Kuruluştan Cumhuriyete" Gezisi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Kuruluştan Cumhuriyete" Gezisi Tamamlandı

Kuruluştan Cumhuriyete" Gezisi Tamamlandı

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Kuruluştan Cumhuriyete" isimli gezi programı tamamlandı.

17.11.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Kuruluştan Cumhuriyete" isimli gezi programı tamamlandı.

Proje kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilen 108 ortaokulun 7'nci sınıf birincileri geziye katıldı. Toplamda 103 öğrenciden oluşan gezi katılımcılarına, 8 öğretmen ve 21 emniyet personeli eşlik etti. Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yeri olan Bilecik'in Söğüt ilçesinde başlayan gezi programı; Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul illerini kapsadı. Ziyaret edilen yerlerde, dönemin kostümlerini giymiş profesyonel tiyatrocular tarafından öğrencilere o yerin tarihteki önemi, tarihi kişilikler, drama ve tiyatro ile canlandırıldı. Söğüt'te Ertuğrulgazi ve Haime Ana, Bilecik'te Osman Bey ve Şeyh Edebali, Bursa'da Orhan Bey, Çanakkale'de Süleyman Çelebi, Edirne'de Murad Hüdavendigar ve Mimar Sinan, İstanbul ilinde Fatih Sultan Mehmet, Akşemseddin, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, 2. Abdülhamid Han, Sultan Mehmed Reşad ve Mustafa Kemal Atatürk tarihi mekanlarda canlandırılarak anlatıldı.

"SUÇ ÖRGÜTLERİNİN HEDEF KİTLESİ OLAN BAŞARILI GENÇLERİMİZ İÇİN GEZİ PROGRAMI HAZIRLANMIŞTIR"

Gezi ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Teknolojinin gelişimi ile sosyal hayatın zayıflaması, aile, akraba ve toplumsal bağların kopması nedeni ile kendi benliği ve kültüründen uzaklaşmaya başlayan suç örgütlerinin hedef kitlesi olan başarılı gençlerimiz için gezi programı hazırlanmıştır. Milli ve manevi duygulara sahip başarılı rol modellerini canlandırma yapmak sureti ile hatırlatılması, milli manevi değerlerimizin farkında olan, toplumumuzdaki örf ve adetlere uygun davranışlar sergileyen bireylerin yetişmesi amacıyla Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce 'Kuruluştan Cumhuriyete' konulu proje hazırlandı" denildi.

BOĞAZDA TEKNE TURU DA YAPTILAR

Öte yandan geziye katılan öğrenciler, Bilecik'te Dursun Fakıh Türbesi, Bursa'da Ulu Camii, Emir Sultan Türbesi ve Yeşil Türbe, Çanakkale'de Çimenlik Kalesi, Nusret Mayın Gemisi, Aynalı Çarşı, Truva Atı ve Gelibolu Yarımadası, Edirne'de Selimiye Cami, Eski Cami, Şükrü Paşa Tabyaları, 2. Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi, Meriç ve Tunca Nehri, İstanbul'da Panorama 1453 Tarih Müzesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Meydanı, Dolmabahçe Sarayı, Türk İslam Eserleri Müzesi ve Merkez Efendi Türbesini ziyaret etme şansını yakaladılar. Ayrıca öğrenciler Boğaz'da Tekne Turu yapmanın da keyfini yaşadılar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuruluştan Cumhuriyete' Gezisi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement