öğrencilere karne almak isteyen öğrencilere yapılmış saldırı değildir. Bütün Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır. Bütün insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Bunlar isterlerki çocuklar cahil kalsın, okullar olmasın, hastalanan insanlar hastaneye gitmesin. Onun için hastaneye roket atarlar, onun için okulları yakarlar. Bunlar isterlerki insanlar camiye gidip ibaret etmesin. Yani insanları bir araya getiren bütün kurumlara saldırırlar. Bütünüyle insanlık dışı son derece vahşi bir saldırıdır. Azcık insanlık duygusu taşıyan herkesi de bu vahşi saldırıyı kınamaya davet ediyorum."

Numan Kurtulmuş daha sonra uçakla İstanbul'a gitmek için kentten ayrıldı. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: Herkesi Bu Vahşi Saldırıyı Kınamaya Davet Ediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement