Kurtuluş Coşkusu Uluşehirde - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş Coşkusu Uluşehirde

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bir Komşunuz olarak Karadeniz'in kıvrak zekalı insanlarıyla beraber olduğum için onur duyuyorum dedi.

23.02.2015 12:22  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Kapalı Spor Salonunda, Bursa Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanı Bekir Akyıldız tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, salonu dolduran vatandaşların coşkulu tezahüratlarıyla karşılandı.

Mahalli sanatçılar tarafından verilen konseri izleyen Vali Karaloğlu yaptığı konuşmasında:"Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği, Kanuni'nin doğup büyüdüğü, Evliya Çelebi'nin "Tuğra Bozan" diye isimlendirdiği Karadeniz'in güzel ili Trabzon'un, güzel insanları.

Bir Karadenizli olarak, komşunuz olarak bu akşam sizin kurtuluş coşkunuza ortak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sevgili Trabzonlular sizin güzel bir lafınız var "bize her yer Trabzon". Bu laf çok tesadüfi söylenmiş bir laf değil. Çünkü Trabzonlu gittiği her yere kendi kültürünü, kendi geleneğini, çalışkanlığını ve Vatan severliğini götürür de onun için, bize her yer Trabzon diyorsunuz.

Sevgili Trabzonlular sevgili hemşerilerim evet 1.Dünya Savaşından sonra ülkemizin bazı bölgeleri işgal edilmiştir. İşte onlardan bir tanesi de Doğu Karadeniz bölgemizdi. Ruslar tarafından Artvin, Rize, Trabzon bölgesi işgal edilmişti ama Ruslar hesap edemedikleri bir dirençle, mücadeleyle karşılaştılar. Doğu Karadeniz'in vatansever insanları, genciyle, yaşlısıyla, erkeği ile, kadınıyla vatanlarını savundular mücadele ettiler. Ve kısa süre içerisinde, 2 yıllık bir sürede Ruslar geri çekilmek zorunda kaldılar ve yine Trabzon, Rize, Artvin "Vatan Toprağı" olarak kalmaya devam etti. İşte biz bugün o coşkunun devamını kutluyoruz. Bu salonda bu akşam, Kurtuluş Savaşında Şehit olan bütün Şehitlerimizi hürmet ve minnetle anarken tekrar Kurtuluş coşkunuza ortak olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurtuluş Coşkusu Uluşehirde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement