Kurtulmuş: "Hiçbir gücün karşısında eğilmeyeceğiz" - - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Hiçbir gücün karşısında eğilmeyeceğiz" -

Kurtulmuş: "Hiçbir gücün karşısında eğilmeyeceğiz" -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ne oldu da kıbleleri birbirlerine uymayan, istikametleri birbirine uymayan, yan yana koysanız iki cümle ortak sözleri olmayanlar, ne oldu da bir araya geldiler" dedi.

21.03.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ne oldu da kıbleleri birbirlerine uymayan, istikametleri birbirine uymayan, yan yana koysanız iki cümle ortak sözleri olmayanlar, ne oldu da bir araya geldiler" dedi.

Partisinin İskilip ilçesinde düzenlediği miting programına katılan Kurtulmuş, AK Parti İskilip Belediye Başkan adayı Recep Çatma'nın seçim irtibat bürosu önünde halka hitap etti.

Türkiye'nin her yerini dolaştıklarını ve gittikleri her kentte coşkulu bir kalabalık gördüklerini ifade eden Kurtulmuş, "Seçim şimdiden bitmiştir. 30 Mart'ta Türkiye'de demokrasinin zaferi olacak, milli iradenin zaferi olacak" diye konuştu.

Partililerin, "dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine Kurtulmuş, "Türkiye'nin her yerinde bu lafı dinliyoruz. Bu halkımızın bize vermiş olduğu büyük bir güçtür. Her meydanda, her yerde sayın Başbakanımıza da bizlere de aziz Türk milleti diyor ki; 'dik dur eğilme, bu millet seninle'. Hiç şüpheniz olmasın, hiçbir şekilde, hiçbir gücün karşısında eğilmeyeceğiz. Dünyanın egemenlerinin karşısında eğilmeyeceğiz. Çünkü o milli şairimizin söylediği gibi 'o rüku olmasa dünyada eğilmez başlar'. Biz Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz" ifadelerini kullandı.

İskilip halkının seçimlerde demokrasiden ve istikrardan yana olacaklarına inandığını belirten Kurtulmuş, "Türkiye'nin başına çorap örmek isteyenlere, hükümetin ayağına çelme takmak isteyenlere, Türkiye'nin gelişmesinden, kalkınmasından morali bozulup, Türkiye'nin önünü tıkamak isteyenlere sandıklarda öyle bir cevap vereceksiniz ki, hepimiz Ankara'da rahat edeceğiz, millet, Türkiye'de rahat edecek" dedi.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin yerel seçim olmaktan çıktığına vurgu yapan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu seçim çoktan yerel seçim olmanın ötesine geçmiştir. Türkiye, eski Türkiye'nin o karanlık, pis Türkiye'ye karşı, halka karşı tuzaklarla dolu dehlizlerine geri mi dönecek, yoksa yeni Türkiye istikametinde yoluna devam mı edecek? 30 Mart bunun seçimidir. Türkiye'de darbeciler darbe yapma umutlarını taşıyacaklar mı, yoksa iyice darbeciler Türkiye'den silinecekler mi, bunun seçimidir. Türkiye yeni medeniyet yolunda hızlı adımlarla ilerleyecek mi, ilerleyemeyecek mi, bunun seçimidir. 30 Mart'ta Türkiye'yi yedirmeyeceksiniz, 30 Mart'ta AK Parti'yi yedirmeyeceksiniz, 30 Mart'ta geleceğinizi karartmayacaksınız."

- "Ne oldu da Türkiye'nin eteklerinden tutup yere indirmeye çalışıyorlar"

Bazı güç odaklarının Türkiye'nin ayağına çelme takma gayretinde olduğunu savunan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ne oldu da şimdi birdenbire Türkiye'de durduk yerde hükümetin ayağına çelme takmaya, Türkiye'nin eteklerinden tutup yere indirmeye çalışıyorlar, Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar? Ne oldu da kıbleleri birbirlerine uymayan, istikametleri birbirine uymayan, yan yana koysanız iki cümle ortak sözleri olmayanlar, ne oldu da bir araya geldiler? Diyor ki, yabancılar istemiyor büyümemizi diyor. Bir tarafta bakıyorsun taş atan, molotofkokteyli atanlar, camları kıran, sokakları yangın yerine çevirenler, diğer taraftan yıllardır aramızda bulunan, içimizde bulunan, aynı yere yöneldiğimiz kardeşlerimiz içerisinden bazıları, bakıyorsunuz hiçbir zaman sandıklarda iktidar olmayan bazı partiler, CHP gibi, MHP gibi..."

Türkiye'de çözüm sürecinin bitmesini istemeyenlerin, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenlerin olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir cümle alem 72 düvel bir araya gelmiş, yan yana gelmiş, kol kola girmiş ne istiyorlar? Türkiye ekonomik olarak büyümesin. Mayıs ayında dolar 1,74'tü. Şimdi ne kadar? 2,20-2,25 seviyesinde. Cebinizdeki Türk parası eridi demektir. Mayıs ayında faiz oranı 4,61'di, şimdi yüzde 12. Üç katına yakın. Türkiye'nin faiz oranları artmış. Mayıs ayından bu yana dövizi dengede tutmak için Merkez Bankası sizin helal paranızla gıdım gıdım, kuruş kuruş biriktirdiği dolarlardan 21,5 milyar dolar satmak zorunda kalmış. Bu Allah'tan reva mıdır, bu hak mıdır, bu hukuk mudur, bu vatanseverlik midir, bu insaf mıdır, bu vicdan mıdır, bu ahlak mıdır, bu Türkiye'yi sevmek midir, bu Müslümanlık mıdır?"

- "Türkiye Ukrayna'dan bin beter olsun istiyorlar"

Söz konusu odakların Türkiye'nin yönetilemez olması arzusunu taşıdıklarını anlatan Kurtulmuş, "Türkiye Ukrayna'dan bin beter olsun istiyorlar, Türkiye'de devlet kurumları çalışmasın istiyorlar, polis başka bir şekilde, yargı başka bir şekilde olsun istiyorlar, Türkiye'de hükümet aynen Ukrayna'da olduğu gibi, başka ülkelerde olduğu gibi, Türkiye'yi yönetmesin istiyorlar. Türkiye öyle bir hale gelmiş ki, iki yılda 509 bin kişiyi dinlemişler. Bazıları telekulak diyor, ben telekulak demiyorum, 'kocakulak' diyorum. Hatta ve hatta kendi adamları olan savcıları, polisleri, onların müdürlerini de dinlemişler ki ola ki yanlış yapmasınlar. İstedikleri Türkiye, Ukrayna olsun" dedi.

Türkiye'de bir yıldır terör nedeniyle şehit cenazesinin gelmediğine vurgu yapan Kurtulmuş, "Biz ne kadar seviniyorsak, anneler, eşler, babalar, çocuklar nasıl seviniyorsa, birileri de karalar bağlıyor. 'Eyvah' diyorlar. 'Türkiye'de ne güzel 30 sene devam eden terör vardı. Bu ülkede 32 bin kişi öldü, milletin bütün parası, pulu teröre gitti eyvah' diye karalar bağlıyorlar. Türkiye'nin düşmanları, çözüm süreci olmasın istiyor" diye konuştu.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin de karıştırılmak istendiğinin altını çizen Numan Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Türkiye'de rahat bir şekilde cumhurbaşkanlığı seçimi olmasın istiyorlar. Çünkü 1961'den bu yana maalesef bütün cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunlar oynandı. Artık İskilip halkı gidecek, kimi istiyorsa onu cumhurbaşkanı seçecek, içindeki, yüreğindekini cumhurbaşkanını seçecek. Ne kadar hoşunuza gidiyor değil mi? Kapalı kapılar ardından cumhurbaşkanlığı seçiminin pazarlığı olmayacak. Artık er meydanı, seçim meydanında, sandıkta kimi istiyorsa, onu cumhurbaşkanı seçecek. Biz ne kadar seviniyorsak, millet ne kadar seviniyorsa, Türkiye'de kapalı kapılar ardından dalga dümen iş çevirmeye çalışanlar da o kadar üzülüyorlar, kahrediyorlar."

Kurtulmuş, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Daha bir sürü şeyler istediklerini görüyor musunuz? Farklı farklı istekler, hepsi başka kılıf altında. Bazıları da çıkmış diyor ki 'yolsuzluk, kamuoyu araştırmaları önümüzde'. Bu mahşeri vicdan dediğimiz şey, üç şey birden söylüyor. 'Bu memlekette her kim, bu milletin bir kuruş parasını haksız yere yediyse, iki elim yakasındadır, hesabı sorulsun'. Hesabının sorulmasını istiyor. Eğer bu milletin bir kuruşunu kim haksız yere yediyse, bunun hesabı sorulacaktır. Bundan emin olun, bundan hiç şüpheniz olmasın. Millet böyle istiyor. Millet diyor ki 'evet, bu yolsuzluk operasyonu falan gibi görünüyor ama bu operasyon hükümetin önünü kesme operasyonudur, Türkiye'nin hızını kesme operasyonudur, Türkiye'ye çelme takma, engel çıkarma operasyonudur'. Mahşeri vicdan böyle düşünüyor, sokakta esnaf böyle düşünüyor, evindeki kadınların yüzde 70'i böyle düşünüyor. Başka ne düşünüyor mahşeri vicdan, 'Evet, bu Türkiye'nin başına çorap örmedir ama bunun kökleri dışarıdadır. İçeride de olsa bunun kökleri dışarıdadır' diyor. Onun için her gittiğimiz yerde, meydanlarda bu millet Başbakan'a, AK Parti'ye, geleceğine sahip çıkıyor."

Numan Kurtulmuş, ilçedeki programı kapsamında İskilipli Atıf Hoca'nın anıt mezarını da ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Hiçbir gücün karşısında eğilmeyeceğiz' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement