Kurtulmuş, Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş, Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Katıldı

Kurtulmuş, Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı.

19.04.2014 23:43  Güncelleme: 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Tarih ve dönem olarak Peygamber'in yaşadığı dönemden uzaklaştıkça, Hz. Peygamber'e olan ihtiyacımız artıyor" dedi.

AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katılan Kurtulmuş, "İnsanlık tarihinin her ilerleyişiyle birlikte, yaşadığımız her sorunla birlikte; Türkiye ve dünyada karşı karşıya kaldığımız birçok problemlerle birlikte, bir kere daha bu problemlerin çözümüyle ilgili alemlerin efendisi olan, yüzü suyu hürmetine bütün kainatın yaratıldığı Hz. Peygamber'in fikirlerine, sünnetine, bize vermiş olduğu rehberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla tarih ve dönem olarak Peygamber'in yaşadığı dönemden uzaklaştıkça, Hz. Peygamber'e olan ihtiyacımız artıyor. Onun görüşlerine olan ihtiyacımız, insanlığın ona olan muhtaçlığı daha açık bir hale geliyor" diye konuştu.

Kurtulmuş, Peygamber'in ahlakına her zamankinden daha fazla ihtiyacın olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Bir tarafta Hz. Peygamber'in sergilediği toplumsal ve savaş ahlakı; diğer tarafta şehirlerin içerisinde sıradan hayatını süren, gencecik ve ufacık çocukları sarin gazıyla öldüren ahlaksızlar. İnsanları öldürüp, şehirleri ayakta tutan, nükleer bombaları kullanan ahlaksızlar. Ona ne kadar çok ihtiyacımız var. Bugün çok daha fazla peygamberin ahlakına ihtiyacımız var. Bugün her alanda daha fazla Peygamber'in ahlakını anlamak ve anlatmak mecburiyetindeyiz. 7 milyar insanın içerisinde birkaç yüz milyon dünyanın bütün zenginliğine sahip. Dünyada 3,5 milyar insan 2 Dolar'ın altında günlük geçimle hayatını sürdürüyor. Allah'tan reva mıdır? İnanın Mekke'deki müşrikler zamanındaki köleler daha iyi durumdaydı. Afrika'nın kölelerini, Amerika ve Avrupa'ya götürdüler. 150 milyon insan köle olarak gitti ama şimdi dünyanın yarısı neredeyse köle gibi yaşıyor. Şimdi Hz. Peygamber Efendimizin sözüne daha çok ihtiyacımız olan bir dönemde değil miyiz? Şimdi onun sözü canlı."

Asıl olanın insan olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Sadece piyasaya ve ekonomik güce sahip olmak esas değildir. Asıl olan insandır. Toplumsal düzende, medeniyette, eğitimde, gelişmede, kalkınmada budur. Bunları yapmazsanız, tarihte de gümbür gümbür gidersiniz. Siyasayı esas alan eski siyasetler vardı. Mesela Hitler'in faşizmi. Yerle bir oldu. Zenginlikse zenginlik, yollarsa yollar, köprülerse köprüler, fabrikalarsa fabrikalar, her şey vardı. İnsanı geri plana itip, siyaseti ortaya çıkardığı ve devleti esas aldığı için yerle yeksan oldu gitti. Ancak Muhammedi öğreti her zaman ayakta kalacaktır. Her zaman gelişecek ve yürüyecektir. Çünkü ne piyasayı ne de siyasayı esas alıyor. Önce insan, önce insanın adaleti, eşitliği ve insanın gerçekten özgür bir şekilde yaşamasını esas alıyor. Bugün insanlığın bu kabuslarından uyanmasına vesile olacak nice sözler orada var. O sözleri adalet, eşitlik ve özgürlük ekseninde yeniden çoğaltacak, yeniden Türkiye'nin, dünyanın gündemine getirecek; Türkiye'yi de dünyada esenlik adası olan bu güzel ülkeyi de bir büyük medeniyetin yeniden sahne aldığı güçlü bir ülke haline getireceğiz. Bunun yolu, onun gösterdiği yola ram olmaktır. Bunun yolu, onun göstermiş olduğu insanlıkla ilgili tavsiyeleri özümsemektir. ve Peygamberi sadece yad etmek, sadece anmak değil, onun yaptığı her işi hayırla bir kere daha çoğaltmak, hayırla bir kere daha 21. yüzyılın dünyasında onun rehberliğine başvurmaktır. Siyasetin daniskasını yaptım. İlkeleri, prensipleri, adaleti, insanların eşitliğini söyledim. Bunu ben söylemedim. Peygamber'den duyduklarımızı size anlatmaya çalıştım. Peygamberimizin bize öğrettiklerini hatırlamaya çalıştım" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş'un konuşmasının ardından hafız Selman Okumuş ve Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien Kur'an ziyafeti verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş, Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nde Yeni Başkan Seçildi
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nde Yeni Başkan Seçildi

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçimde 14 oy alarak başkanlığa seçilen Özçelik'in yönetim kurulu üyeleri ise Sabahattin Çorbacı, Serkan Beşevli, Yücel Yalçınkaya ve İsmail Başbuğa oldu.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement