Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu" - Son Dakika
Yerel

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"

Turun 5. etabı Biga'dan start aldı.

18.09.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale valiliklerinin iş birliğiyle düzenlenen "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"nun Biga etabı tamamlandı.

Tur kapsamında Biga'ya gelen bisikletçileri Belediye Başkanı İsmail Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, Biga Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Kemal Yılmaz karşıladı.

Bisikletçiler, İÇDAŞ Spor Salonunda konuk edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve Yarış Koordinatörü Fedai Din, burada yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin geçmiş tarihten günümüze bir ışık tuttuğunu söyledi.

Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşuna beşiklik eden toprakların bisikletle geçilmesinin amaçlandığı tura 150 bisikletçi ile başlandığını belirten Din, "Proje kapsamında turnuva güzergahı 5 bölümden oluştu. 14 Eylül'de startını verdiğimiz turumuzun 4. etabı ise Karacabey, Kuşcenneti, Bandırma, Biga ile tamamlandı. 19 Eylül'de 5. ve son etabımız olan Biga ve Çanakkale'de 250 bin şehidimize selam vererek turumuzu tamamlayacağız" diye konuştu.

Katılımcılar buradaki etkinliğin ardından Çanakkale'ye doğru yola çıkacak. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement