Kurtulmuş: "Yüksek Dağların Dumanı Çok Olur" - Son Dakika
Politika

Kurtulmuş: "Yüksek Dağların Dumanı Çok Olur"

Kurtulmuş: "Yüksek Dağların Dumanı Çok Olur"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yaşanan terör olayları ve Rus uçağının düşürülmesine vurgu yaparak, “Bir taraftan terör, bir taraftan Rus uçağının düşürülmesi ile ortaya çıkan durum.

11.12.2015 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yaşanan terör olayları ve Rus uçağının düşürülmesine vurgu yaparak, "Bir taraftan terör, bir taraftan Rus uçağının düşürülmesi ile ortaya çıkan durum. 'Eyvah ne olacak' diyorsunuz. Allah'ın izni ile hiçbir şey olmayacak. Türkiye'nin başına neden bunlar geliyor? Sakın karamsarlığa kapılmayın. Yüksek dağların dumanı çok olur. Türkiye sıradan bir ülke değil" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'nun Kumru ilçesinde yapımına başlanacak olan Kumru Anadolu İmam-Hatip Okulu'nun temel atma törenine katıldı. Törene, Kurtulmuş'un yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de terörü bitirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Türkiye'nin önemli bir coğrafya da yer aldığının altını çizen Kurtulmuş, Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığını belirtti.

"BU MİLLET TERÖR BELASINI SONA ERDİRECEK GÜCE SAHİPTİR"

Milletin terörü sona erdirecek güce sahip olduğunu aktaran Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye zor bir coğrafyanın üzerinde bulunuyor. Türkiye sürekli sıkıntılarla problemlerle karşı karşıya. Bundan dolayı sakın ha şöyle düşünmeyin: 'Eyvah sürekli problemlerle boğuşuyoruz. Gün oluyor terörle mücadele ediyoruz, terör hain bir şekilde devam ediyor'. Terör neden devam ediyor, terör örgütünün arkasındaki güçler kim? Sadece gördüğünüz 3-5 silahlı kişi değil. Onlar istiyorlar ki Türkiye güçlü bir şekilde yürümesin. İstiyorlar ki Türkiye eğitimde, sağlıkta, sanayide, ihracatta çok güçlü bir ülke haline gelmesin. İstiyorlar ki Türkiye'de iç barış olmasın. İstiyorlar ki bu ülke dünyanın büyük ülkelerinden, büyük güçlerinden bir tanesi olmasın. İstiyorlar ki bu ülke Selçuklu'nun, Osmanlı'nın çocukları olarak yeniden dikilip dünyaya nizam vermeye kalkmasın. Onun için terörü bu ülkenin başına bela etmeye çalışıyorlar. Yıllardır bunu yapıyorlar ama şunu bilsinler ki, bu millet terör belasını sona erdirecek güce sahiptir ve Allah'ın izni ile bunu gerçekleştireceğiz ve terörü sona erdireceğiz" diye konuştu.

"YÜKSEK DAĞLARIN DUMANI ÇOK OLUR"

Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığını ve zor bir coğrafya üzerinde olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Bir taraftan terör, bir taraftan Rus uçağının düşürülmesi ile ortaya çıkan durum. 'Eyvah ne olacak' diyorsunuz. Allah'ın izni ile hiçbir şey olmayacak. Türkiye'nin başına neden bunlar geliyor? Sakın karamsarlığa kapılmayın. Yüksek dağların dumanı çok olur. Türkiye sıradan bir ülke değil. Dünyanın en zor coğrafyasında yaşıyoruz, sıradan bir ülke değiliz, büyük bir geçmişe büyük bir tarihe sahibiz. Onun bu güne getirdiği bir sürü böyle problemler olduğu gibi bize verdiği önemli kazançlar da var. Biz bu problemleri aşacağız ve kazançlı yoldan devam edeceğiz. Bu birikimimizi daha ileriye götürmenin ilk şartı da devletle milletin bütünleşmesidir. İnşallah milletle bütünleşmiş bir devlet anlayışı 2023 yılının Türkiye'sini daha güçlü kılabilecek bir anlayıştır. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kumru İmam-Hatip Okulu'nun temeli atıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kurtulmuş: 'Yüksek Dağların Dumanı Çok Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement