Kurullarda Görev Alacak Hükümet Üyeleri Belirlendi - Son Dakika
Ekonomi

Kurullarda Görev Alacak Hükümet Üyeleri Belirlendi

Ekonomi Koordinasyon Kuruluna (EKK) Başbakan Binali Yıldırım başkanlık edecek.

27.05.2016 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Koordinasyon Kuruluna (EKK) Başbakan Binali Yıldırım başkanlık edecek. Yıldırım'ın bulunmadığı toplantılarda bu görevi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yürütecek.

Kanun, kanun hükmünde kararname,?Bakanlar?Kurulu kararları ve genelgelerle teşkil edilmiş kurul ve komisyonlarda, başkan veya üye olarak görev alacak hükümet üyeleri belirlendi.

Konuya ilişkin Başbakanlık genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genelgeye göre, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlık edeceği Yüksek Planlama Kurulunda, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan üye olarak bulunacak. Yıldırım'ın bulunmadığı toplantılarda Kurula, Şimşek başkanlık edecek.

Başbakan Yıldırım başkanlığında toplanacak Özelleştirme Yüksek Kurulunun üyeleri de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Maliye Bakanı Ağbal ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan olarak belirlendi.

Savunma Sanayii Yüksek Koordinasyon Kurulunda başkanlık görevini Başbakan Yıldırım yapacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Ağbal ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Kurulda üye olarak bulunacak.

Başbakan Yıldırım'ın başkanlık edeceği Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulunda, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Maliye Bakanı Ağbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Kurul üyesi olarak görev yapacak. Başbakan Yıldırım'ın bulunmadığı toplantılarda Kurula, Canikli başkanlık edecek.

Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak başkanlığında toplantılarını gerçekleştirecek. Kurulun üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Elvan, Maliye Bakanı Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'dan oluşacak.

EKK'ya Başbakan Yıldırım başkanlık edecek

Başbakan Yıldırım'ın başkanlık edeceği Ekonomi Koordinasyon Kurulunda, Başbakan Yardımcıları Canikli ve Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Elvan ve Maliye Bakanı Ağbal üye olarak görev yapacak. Yıldırım'ın bulunmadığı toplantılarda Kurula, Şimşek başkanlık edecek.

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Başbakan Yardımcısı Şimşek başkanlığında toplanacak. Başbakan Yardımcısı Canikli, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Elvan, Maliye Bakanı Ağbal üye olarak Kurulda yer alacak.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yüksek Danışma Kuruluna, Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş başkanlık edecek. Kurulda üye olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı ile Milli Eğitim Bakanı Yılmaz bulunacak.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un başkanlık edeceği Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulunda, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, İçişleri Bakanı Ala, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Sağlık Bakanı Akdağ görev yapacak.

Başbakan Yardımcısı Canikli'nin başkanlık edeceği Reformların Koordinasyonu ve Yatırımların İzlenmesi Kurulunda da üye olarak Adalet Bakanı Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Ekonomi Bakanı Zeybekci, İçişleri Bakanı Ala, Kalkınma Bakanı Elvan ve Maliye Bakanı Ağbal yer alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kurullarda Görev Alacak Hükümet Üyeleri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement