Kürtün Baraj Gölü'ne Sürüklenen İşçinin Kaybolması - Son Dakika
Yerel

Kürtün Baraj Gölü'ne Sürüklenen İşçinin Kaybolması

Kürtün'de baraj gölüne sürüklenerek kaybolan Ekrem Şayık'ın bulunması için yürütülen çalışmalara, yarın yeniden başlanmak üzere ara verildi.

13.02.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürtün'de baraj gölüne sürüklenerek kaybolan Ekrem Şayık'ın bulunması için yürütülen çalışmalara, yarın yeniden başlanmak üzere ara verildi.

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Gümüşhane, Erzurum ve Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, jandarma, Rize Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma Müdürlüğü ile Trabzon'dan gelen özel bir firma ekiplerince Kürtün Baraj Gölü'nde balıkçı motorları ve şişme botlarla yürütülen çalışmalardan sonuç alınamadı.

Baraj gölünde suyun sıfır noktasından başlayarak 50 metre baraj alanı içerisinde 9 metre derinliğe kadar dalgıçlar tarafından yapılan aramada makine operatörü Ekrem Şayık bulunamadı.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, beraberindeki AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Gümüşhane Emniyet Müdürü Orhan Kar, Kürtün Kaymakam Vekili Recai Karal, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya ve Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak ile yapılan aramaları izledi, bilgi aldı. Vali Yavuz ve beraberindekiler, Şayık'ın babası Teyfik Şayık'ı da ziyaret etti.

Milletvekili Aydın, burada yaptığı açıklamada, devletin her türlü imkanı kullandığını, Kürtün Baraj Gölü'ne sürüklenerek kaybolan Ekrem Şayık bulununcaya kadar aramaların sürdürüleceğini söyledi.

Akşam saatlerine kadar yapılan aramalardan sonuç alınamayınca, çalışmalara ara verildi. Baraj gölüne sürüklenerek kaybolan Şayık'ın aranmasına yarın sabah saatlerinden itibaren yeniden başlanacak.

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde, 10 Şubat'ta, Süme Deresi üzerinde tıkanan menfezin açılması için çalışma başlatılmış, özel bir şirkete ait iş makinesiyle çalışmayı yürüten Ekrem Şayık (27), menfezin açılması sonucu aniden gelen suya kapılmış, Süme Deresi'nin birleştiği Harşit Çayı üzerine kurulu Kürtün Baraj Gölü'ne sürüklenerek kaybolmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kürtün Baraj Gölü'ne Sürüklenen İşçinin Kaybolması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement