Kurtulmuş'tan Twitter Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş'tan Twitter Açıklaması

Kurtulmuş\'tan Twitter Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Twitter dediğiniz şey bir şirket. Bu şirket ne yazık ki bugüne kadar Türkiye’yi adam yerine koymuyor kale almıyordu” dedi.

21.03.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Twitter dediğiniz şey bir şirket. Bu şirket ne yazık ki bugüne kadar Türkiye'yi adam yerine koymuyor kale almıyordu" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çorum'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, belediye ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Twitterla ilgili açıklamada bulunan Kurtulmuş, sanal alemdeki güvenliğe dikkat çekti. Twitter'a erişimin yasak olarak algılanmaması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, Türkiye'de sanal alemle ilgili hukuki tablo oluşmadığı için daha önce twitterdan, sanal alemden hakaret ve bir takım uydurma haberlerin sahte hesaplar üzerinden, normalde sıradan suç olan işlerin twitter üzerinden çok rahat bir şekilde işlenir olduğuna dikkat çekti. Twitter'in bir şirket olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, "Bu şirket maalesef bugüne kadar Türkiye'yi takmıyordu. Hiç adam yerine koymuyordu ve Türkiye'den giden taleplere karşıda iki şart altında cevap veriyordu. Birincisi twitter ya da sanal alemde kullanım yüzünden insan öldüyse, yada bir takım çocuk cinsel suçları kapsamında suçlar işlendiyse böyle bir talep karşısında twitter buradaki IP hesaplarını, kim kullandı, kullanıcı kimdir? Bunları Türkiye'ye veriyordu. Ne yazık ki bugüne kadar Türkiye'yi adam yerine koymuyor kaale almıyordu. Halbuki binlerce, milyonlarca fake hesap yüzünden Türkiye'de neler yapıldı. Benimde başımdan geçti. Benimle ilgili uydurma bir haber onlarca fake hesap üzerinden anında çoğaltıldı. Bir saat sonra bunun uydurma haber olduğu anlaşıldı ama bu kadar hakaretin, bu kadar uydurma haberlerin, montajların sahtekarlıkların insan haysiyetlerini ayaklar altına alan işlerin bir hesabı, bir karşılığı olmamalı mı? Yani yolda yürürken birisi birisine küfretse bunun bile bir karşılığı var. Birisi birisine şantaj yapsa, efendim montajla bir takım konularda tehditle diyelim ki her hangi bir şey elde etmeye kalksa bununda hukukta bir karşılığı var. Fakat maalesef sanal alemde bunun karşılığı yok" diye konuştu.

Her türlü fikir özgürlüğünden yana olduklarını, varlık sebeplerinin de Türkiye'de fikir özgürlüklerini sonuna kadar geliştirmek olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Kim nerde ne söyleyecekse yasal yollarla, miting meydanlarında sanal alemde, gazetelerde, televizyonlarda nerde ne söyleyecekse başımızın üstüne. Herkesin özgürlük alanlarının, fikir özgürlük alanlarının önünü açarız. Ama özgürlükler asla güvenlik olmadan sağlanamaz. Yani 'ben özgürüm istediğimi yaparım, istediğim sahtekarlığı yaparım, istediğim uydurma haber yaparım, istediğim itibar cellatlığı yaparım, bunun üzerinden twitterin, sanal alemin gücünü de kullanarak bende sanal alemi iyi kullanan iyi bilenlerden birisi olarak söylüyorum bu gücüde kullanarak her türlü işi yaparım' derseniz bu olmaz. Buna dünyanın hiçbir yerinde müsaade edilmez" diye konuştu.

"Türkiye'de bu olanda özgürlüklerin kısıtlanması şeklinde değil, özgürlük alanının genişletilebilmesi için bu özgürlük alanının güvenli bir ortamda sağlamak yönünde mahkeme kararı var" diyen Kurtulmuş, "Mahkeme kararını da mahkemeler uygulamaya kalktığında bu sonuç ortaya çıktı. Bu yoksa hükümet tarafından twitter kullanımına, sanal alemin kullanılmasına ilişkin konulmuş bir yasak değildir. Bunu böyle lanse etmemek lazım. Bildiğimiz kadarıyla 4 tane mahkeme kararının uygulanması sonucu ortaya çıkmış uygulama ile karşı karşıyayız. Bunun sonucunda ne olmuş mahkemeler karar verince Twitter'da apar topar "eyvah biz Türkiye'yi ciddiye almıyorduk, demek ki Türkiye'yi ciddiye almak lazım" diye avukatlarını görevlendirmiş. Belki bundan sonra Türkiye'de büroları olacaktır. Konuyla ilgili müzakere ihtiyacı hissetmiş. Bu mesele devam etmekte olan hukuki bir süreçtir. Daha fazla söylemeye gerek yok. Herkesin özgürlüğünü sonuna kadar savunuruz. Sanal alemin en özgür şekilde kullanılmasını sonuna kadar savunuruz ama aynı zaman bu özgürlüğün ciddi biçimde kullanılabilmesi için sanal alemde de bir sanal güvenlik tertibatının alınmasının da zorunlu olduğuna inanırız. Hiç kimse böyle sanal alemde bir takım uyduruk saldırılar yapmasın orada başkalarının hakkını hukukunu ihlal etmesin" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş'tan Twitter Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement