Kurtulmuş: "Terörün Arkasındaki İradeye Pabuç Bırakmayacağız" - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Terörün Arkasındaki İradeye Pabuç Bırakmayacağız"

Kurtulmuş: "Terörün Arkasındaki İradeye Pabuç Bırakmayacağız"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, birçok terör örgütünün iş birliği içerisinde çalıştığını belirterek, "Biz bu terör örgütlerine ve terör örgütlerinin arkasındaki iradelere asla pabuç bırakmayacağız" dedi.

27.10.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, birçok terör örgütünün iş birliği içerisinde çalıştığını belirterek, "Biz bu terör örgütlerine ve terör örgütlerinin arkasındaki iradelere asla pabuç bırakmayacağız" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Ordu'da Altınordu Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt tarafından karşılanan Kurtulmuş, makamdaki ziyaretin ardından Altınordu Ziraat Odası'na gelen çiftçilerle buluştu. Ziyaret öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen terör operasyonlarına değindi. Teröre pabuç bırakmayacaklarını ifade eden Kurtulmuş, şehirlerde düzenlenen terör operasyonlarında sivil vatandaşların zarar görmemesi için titizlikle hareket ettiklerini dile getirdi.

"İLK KEZ BU KADAR FARKLI ÖRGÜTLERLE KARŞI MÜCADELE VERİLİYOR"

Diyarbakır'da ve İstanbul'da düzenlenen terör olayları hakkında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bu operasyonlar gösteriyor ki, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı terör saldırısı çok kapsamlı ve çok karmaşık bir terör saldırısıdır. Diyarbakır'da çökertilen tim ve onunla bağlantılı olarak, yaptığı açıklamada bazı illerdeki bağlantıları üzerinde durduğunu söylemiştim. Bunlar fevkalade eylem hazırlığı içerisinde olan tiplerdir ve bu tipler eylemlerini yapamadan önce çok şükür güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilmişlerdir. Öyle görülüyor ki bu tür operasyonlar devam edecek. Madem terör örgütleri, ister PKK olsun ister DAEŞ olsun, ister başka örgütler olsun hiçbir hedef ayrımı gözetmeksizin Türkiye'deki 78 milyon vatandaşımızın hepsini hedef olarak bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Zaman zaman aralarında iş birliği yaparak, zaman zaman taşeron örgütlerde kullanarak bu terör faaliyetlerini sürdürüyorlar. Biz bu terör örgütlerine ve terör örgütlerinin arkasındaki iradelere asla pabuç bırakmayacağız. Bizim de vazifemiz, terör örgütü bunları yapmayı planlıyorlarsa biz o planları bozmak mecburiyetindeyiz ve onların eylemlerinden vatandaşlarımızı korumak zorundayız. Uzun yıllardır ilk kez bu kadar çok farklı örgütlere karşı eş zamanlı terör mücadelesi sürdürülüyor. İnşallah iyi sonuçlar alınıyor" diye konuştu.

"DÜN DAĞLARDA YAPILAN MÜCADELE BUGÜN ŞEHİRLERDE YAPILIYOR"

Şehirlerde yapılan terör eylemlerine değinen ve şehirdeki operasyonlarda titizlikle hareket edildiğini aktaran Kurtulmuş, "Terör örgütlerinin hiçbirini tek başına örgüt olarak görmedim, hiçbir zamanda görmedik. Bunların arkasında bazı iç ve dış güçlerin lojistik destekleri var, istihbarat destekleri var, ekonomik destekleri var, siyasi destekleri var, hatta bir kısmının da silah destekleri var. Özellikle Suriye ve Türkiye sınırının bu kadar uzun 911 km sınıra sahip olan bir ülkeyiz. Suriye'deki bu atmosfer teröre ciddi bir şekilde yataklık ediyor. Ayrıca terör örgütleri silahlı örgütler üzerinden vermiş oldukları vekalet savaşları ile güçlerini arttırmak isteyen ülkelerin bu anlamda teröre ciddi, en azından psikolojik destek verdiğini görüyoruz. Bütün bunların Türkiye'ye karşı ağır faturası oluyor. Dün dağlarda yapılan mücadele bugün şehirlerde yapılıyor. Dün dağlarda konuşlanan terör örgütleri, bugün şehirlerde farklı farklı isimler içerisinde faaliyet ediyorlar. Dolayısıyla biz bunların hepsine karşı tedbirli olmak zorundayız. Şehirlerde terörle mücadelenin daha zor olduğu, bütün vatandaşlarımızın takdir edeceği bir husustur. Buradaki temel kaygımız terör örgütlerinin üzerine bütün güçle giderken, büyük bir koordinasyonla giderken sivil vatandaşlarımızın da bu mücadeleden hiçbir zarar görmemesini sağlamaktır. Bu titizliğe de dikkat ediyoruz" şeklinde konuştu.

"1 KASIM, 7 HAZİRAN SONRASI BULANIK SUDA BALIK AVLAMAK İSTEYENLERİN HEVESLERİNİN KURSAĞINDA KALACAĞI SEÇİM OLMALIDIR"

Gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra konferans salonuna geçen ve çiftçilere seslenen Kurtulmuş, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan terör olaylarının Türkiye'nin birliğini ve dirliğine bozamayacağını ve 1 Kasım'da halkın en iyi cevabı vereceği belirterek şöyle konuştu:

"Bunların istedikleri hiç bilmedikleri Ankara'daki 103 kişiyi tanımadan öldürmekten ibaret değildir. ya da Suruç'ta bilmedikleri tanımadıkları onlarca insanı öldürmek değildir. Onların istedikleri sizi korkutmaktır. Türkiye'nin her yerinde ki vatandaşlarımızı hayattan küstürmek Türkiye'nin dirliğini birliğini sonlandırmaktır. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. 1 Kasım, 7 Haziran sonrası bulanık suda balık avlamak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacak bir tarih olmalıdır. 1 Kasım yeniden istikrarın sağlandığı, yeniden güvenlikli bir Türkiye'nin güçlü bir şekilde inşa edildiği bir Türkiye olmalıdır." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Terörün Arkasındaki İradeye Pabuç Bırakmayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement