Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Öz Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Öz Açıklaması

Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG) Başkanı Osman Öz, Balkan coğrafyasında Türkiye ve Türk ürünlerine ilginin yüksek olduğunu bildirdi.

23.04.2016 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG) Başkanı Osman Öz, Balkan coğrafyasında Türkiye ve Türk ürünlerine ilginin yüksek olduğunu bildirdi. Öz, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin üretim ve ihracatında çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı ve Antep fıstığının dünya genelinde tanıtımı için faaliyet gösteren KMTG'nin, yeni pazar bulma arayışı amacıyla Balkanlara açıldığını belirtti.

Bu amaçla Bosna Hersek'te düzenlenen Uluslararası Mostar Fuarı'na katıldıklarını kaydeden Öz, "Balkan coğrafyasında Türkiye'ye ve Türk ürünlerine karşı müthiş bir ilgi var. Türk ürünlerine karşı ilgiyi ihracat rakamlarına yansıtmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Bosna-Hersek'e 5,5 milyon dolarlık kuru meyve ihracatı olduğuna işaret eden Öz, "Bosna-Hersek başta olmak üzere Balkan coğrafyasında Türk kuru meyvelerinin daha fazla tüketilmesi için tanıtım çalışmalarımızı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Öz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement