Kurtuluş Şenliklerinde Birlik Beraberlik Vurgusu - Son Dakika
Güncel

Kurtuluş Şenliklerinde Birlik Beraberlik Vurgusu

Kurtuluş Şenliklerinde Birlik Beraberlik Vurgusu

İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler 6 Eylül Salı günü gün boyunca devam etti.

07.09.2016 15:23  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü etkinlikleri 6 Eylül 2016 Salı günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Sabah çelenk sunumu ve şehitlik ziyareti ile başlayan kutlamalar ardından Garnizon Komutanlığı ziyareti ile sürdü. Etkinlikler akşam da devam etti. 19.00'da İnegöl Belediyesi önünden heykele kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. İnegöl Mehteri eşliğinde yapılan yürüyüşe protokol ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar da katılım gösterdi. Kutlamaların temasını ise birlik beraberlik mesajları oluşturdu.

"15 TEMMUZ'DA BU MİLLETİN NASIL BİR ARAYA GELDİĞİNİ GÖRDÜK"

Kortej yürüyüşü sonrası kutlamalar heykel önündeki gösterilerle devam etti. Gösteriler öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 6 Eylül'ün İnegöl'ün kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü olduğunu anımsatarak "Öncelikle bu büyük kurtuluşa imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberinde ilçemiz için göğüslerini siper etmiş, canları ve kanlarıyla bu ilçeyi bizlere bırakmış ve bağışlamış olan kıymetli şehitlerimizi, o dönemde gazi olup da şuanda aramızda olmayan çok değerli büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Eğer biz bu şehirde huzurla, sükunla yaşıyorsak, eğer bu şehirde mobilya, köfte satıyor ve turizmle ilgili gelir sağlıyorsak, eğer 250 bin nüfusları gördüysek, eğer ihracat rakamlarımızı 1 milyar dolarlara çıkardıysak bilin ki o çok değerli büyüklerimizin geçmişte burayı bize vatan kılabilmek adına canlarını siper edip her türlü zorluk ve yokluğa rağmen ortaya koydukları mücadelenin ürünü olarak bunları hayata geçiriyoruz. O yüzden onlara minnettarız ve her zaman onların duacısıyız. Şunu da ifade etmeliyim ki hepiniz 15 Temmuz akşamı siyasi parti farkı gözetmeksizin bu milletin kendisine haksızca bir hamle, kalkışma olduğunda nasıl bir araya geldiğini, nasıl kenetlendiğini, nasıl tanklara göğsüyle siper olduğunu hep beraber gördük" dedi.

"İNEGÖLLÜ GAZİ DUALARINIZI BEKLİYOR"
15 Temmuz gecesi 250 civarında şehit verdiğimizi kaydeden Aktaş, "Hakeza her türlü terörle mücadelede şehit olan kardeşlerimiz var. Şuan hepinizin bildiği gibi İnegöllü bir gazi kardeşimiz var. Cumartesi günü Hakkari'de bir roket neticesinde Mesudiye Mahallesinden Uzman Çavuş Yavuz Mete kardeşimiz yaralandı. Şu anda durumu cidden ağır. Sizin dualarınızı, iyi dilek ve temennilerinizi bekliyor" diye konuştu.

BU BİRLİK BERABERLİK BOZULMAMALI

Oluşan bu birlik ve beraberlik ortamının bozulmaması gerektiğinin de altını çizen Aktaş, "Bakın ben burada AK Parti İl Yöneticilerimi görüyorum, AK Parti İlçe Başkan Yardımcımızı ve yöneticilerimizi görüyorum, Cumhuriyet Halk Partimizin çok değerli İlçe Başkanı ve yöneticilerini görüyorum, Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilimizi görüyorum, Garnizon Komutanımızı görüyorum, Kaymakam Beyi görüyorum, şehrimizin Emniyet Müdürünü görüyorum, çok değerli yöneticilerini görüyorum, siyasi parti gözetmeksizin meclis üyesi arkadaşlarımı görüyorum, gençleri görüyorum, hanımefendi ve beyefendileri görüyorum. Biz hep beraber İnegöl'üz, biz hep beraber Türkiye'yiz. O yüzden sizlerden istirhamım birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha fazla ortaya koymalıyız. Birbirimize sahip çıkmalıyız. Ben bu duygu ve düşüncelerle tekrar bu büyük kurtuluşa imza atan, bu güzel İnegöl'ün bizlerin vatanı olmasına vesile olan çok değerli büyüklerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi ve bugün de hala canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

"1922'DE GÖSTERİLEN İRADEYİ 15 TEMMUZ'DA DA GÖSTERDİK"

Kurtuluş etkinliklerine katılan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da İnegöllülere hitaben bir konuşma yaptı. "Böyle anlamlı ve özel bir günde birlikte olmak bizim için onur ve gurur vericidir" diyen Kayışoğlu, "İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşu ve şehitleri anma programı vesilesi ile tarihe kısa bir dönüş yapmak istiyorum. Aslında Ağustos ve Eylül ayları ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunu anmak ve kutlamakla geçiyor. 26 Ağustos'ta Kocatepe'deydim. Orada 94 yıl önce yaşananları bizzat deneyimlemek için gece yürüyüş yaptık Kocatepe'ye tırmanış yaptık. 10 kilometreden sonra hepimizin nefesi kesildi, soğuktan kat kat battaniyelere rağmen üşüdük. O günlerde bizim kahraman askerlerimiz o koşullarda yol yokken, çalı, çırpı, taş ve toprağın üzerinde ayağındaki çarıkları düşman duymasında diye atların ayaklarına bağlamış ve sessiz sedasız saatlerde 17 kilometre tırmanarak büyük taarruzu gerçekleştirmişler. İnegöl Bursa, Mudanya derken ülkemiz düşmandan kurtuldu ve bağımsızlığını kazandı. Aynı iradeyi, o gün gösterilen birlik ve beraberliği 15 Temmuz gecesinde de gösterdik" dedi.

"MASUMUN VE MAZLUMUN YANINDA YER ALMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Programda son konuşmayı ise Kaymakam Ali Akça yaptı. İnegöl'ün kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Akça, "1071 Anadolu'nun kapılarının bu aziz millete sonsuza dek açılığı tarihtir. Aradan 945 yıl geçmiş. Bu süreç içerisinde gerçekten tarihe yön veren medeniyetler kurdu ve aziz millet. Anadolu Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi. Osmanlı İmparatorluğu biliyorsunuz 1. Dünya Savaşının o kötü koşulları neticesinde yenik sayıldı. Bu aziz millete Sevr paçavrası dayatılmaya çalışıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekten kutlu ve onurlu bir mücadele başlatıldı. Kurtuluş Savaşından bahsediyorum. 26 Ağustos'ta büyük taarruzla başlayan o onurlu mücadele İnegöl için meyvesini 6 Eylül'de verdi. Aradan 94 yıl geçti ve bugün yeniden İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Ama ne acıdır ki bugün yine gazi ve şehitlerimiz var. Ne oluyor da bu topraklar için bazılarının emelleri hiç bitmiyor. Niye bitmiyor biliyor musunuz? Bu aziz millet tarih boyunca hep masumun, mazlumun yanında yer almayı kendine şiar edinmiştir. Ama o hırs dolu, doymak bilmeyen aç gözlü emperyalist yapı dünyanın bütün zenginliklerini kendine akıtmak için bu aziz milletle uğraşmaktan vazgeçmiyor. Bizler mazlumun ve masumun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve yine biliyoruz ki bu vatan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin omuzlarında yükselmeye devam edecektir. Bu aziz millet söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen onurlu insanlardan oluşmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünün bir kez daha kutlu olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kurtuluş şenlikleri çeşitli sahne gösterileri ile devam etti. Heykel arkasında bulunan alanda kurulan çadırda İnegöl Belediyesi ile Manavlar Derneği'nin vatandaşlara yönelik ikramları da oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kurtuluş Şenliklerinde Birlik Beraberlik Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.

  • Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak
    17:49 Çin'in yeni yüksek hızlı treni CR450 saatte 400 km hıza ulaşacak

    Çin Devlet Demiryolları Grubu, CR450 inovasyon projesinin ilerlediğini ve bu yılın sonunda prototipin montaj hattından çıkacağını duyurdu. CR450, şu anda hizmette olan CR400 Fuxing trenlerinden daha hızlı olacak ve yüzde 12 daha hafif, yüzde 20 daha az enerji tüketiyor. Ayrıca, proje altyapıda teknolojik inovasyonu da içeriyor. Çin, halkın talebini karşılamak için dünyanın en büyük yüksek hızlı demiryolu ağını inşa etti ve Fuxing trenleri ülke genelinde 31 eyalet düzeyinde faaliyet gösteriyor.

  • Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi
    17:48 Diyarbakır Müzesi'nde öğrencilere Hacivat ve Karagöz gösterisi

    Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Arkeoloji Müzesi'nde, öğrenciler için 'Hacivat ve Karagöz' gölge oyunu gösterisi sunuldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Müzesi ve SICPA Türkiye firmasınca düzenlenen gösteri, öğrencilere tarihi sevdirmek, müze sevgisini aşılamak ve Müzekart'ı tanıtmayı amaçlıyor.

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Turizmde Yeni Trendler ve Geleceğin Turizmcileri Konuşuldu
    17:44 Turizmde Yeni Trendler ve Geleceğin Turizmcileri Konuşuldu

    Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikte, gastronomideki yeni trendler ve turizmin geleceği konuşuldu. Programda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kurnaz ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Vahit Oğuz Kiper öğrencilerle buluştu. Konuşmacılar, dijital gelişmelerin gastronomi alanını nasıl dönüştürdüğünü ve turizmdeki gelecek trendlerini anlattılar. Etkinlik, öğrencilere teknik bilgilerin aktarıldığı ve turizmin geleceğinde önemli noktaların paylaşıldığı bir platform oldu.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Tiran Belediye Binası Protesto Edildi
    17:43 Tiran Belediye Binası Protesto Edildi

    Arnavutluk'ta yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi.


Advertisement