Kurtulmuş: "Ordu-Giresun Havalimanı, Bütün Türkiye İçin Büyük Prestijli Bir Proje" - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: "Ordu-Giresun Havalimanı, Bütün Türkiye İçin Büyük Prestijli Bir Proje"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nın sadece Ordu ve Giresun için değil bütün Türkiye için büyük prestijli bir proje olduğunu söyledi.

22.05.2015 20:19  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nın sadece Ordu ve Giresun için değil bütün Türkiye için büyük prestijli bir proje olduğunu söyledi. Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanının açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakanlar ile bazı milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşti.Kurtulmuş, törende yaptığı konuşmada, tarihi bir günde böylesine güzel bir mekanda olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.Ordu-Giresun Havalimanı'nın sadece Ordu ve Giresun için değil bütün Türkiye için büyük prestijli bir proje olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, havalimanının Türkiye'ye büyük katkı sağlayacağını aktardı.

Projenin en başından beri takipçisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yürekten teşekkür ettiklerini dile getiren Kurtulmuş, aynı şekilde projenin takipçisi olan Başbakan Davutoğlu'na da bölge halkı adına teşekkür etti."Yeni Türkiye" istikametinde yürüdüklerini anlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Yeni Türkiye nedir? Yeni Türkiye, yapılması hayal olanları yapabilmektir. Yeni Türkiye, millete hizmetkar olduğumuz anlayışıyla yolumuza devam etmektir.. Ordu-Giresun Havalimanı gerçekten bu anlamda yeni Türkiye'nin göstergesi olan önemli projelerden biridir. Hayırlı uğurlu olsun. Bütün Karadeniz'e mübarek olsun." Eskiden Karadeniz yolunun, eski Türkiye'nin hazin hikayelerinden biri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Karadeniz Sahil Yolu'nun 17 yılda bitirilemediğini anlattı. AK Parti'nin 4 yıl içinde Karadeniz Yolu'nu nihayete erdirdiğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti; "Türkiye'nin her yerinde havaalanları açıldı. Türk Hava Yolları dünyanın her yerine giden bir hava yolu oldu. İnşallah 3 gün sonra Hakkari Havalimanı, Şırnak Havalimanı açılacak. Türkiye'nin dört bir yanı havaalanlarıyla doldu. Eski Türkiye, Bolu Dağı'nı bitiremeyen bir Türkiye idi. 'Bolu Dağı'nı patates deposu yapalım mı, yapmayalım mı' bunun tartışması yapılıyordu. Sadece Ordu ilinde 68 kilometre tünellerle yol açıldı, milletin hizmetine sunuldu."

"Önceden de Türkiye'de aynı kaynaklar vardı"

Bütün hizmetlerin vatandaşların vergisiyle yapıldığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Önceden de millet vardı. Önceden de millet bazı partileri iktidara getiriyordu. Önceden de Türkiye'de aynı kaynaklar vardı. Kaynaklar aynıydı. Yeni petrol bulunmadı, gökten altın yağmadı. Gökten yeni insanlar gelmedi. Nasıl oldu da Türkiye yeni havaalanlarıyla yeni otoyollarla, yeni üniversitelerle, yeni tünellerle tanıştı. Cevabı son derece basit. Eğer siz millete hizmet etmeyi Allah'a karşı bir kulluk vazifesi olarak görürseniz, millet hizmet etmeyi siyaset anlayışınızın merkezine koyarsanız, millet yaşat ki devlet yaşasın derseniz Ordu- Giresun Havaalanı'nı da yaparsınız, Rize Havaalanı'nı da yaparsınız, Türkiye'nin her yerini üniversitelerle, havaalanlarıyla doldurursunuz."

"Avrupa'nın ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin de Türk mühendisliğinin bir eseri olan bu havalimanının Avrupa'nın ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilmesi dolayısıyla ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olan havalimanının 300 milyon liraya mal olduğunu anlatan Bilgin, Ordu'ya 16, Giresun'a 29 kilometre mesafede olduğunu, bölgedeki vatandaşların rahatlıkla erişebileceği şekilde inşa edildiini ifade etti.Ordu-Giresun Havalimanının deniz üzerine inşa edilmesi dolayısıyla dünyada 3. havalimanı olma özelliğine sahip olduğunu bildiren Bilgin, projenin yapımı aşamasında Karadeniz'deki 100 yıllık deniz hareketinin takip edildiğini, havalimanının 13 metresinin denizaltında, 7,5 metresinin deniz üzerinde olduğunu kaydetti.

"50 yıllık hayal gerçekleşti"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise Ordu-Giresun Havalimanı yapımının talimatının 2010'da verildiğini anımsatarak, "O talimatı verdiğiniz gün Giresunluların ve Orduların 50 yıldan beri hayal ettiği bu proje gerçekleşme aşamasına geldi. Size minnettarız Sayın Cumhurbaşkanım" diye konuştu. Ordu ve Giresun'un 50 yıl boyunca hayallerinin suistimal edildiğini ifade eden Canikli, söz konusu havalimanının yapımıyla ilgili ilk defa 1964'te o zamanki hükümet tarafından, daha sonra da farklı hükümetler tarafından defalarca söz verildiğini ancak bu yatırımın gerçekleştirilemediğini kaydetti.

Canikli, "Sayın Cumhurbaşkanım, sizin talimatınızla ve bu projenin sonuçlandırılmasını takibinizle, bu proje gerçekleştirildi" dedi.

Kurtulmuş: "Ordu-Giresun Havalimanı, Bütün Türkiye İçin Büyük Prestijli Bir Proje"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: 'Ordu-Giresun Havalimanı, Bütün Türkiye İçin Büyük Prestijli Bir Proje' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement