Kurtulmuş: "Terör Kazanmayacak, Türkiye Kazanacak" - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: "Terör Kazanmayacak, Türkiye Kazanacak"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamaları Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "(Terörle mücadele) Olumlu sonuçlar alınmaya başlanmıştır.

17.06.2016 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamaları Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "(Terörle mücadele) Olumlu sonuçlar alınmaya başlanmıştır. Şehirler temizlenmeye başlanmıştır. Bundan sonra temizlenen ve terörden ayıklanan bu şehirlerde hayat hızla normale döndürülecektir" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecenin yaşanan terör olaylarına ilişkin sorusuna Kurtulmuş, "Türkiye geçen sene 22 Temmuz'dan bu yana terörle sistematik bir mücadelenin içerisindedir. Çok kapsamlı bir mücadele yürüyoruz. Terör gerçekten çok yaygın bir şekilde şehirlerde, bir çok ilçelerimizde hendekler kazarak, çukurlar kazarak ya da canlı bombaları kullanarak büyükşehirlerimize de zarar verecek şekilde faaliyette bulunuyorlar" dedi.

Terörün üzerine 22 Temmuz'dan bu yana çok etkin bir koordinasyonla gidildiğini söyleyen Kurtulmuş, "Terör inşallah bütünüyle etkisiz hale getirilecek. Türkiye'de artık terör örgütleri hiçbir şekilde faaliyet gösteremez hale getirileceklerdir. Burada özellikle PKK terörüne karşı Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizdeki Kürt kardeşlerimizin ve bölge halkının vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz. Eğer halk bu büyük desteği vermemiş olsaydı, bu fedakarlığı yapmamış olsaydı gerçekten daha zor bir mücadele yürütülürdü" diye konuştu.

"Kesinlikle vatandaşımız, milletimiz terör örgütünün yanında yer almamıştır" diyen Kurtulmuş, "Ayrıca emniyet kuvvetlerimize, Türk silahlı kuvvetlerimizin mensuplarına, korucularımıza ve bütün birimlerimize çok teşekkür ediyoruz. Onlarda can pahasına, her sabah göreve başladıklarında nereden kör kurşunun geleceğini bilmeden, ama hiçbir şekilde cesaretlerinden geri adım atmadan fedakarca bir mücadele yürütüyorlar. Bu anlamda bir kez daha şehitlerimize rahmet diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.

-"Bölge için yeni yatırım imkanları da oluşturulacaktır"

Terörle mücadeleyi milletin kazanacağını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Olumlu sonuçlar alınmaya başlanmıştır. Şehirler temizlenmeye başlanmıştır. Bundan sonra temizlenen ve terörden ayıklanan bu şehirlerde hayat hızla normale döndürülecektir. Bunun için bir eylem planı yürütüyoruz. Bütün bakanlıklarımız ise üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor. Bu kentlerin yeniden imar ve inşası, vatandaşlarımızın istihdam imkanlarının artırılmasına yönelik olarak son derece kapsamlı bir proje yürütülüyor. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde nasıl Van depreminden sonra Van yeni bir şehir olarak inşa edildi ise bütün bu şehirler, Silopi'de, Sur'da, Cizre'de de o şehirlerin tarihi dokusuna uygun şekilde çok daha güzel halde yeniden imar edilecektir. Vatandaşlarımız zaten terörün bittiği yerlerde işlerine güçlerine de başladılar. Bölge için yeni yatırım imkanları da oluşturulacaktır. Kamu ve özel sektör yatırımları bölgeye getirilecektir. Dolayısıyla terörün bölge halkını yanına çekemediği gibi bölge halkına vereceği zararları mümkün olduğu kadar azaltılması sonucuyla inşallah en kısa zamanda karşılaşacağız."

PKK'nın Karadeniz'deki eylemleri

Zor bir mücadele verildiğinin altını çizen Kurtulmuş, "PKK terörü dediğimiz terör sadece gördüğümüz bir kaç bin kişiden ibaret değildir. Bunların arkasında nice devletlerin, nice büyük güçlerin nasıl destekler verdiğini biliyoruz. Bunlara istihbarat destekleri veriyorlar, lojistik destek veriyorlar, siyasi destek veriyorlar, ekonomik destekler veriyorlar, hatta silah destekleri veriyorlar. Dolayısıyla sadece bir örgütle değil, bu örgütlerin arkasında ki akıllarla da mücadele veriyoruz. Ama tereddütsüz bir şekilde bu mücadeleyi millet kazanacaktır. İnşallah her şehrimiz esenlikli ve güvenlikli hale getirilecektir" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Karadeniz'de yaşanan terör eylemlerine ilişkin soruya ise, "Terörün bir amacı var. Birileri bunları taşeron olarak kullanıyor, Birleri insanları kandırarak terörün içerisine kanalize ediyorlar. Ama sonuçta terör örgütlerinin dünyanın her yerine yapmak istedikleri, Türkiye'nin üzerinde oynadıkları oyunlarla da yapmak istediklerinin birinci halkı korkutmak, halkı ürkütmektir, huzursuz etmek ve tedirgin etmek. Terörün ikinci hedefi ise varsa o ülkede etnik bir takım farklılıklar bu terör olaylarının üzerinden etnik farklılıkları taşımak ve böylece toplumsal kırılmalara neden olmak" yanıtını verdi.

-"Halk korkmuyor ve devletine küsmüyor"

Kurtulmuş, terörün amacına ulaşamayacağını, asıl kazanın ise Türkiye olacağına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Terör eğer üçüncü adımda da başarabilirlerse istikrarlaştırma, eğer ayrışma ve bölünme ihtimali varsa o ihtimali gündeme getirmek, bununla ilgili dışarıdan siyasi destekler bulmak, bu desteklerle de mümkünse o ülkeyi bölerek, parçalayarak, yeni bir oluşumun içerisine girmek. Şimdi bunların çok şükür hiçbirisi Türkiye'de olmadı. Terör örgütlerinin bu kadar azgınlaşmasının temel sebebi de budur. Halk korkmuyor ve devletine küsmüyor. Ayrıca bu memlekette Türk Kürt kavgası çıkarmaya çalışıyorlar. Milletimiz bir birlerine karşı asla bir husumet duyguları içerisinde hareket etmiyor. Dolayısıyla terör örgütü bu ülkenin her yerinde olay çıkarmak isteyecektir. Karadeniz'de rahatsız edecekler, Akdeniz'de rahatsız edecekler, Allah muhafaza, turizm mevsimindeyiz, bazı turistik yerlerimize karşı saldırıda bulunabilirler. Bunları yapacaklar ki böylece Türkiye'de halkın tamamı tedirgin olsun. Güvensizlik içerisinde olsun, milletin arasında ayrışmayı ve bölünmeyi ortaya koysunlar. Ama asla bunlar olmayacak. Milletimiz birlik ve bütünlük içerisinde yoluna devam edecek. Terör kazanmayacak, Türkiye kazanacak."

-Türkmen dağındaki çatışmalar

Kurtulmuş, Türkmen dağındaki çatışmalara yönelik ise, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz Suriye'nin kuzeyinde Türk kardeşlerimizin varlığından asla rahatsız olmayız. Bizim başından beri itiraz ettiğimiz şey, her hangi bir örgütün, burada söz konusu örgüt bellidir. Örgütün oradaki Kürt varlığı üzerinden hareket ettiğini söyleyerek o bölgede bir takım etnik temizlikler yapılmasıdır. Yani Kuzey Suriye nasıl Kürtlerin memleketi ise, aynı zamanda Arapların da memleketidir, Türkmenlerin de memleketidir. Kuzey Suriye'de kıyamete kadar Araplarda, Türklerde, Türkmenlerde Kürtlerle beraber yaşayacaktır. Dolayısıyla hiçbir unsur orada bir takım güçlerin desteklerini alarak orayı temizleyeme kalkmasına Türkiye seyirci kalmaz. Bu eşyanın tabiatına da aykırıdır. Kuzey Suriye'nin sosyolojisine de aykırıdır. Orada asırlardır ayakta duran Araplarda, Türkmenlerde, en az Kürtler kadar orada kıyamete kadar yaşama hakkına sahiptir. Biz Türkiye olarak Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Türkmenler, Türkmen dağının asırlardır sakinleridir, kıyamete kadar da orada var olmaya devam edecekler. Aynı şekilde Araplarda kıyamete kadar o bölgede var olmaya devam edecek."

-Fındık üreticine verilen destekleme

Fındık üreticilerine bugünden itibaren verilen alan bazlı destek ödemelerine de değinen Kurtulmuş, "Seçim sürecinde bu alan bazlı desteğin devam etmemesi yönde bir eğilim hatta bir karar vardı. Ama çok şükür seçimden hemen sonra kurulan 63. hükümetin kurulur kurulmaz ilk icraatı alan bazlı desteğin tekrar devam ettirmesidir. Bu aynı şekilde 65. hükümetimiz tarafından da devam ediyor. Bugün itibariyle de bu desteğin üreticilerin hesaplarına yatırılmış olması çok güzeldir. Bayram öncesinde vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Ana sütleri kadar helal olsun. O para alın terlerinin karşılığıdır. Bu anlamda bütün bölge üreticilerine bu desteğin hayırlı olmasını, bölgemize de bereket getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş: "Terör Kazanmayacak, Türkiye Kazanacak"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: 'Terör Kazanmayacak, Türkiye Kazanacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak
    10:05 Hatay'da Evde Bulunan Gergedan Böceği Doğal Hayatına Geri Bırakılacak

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşayan Hüseyin Sert, evinin balkonunda bulduğu gergedan böceğini besleyip temizledikten sonra yeniden doğal hayat alanına bırakacak. Sert, böceğin koruma altına alındığını ve neslinin tükenmekte olduğunu öğrendikten sonra bakımını yapmış ve parazitlerini temizlemiştir. Ancak besleyebileceği bir canlı olmadığı için böceği ormanlık bölgeye salacak.

  • Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı
    10:05 Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları anlatıldı

    Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Düzce'de çiftçilere hibe desteği imkanları hakkında bilgi verildi. Toplantıya Vali Selçuk Aslan, TKDK Ankara İl Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Çakal ve Tarım Orman İl Müdürü Esra Uzun gibi birçok yetkili katıldı. IPARD III programı ile tarım sektöründe ek bir destek başlatıldığı ve Düzce'nin bu programdan fayda sağlayacağı belirtildi. Programın tarımsal üretimi desteklemekle kalmayıp çevre koruma ve yenilenebilir enerji kullanımını da teşvik ettiği vurgulandı. Düzce'nin tarımsal potansiyeline vurgu yapılırken, IPARD III programının kırsal altyapı modernizasyonuna büyük katkı sağlayacağı ifade edildi.

  • Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor
    10:04 Aydın'ın Söke ilçesinde Balık Ağı Örme Kursları Devam Ediyor

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi
    09:59 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi

    Giresun'un Bulancak ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, çalınan altınlar da ele geçirildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kısa sürede yaptıkları çalışmayla 3 şüpheliyi yakalayarak, olayda kullanılan tüfekle çalınan 4.5 kilogram altını ele geçirdi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, olayın adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarının kararlı ve titiz saha çalışmaları sonucunda kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Giresun'un huzuru için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.


Advertisement