Kurtulmuş: İşçilerin Bu Süreçte Bırakılması Türkiye İçin Önemli Bir Başarıdır - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: İşçilerin Bu Süreçte Bırakılması Türkiye İçin Önemli Bir Başarıdır

Kurtulmuş: İşçilerin Bu Süreçte Bırakılması Türkiye İçin Önemli Bir Başarıdır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Irak'ın başkenti Bağdat'ta kaçırılan 16 Türk işçinin bu sabaha karşı serbest bırakılmasıyla ilgili "Bu süreçte bırakılmış olması Türkiye için önemlidir, önemli bir kazanımdır başarıdır.

30.09.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Irak'ın başkenti Bağdat'ta kaçırılan 16 Türk işçinin bu sabaha karşı serbest bırakılmasıyla ilgili "Bu süreçte bırakılmış olması Türkiye için önemlidir, önemli bir kazanımdır başarıdır. Çok şükür bu badireyide Türkiye kazasız belasız böylece atlatmış oldu" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bugün Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Gazetecilerin Irak'ta kaçırılan 16 Türk işçinin bu sabaha karşı serbest bırakılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Numan Kurtulmuş işçilerin ilk günden itibaren nerede olduğu, ne şekilde hangi şartlarda tutulduğu ile ilgili bilgileri olduklarını, bırakılmalarıyla ilgili de ince diploması uygulandığını kaydetti. Irak bölgesinde 7-8 ülkenin hiçbir şekilde yönetilemez durumda olduğunu, bunun da bölge için felaket olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Bu süreçte bırakılmış olması Türkiye için önemlidir, önemli bir kazanımdır başarıdır. Bu kadar uzun süre tutulan bu işçilerimizin her birisine geçmiş olsun diyorum ailelerinin gözü aydın. Çok şükür bu badireyide Türkiye kazasız belasız böylece atlatmış oldu. Ancak bu işçilerin kaçırılmasıyla birlikte bir şey daha net olarak ortaya çıktı. Ne yazıkki bizim coğrafyamızda neredeyse hiç kimse emniyet içerisinde değildir. Hiçbir siyasi fonksiyonu olmayan, işçi kardeşlerimizin kaçırılıp bir türlü rehin tutuluyor olması Irak'ta bölge ülkelerinde, diğer ülkelerde ne kadar büyük bir istikrarsızlığın olduğunun da çok açık bir göstergesi. Malesef bu istikrarsızlık ortamı bölgede bir sürü terör örgütlerinin faaliyet yapmasına müsait zemin oluşturuyor. Hemen hemen bölgemizde 7-8 ülke hiçbir şekilde yönetilemez durumda. Bu çok büyük bir felakettir, bölge için felakettir. Sadece o ülke için değil."

SEÇİM SANDIKLARININ TAŞINMASI

Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki  bazı bölgelerde güvenlik nedeniyle seçim sandıklarının güvenli yerlere taşınmasıyla ilgili İlçe Seçim Kurulları tarafından alınan karara ilişkin soruları da yanıtlayan Kurtulmuş, demokrasinin kuralları içerisinde seçim sandıklarının nereye kurulacağına Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) karar vereceğini de ifade ederek şöyle konuştu:

"Doğu ve Güneydoğu'da bazı yerlerde gerçekten son derece hassas bir noktadayız. Bazı terör grupları PKK yandaşları halka baskı yaparak oylarını seçim günü değiştirmeye, kampanya döneminde baskı yapmaya çalışacaklar, seçim günü yapmaya çalışacaklar. Oylar tasnif edildikten sonra onlara teslim etmeye çalışacaklar. Buna müsade edilemez. Bu Merkezi hükümetin alacağı bir karar değil. Anayasa'nın ilgili maddesi gereğince Yüksek Seçim Kurulu ve Seçim Kurulları Türkiye'de seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasından sorumlu bir kurum."

"İNŞALLAH ÖZGÜR BİR SEÇİM YAPACAĞIZ"

Kurtulmuş, YSK ve ilgili seçim kurullarının nerede hangi sandıkların ne şekilde kurulacağına karar vereceğini de anlatırken şunları söyledi:

"Süreç şöyle işleyecek, işliyor. Belli yerlerde İlçe Seçim Kurulları diyorki 'benim ilçemin şu şu mahallellerinde güvenlik sorunu yaşayabiliriz. Bu mahallelerdeki oy verme şurada olsun' bu talep ediyor, partililer buna itiraz ederlerse YSK burada nihai kararını veriyor. YSK karar verecek, YSK derseki 'hayır ben sandıkları birleştirmiyorum' sandık birleştirme yok buda yanlış bir terim, bazı mahallelerde güvenlik eksikliği görülen mahallelerde sandıklar daha güvenli bölgelere taşınmış olacak. Herhangi bir şekilde sandık birleştirmesi değil. Nerede hangi sandığın kurulacağına karar verecek olan YSK. İlgili Seçim Kurulu'nun talebi doğrultusunda. Eğer itiraz olursa, dolayısıyla buda demokrasinin tayin edilmiş, oyun oynanmadan çok önce tayin edilmiş kurallarından birisidir. Demokrasinin kuralları içerisinde seçim sandıklarının nereye kurulacağına YSK karar verecek ve ona göre inşallah özgür bir seçim yapacağız."

Numan Kurtulmuş daha sonra Valilik toplantı salonunda basına kapalı olarak daire müdürleriyle toplantı yaptı. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: İşçilerin Bu Süreçte Bırakılması Türkiye İçin Önemli Bir Başarıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement