Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu" - Son Dakika
Yerel

Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Bilecik-Çanakkale güzergahını kapsayan "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"na katılan sporcular, Çanakkale'nin Biga ilçesine ulaştı.

17.09.2015 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Bilecik- Çanakkale güzergahını kapsayan "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu"na katılan sporcular, Çanakkale'nin Biga ilçesine ulaştı.

Biga Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Celal Avcı tarafından karşılanan sporcular, İÇDAŞ Spor Salonu'nda konuk edildi.

Yarış koordinatörü Yılmaz Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen etkinliğin geçmişten günümüze ışık tuttuğunu söyledi.

Osmanlı Devleti'nin kuruluşu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşuna tanıklık eden toprakların bisikletlerle geçilmesinin amaçlandığı tura 150 kişiyle başlandığını belirten Durmuş, "Proje kapsamında turnuva güzergahı 5 bölümden oluştu. 13 Eylül'de startını verdiğimiz turumuzun dördüncü etabı ise Karacabey, Kuşcenneti, Bandırma, Biga ile tamamlandı. Yarın beşinci ve son etabımız olan Biga ve Çanakkale'de 250 bin şehidimize selam vererek turumuzu tamamlayacağız" diye konuştu.

Her gün bisikletle 150 kilometre yol alan 85 yaşındaki katılımcı Ömer Doğan ise etkinlikte yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bisikletçiler, Biga'dan Çanakkale'ye ulaşarak yarın turu tamamlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement