Kurtuluş Savaşı Yadigârı Alan, Tarihi Milli Park Olarak İlan Edildi - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş Savaşı Yadigârı Alan, Tarihi Milli Park Olarak İlan Edildi

Ankara ili, Polatlı ve Haymana ilçeleri sınırları içerisinde yer alan saha, Bakanlar Kurulu kararı ile "Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" ilan edildi.

10.02.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın talebi ile Kurtuluş Savaşımızın en önemli olaylarından birisi olan Sakarya Meydan Muharebesi'ne ait izlerin korunması, gelecek nesillere intikalinin sağlanması ve halkımızın tarih bilincinin yükseltilmesi maksadıyla 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu kapsamında, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı olarak ilan edilmek istenildiği belirtildi. Söz konusu alanın Milli Park ilan edilmesi için konunun Bakanlar Kuruluna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sunulması talep edildi.

Talebe ilişkin değerlendirme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi. 14 bin 604 hektar büyüklüğündeki alanın Milli Park olarak tescil edilmesi için konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başbakanlığa, 19.11.2014 tarihli ve 11587 sayılı yazı ile iletildi. 08.02.2015 tarihli ve 29261 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Bakanlar Kurulunun 2014/7152 sayılı kararı ile alan "Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" olarak ilan edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurtuluş Savaşı Yadigârı Alan, Tarihi Milli Park Olarak İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ankaralı Yusuf: Sakarya savaşının mihenk taşı Haymana'dır. Ancak kaymağını yiyen Polatlı'dır. Yesin o da ilçemiz, o da ilçemiz. Ankara ilçeleri arasında ayrım yapmam. Ama devlet ve hükümet şaş göz ile bakıyor Haymana'ya ve Haymanalılara. Bürokraside dahi onlara karşı ayrımcılık yapan bir AK Parti zihniyeti var. Biz de körü körüne destekliyoruz. MHP'yi bilmem onlar da aynısını yapar ama CHP hükümet olsaydı, bu tatsız bakışı yapmazdı. Levent Gök hepimizin hamisidir. 0 0 Yanıtla

Advertisement