Kurtulmuş, Üniversite Camii'nde Cuma Namazı Kılıp Aşure Dağıttı - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş, Üniversite Camii'nde Cuma Namazı Kılıp Aşure Dağıttı

Kurtulmuş, Üniversite Camii\'nde Cuma Namazı Kılıp Aşure Dağıttı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile yaptırılan Üniversite Camii’nde ilk cuma namazını cemaatle birlikte kıldı.

21.10.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteği ile yaptırılan Üniversite Camii'nde ilk cuma namazını cemaatle birlikte kıldı.

Cuma namazı öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Cuma namazını birlikte kılma şerefine ulaşacağız. Hayırlı uğurlu olsun, güzel bir kampüs camisi oldu. İnşallah bunun içerisinde namazlarımızı kılıp, vakitlerimizi geçirir, burada sohbetlerimizi yaparız. İlahiyat Fakültesi'nin yeni binasının temel atma törenine geldiğimizde camide bayağı işler vardı. Çok şükür onların büyük çoğunluğu bitirildi. Üniversitemiz fakülte binası da bitmek üzere, ümit ediyorum ki onun da açılışını yaparız. Ben bunun Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne, gençlere, hocalara, burada halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Rahmetli Mehmet Akif Ersoy'un ismine yakışan bir üniversite kampüsünde onun ismine yakışan güzel bir camiye sahip olmakta her halde çok önemlidir ve değerlidir. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"MAKÜ, ilim, irfan ve hikmet yuvası olacak"

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin önümüzdeki yıllarda ilim, irfan ve hikmet yuvası olacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Bu caminin kıymetini bilin, bu kampüsün kıymetini bilin. İnşallah bu kampüs önümüzdeki yıllarda çok daha genişleyecek, çok güzel. Üniversite, ilim, irfan ve hikmet yuvası olarak burada siz değerli öğrencilerimize hizmet vermeye devam edecek. Sonraki nesillerin Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olarak yetişmesinde büyük katkısı olacak. Bu caminin ruhunu oluşturan, fiziki ve manevi anlamda da ruhunu oluşturan bir yapıt olarak burada durması her halde sizlere de ayrı bir sevinç, ayrı bir coşku verecektir diye ümit ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun, Allah ibadetlerinizi kabul etsin. Allah bu camiyi uzun asırlar burada bulunan öğrencilere hizmet etmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Üniversite Camii'nin yapımında katkı sağlayan Burdur'daki hayırseverlere plaket takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurtulmuş, daha sonra Üniversite Camii'nde ilk kez cemaatle birlikte cuma namazını kıldı. Cuma namazı sonrasında Üniversite Camii'nin yapım aşamalarının anlatıldığı fotoğraf sergisini gezen Kurtulmuş, öğrencilere de kendi elleriyle aşure dağıttı. Kurtulmuş, aşure dağıtımı sonrası karayolu ile Isparta'ya hareket etti. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş, Üniversite Camii'nde Cuma Namazı Kılıp Aşure Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement