Kuruluş ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik Eğitim Müfredatına Alınmalı' Önerisi - Son Dakika
Yerel

Kuruluş ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik Eğitim Müfredatına Alınmalı' Önerisi

Kuruluş ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik Eğitim Müfredatına Alınmalı\' Önerisi

Bozüyüklü Eğitimci-Yazar Muzaffer Tekelioğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan 'Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik’in müfredat programına alınmasını talep ettiğini anlattıGeçtiğimiz günlerde Bilecik’in Bozüyük ilçesini ziyaret eden ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın konuşması tamamlandıktan kendisiyle kısa bir görüşme yaptığını belirten Eğitimci-Yazar, Bilecik Eğitim Derneği ve Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, 'Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik’imizi öğrencilerimize ve gençlerimize tanıtılması amacıyla hazırladığı projeyi Milli Eğitim Bakanı’na takdim ettiğini anlattı.

09.08.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozüyüklü Eğitimci-Yazar Muzaffer Tekelioğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan 'Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik'in müfredat programına alınmasını talep ettiğini anlattı

Geçtiğimiz günlerde Bilecik'in Bozüyük ilçesini ziyaret eden ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın konuşması tamamlandıktan kendisiyle kısa bir görüşme yaptığını belirten Eğitimci-Yazar, Bilecik Eğitim Derneği ve Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, 'Kuruluşun ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik'imizi öğrencilerimize ve gençlerimize tanıtılması amacıyla hazırladığı projeyi Milli Eğitim Bakanı'na takdim ettiğini anlattı. Tekelioğlu, konuşmasında "Sayın Bakanım, kuruluşa ve kurtuluşa beşiklik eden Bilecik başta olmak üzere ilçelerimizin öğrencilere tanıtılması, Şeyh Edebali başta olmak üzere bu topraklarda yaşayan manevi şahsiyetlerden Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Dursun Fakıh, Kumral Abdal, Savcı Bey'in kişiliklerinin kavratılması, Kurtuluşun başladığı Metristepe, İnönü ve Akpınar şehitliklerinin tanıtılması için 7.'inci sınıf Sosyal Bilgiler ders kitaplarına "Kuruluş ve Kurtuluş Şehri Bilecik" konusunun eklenmesi, öğrencilerin Çanakkale ziyaretleri gibi 6 asırdan fazla hüküm süren üç kıtaya hak, adalet, hoşgörü ve sevgiyi götüren, barış ve kardeşlik tohumlarını eken ecdadımızı ve onların anlayışlarını kavrayabilmelerini sağlamak hepimize düşen bir sorumluluktur" dediğini belirtti.

Tekelioğlu, Bilecik'in ders kitaplarına alınması ve bir program dahilinde öğrenciler tarafından ziyaret edilmesi ile ilgili dosyayı Milli Eğitim Bakanı Avcı'ya teslim ettiğini de anlattı.

BAKAN AVCI'DAN TEŞEKKÜR

Bakan Avcı'nın, teklif karşısında memnun olduğunu anlatan Muzaffer Tekelioğlu, "Sayın Bakan, 'Muzaffer Bey tanıştığımıza çok memnun oldum. Yaptığınız çalışmadan ötürü size çok teşekkür ederim. Teklifinizi değerlendireceğim. Buraya gelmeden önce belediyede yaptığımız toplantıda Başkanımız Fatih bey de Metristepe'nin Milli Parka dönüştürülmesi ve Çanakkale ziyaretleri gibi Metristepe'ye de ziyaretlerin yapılması hususunda yardımcı olmamı istedi. Gösterdiğiniz sağduyudan dolayı size tekrar teşekkür ederim' dedi" diye belirtti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuruluş ve Kurtuluşun Beşiği Bilecik Eğitim Müfredatına Alınmalı' Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement