Kurtuluş Maratonu'na Doğru... - Son Dakika
Yerel

Kurtuluş Maratonu'na Doğru...

Kurtuluş Maratonu\'na Doğru...

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 4 Ocak 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek olan “Adana Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 5. Kurtuluş Maratonu”nun hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

30.11.2014 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 4 Ocak 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek olan "Adana Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 5. Kurtuluş Maratonu"nun hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Hadi, hazırlıklar kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Koordinatörü Mehmet Ali Altıparmak ile Şube Müdürü Oruç Ali Uğur ile yaptıkları toplantıda, maratonun Adana'ya yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için titiz davrandıklarını, yarış güzergahı, trafik, sporcu güvenliği ve sağlığı, sporcu, antrenör ve diğer konukların konaklaması, ödül gibi konularda bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

"AVRUPALI ATLETLER DE YARIŞACAK"

Vali Mustafa Büyük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, yaklaşık bin kişinin katılması beklenen ve spor turizminin yaşanacağı maratonu çok önemsediklerini, ayrıca büyük destek verdiklerini ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Maratonun ana sponsoru olan Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı yetkilileriyle sürekli toplantılar yaparak eksikleri gideriyoruz. Bu konuda bünyemizde hayli deneyimli kadrolar bulunuyor. Tarihi mekanlara dikkat çekilecek ve kentimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacak maratonu Türk ve yabancı ünlü atletler katılacak. Atletizm Federasyonu Başkanı, Eski Milli Atlet Fatih Çintimar'ın da katkılarıyla Afrikalı sporcuların yanı sıra Avrupa'dan da atletler yarışacak. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilecek yarışmada 21 kilometrelik yarı maratonun yanı sıra 4 kilometrelik halk koşusu, masterler ve engelliler ayrı değerlendirilecek."

"BAŞVURU İNTERNETTEN YAPILACAK"

Yarışmalar için kayıtların "adanakurtulusmaratonu.adana.bel.tr" adresinden internet ortamında başladığının altını çizen Hadi, "Yarışmaya katılacak tüm sporcular yarışacakları kategoriyi belirleyerek internet ortamında başvuru yapacaklar. Yarı maratona katılacak sporcuların hem derecelerini belirlemek, hem de istenmeyen hataların önüne geçmek için göğüs numarası ve ayak bileklerine zaman çipi takılacaktır. Tüm katılımcılara yarışma logolu tişört, madalya ve katılım belgesi dağıtılacaktır" diye konuştu.

BİRİNCİLERE 20'ŞER BİN LİRA ÖDÜL

Hadi, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yarı maratonda ilk 10 dereceye giren kadın ve erkek sporculara para ödülü dağıtılacağını, birinci olan kadın ve erkek sporculara 20'şer bin TL, ikinciye 10, üçüncüye ise 5 bin TL para ödülü verileceğini, bunun yanı sıra halk koşusu, masterler ve engellilerde ilk 3 dereceyi paylaşan kadın ve erkek sporculara toplam ödülün 150 bin TL olduğunu açıkladı.

ARİF NİHAT ASYA TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Adana'nın 5 Ocak Kurtuluş anısına yazdığı ünlü "Bayrak" şiirinden dolayı "Bayrak şairi" olarak da anılan Merhum Edebiyat Öğretmeni ve Şair Arif Nihat Asya anısına ilk kez teşvik yarışması düzenleneceğini ifade eden Hadi, ilk 5 dereceyi paylaşan Türk kadın ve erkek sporculara para ödülü dağıtılacağını, Türkiye'de maratonda önemli dereceleri bulunan eski milli atletlerin de sporculara model olması için Adana'ya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

GÜZERGAHLAR TARİHİ MEKANLARDA

Atatürk Parkı önünde startı verilecek olan maratonun güzergahı şöyle:

Atatürk Parkı, Sular, Tarihi Tren Garı, Ziyapaşa Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Büyükşehir Belediyesi Önü, İnönü Parkı, Adliye binası, Tarihi Taşköprü, Kızılay Caddesi, Ulucami, 5 Ocak Meydanı, Ali Münif Yeğenağa Caddesi, Yağcami, Büyüksaat, Eski Vilayet Binası, Tarihi Kız Lisesi, Tarihi Taşköprü üzerinden, HiltonSA, Optimum Alışveriş Merkezi, Merkez Camisi, Arkeoloji Müzesi, Fuzuli Caddesi, Galeria Alışveriş Merkezi, Demirköprü, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Sağlık İl Müdürlüğü, 6. Kolordu Komutanlığı, Mithat Özsan Bulvarı, Çukurova Üniversitesi kavşağı, DSİ Baraj Köprüsü, Adnan Kahveci Bulvarı, Menderes Bulvarı kavşağı, Özdemir Sabancı Bulvarı, Dilberler Sekisi, ATO Kavşağı, Eski Baraj, Kasım Gülek Bulvarı, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu, Merkez Park'ta sona erecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurtuluş Maratonu'na Doğru... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement