Kurtulmuş: TSK Bundan Sonra Sadece Vatan Savunmasıyla İlgilenecek - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: TSK Bundan Sonra Sadece Vatan Savunmasıyla İlgilenecek

Kurtulmuş: TSK Bundan Sonra Sadece Vatan Savunmasıyla İlgilenecek

Giresun Havalimanı'na geldi.

05.08.2016 00:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Havalimanı'na geldi. Daha sonra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden Numan Kurtulmuş, basına kapalı olarak burada güvenlik toplantısı gerçekleştirdi. Kent merkezindeki 16 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda demokrasi nöbetine de katılan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, burada vatandaşlara seslenerek darbe girişimi ardından yürütülen çalışmaları anlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırıldığına dikkat çeken Numan Kurtulmuş, "Bir daha Türkiye'de hiçbir kimse, çok açık söylüyorum hemşerilerim; aklının ucundan dahi 'ben bir gün darbe yaparım' diye geçiremeyecek kadar Türkiye'de sistemi demokratikleştiriyor, şeffaflaştırıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yeniden yapılandırıyoruz. Üç tane çapulcu, 5 tane eşkıya musvettesi, kökü dışarıda olan hoca kılıklı bir serserinin sözlerine uyan 3-5 tane darbeci Ordu'nun şerefini kirletemez, milletin gözünde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değerini azaltamaz. Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sonra sadece vatan savunmasıyla ilgilenecek. Yemedik, içmedik bu fukara milletin paralarıyla bu uçakları, tankları aldık. Yok öyle yağma. Şimdi bundan sonra kimse millete o silahı döndüremeyecek. Kimse tankı, topu, tüfeği, uçağı millete karşı tehdit olarak kullanamayacak" dedi.

BİRER BİRER BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ

Darbe girişiminde bulunanlara merhametli davranmayacaklarını, hepsinden tek tek hesap soracaklarının da altını çizen Kurtulmuş, "Bu FETO'cu çeteye karşı hiçbir şekilde merhametli davranmayacağız. Bu hesap öyle kapanıp gitmeyecek, ne varsa, kim varsa hepsi ortaya çıkarılacak. Bunların hepsinden fitil, fitil burnundan getirilecek, hepsinden hesap sorulacak. Şimdi FETO dahil bunların hepsinden bu milletin hesabını soracağız. Bu millete karşı işledikleri cinayetlerin hepsini birer birer burunlarından getireceğiz" diye konuştu.

AMERİKALILAR YOL AYRIMINA GELDİLER, ARTIK TERCİH YAPACAKLAR

Fethullah Gülen'le ilgili Amerika'nın da artık yol ayrımına geldiğini, Gülen'le ilgili yeniden dosyalar gönderildiğini de kaydeden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şöyle devam etti: "Şimdi Amerikalılarda yol ayrımına geldiler. Artık tercih yapacaklar, ya 79 milyonu tercih edecekler, yada 3-5 çete elemanıyla baş başa kalacaklar. Bu anlamda ümit ediyoruz ki, yeniden dosyalar gönderildi. Yeniden 'hiç olmazsa orada tutuklayın' diye dosya gönderildi. Delil istiyorlarsa; 238 tane şehidimize baksınlar. Vücutları parçalanmış, başı gövdesinden ayrılmış o kardeşlerimizin cesetlerine baksınlar. 81 vilayetimizde bu hainlere, kahpelere karşı tek vücut haline gelmiş bu aziz milleti görsünler. Derdest edilip bir yerde alı konulmuş Genelkurmay Başkanı'nı, Kuvvet Komutanlarını görsünler. Bombalanan TBMM'yi görsünler. 50 tane kardeşimizin şehit olduğu Özel Harekat binasını görsünler. Helikopterlerin, tankların, uçakların bombaladığı binaları, insanları görsünler. Görmek isteyene istemediği kadar delil. Görmek istemeyeni ise Allah bildiği gibi yapsın. Biz milleti zorla budur delili diye onlara inandıracak değiliz. Sadece şunu söyleriz; bunlardan onda biri, hadi geçtik onda birini. Yüzde biri, herhangi biri Batı ülkesinde olsaydı kıyamet kopar o örgüte selam veren herkesi mahkemelerde süründürürlerdi. Biz enayi değiliz, saf değiliz. Muhataplarımızında saf olmadığını gayet iyi biliriz. Dolayısıyla ya 79 milyonun dostluğu, işbirliği halinde olacaksınız, yada üç tane çete artığını, üç tane teröristi ve cani ele başı FETO'yu, o'nu tutacaksınız. Karar tercih sizindir."

Numan Kurtulmuş daha sonra Fatsa İlçesi'ne giderek Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetine katıldı.

- Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: TSK Bundan Sonra Sadece Vatan Savunmasıyla İlgilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu ve Silah Ele Geçirildi
    08:27 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu ve Silah Ele Geçirildi

    Kütahya'nın Fatih Mahallesinde Motosikletli Polis Timleri tarafından yapılan çalışmalarda, bir kişinin üzerinde yapılan aramada 1,57 gram esrar, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında
    08:16 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında

    İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    08:16 İzmir Çiğli'de Metal Kaplama ve Plastik Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik fabrikasına da sıçradı. Yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Her iki fabrikada da soğutma çalışmaları devam ediyor. Can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.


Advertisement