Kuşadası Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kuşadası Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Kuşadası Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Kuşadası Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Erkan Yücel Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

02.09.2015 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Erkan Yücel Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığındaki toplantıya 25 üyeli belediye meclisinden CHP'li 8 belediye meclis üyesi Haydar Büyükdağ, Faik Alp, Cem Arslan, Filiz Üyücü, İlhan Aygüneş, Canan İnanç, Mehmet Gürbilek, Ali Genç ile AK Parti'li Tacettin Özden'in katılmaması dikkat çekti. Toplantıda, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Senatosu'nun aldığı karar gereğince 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Davutlar'a taşınacak olan Aşçılık Programı öğrencileri için üniversitenin talebi doğrultusunda ADÜ Davutlar Kampusu içerisine bir yemekhane ve kafeterya yaptırılmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca, Kuşadası Belediye Meclisi, belediyeye ait jeotermal kuyuların işletilebilmesi için girişimlerde bulunabilmesi amacıyla Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya yetki verdi. Başkan Kayalı, jeotermal kullanımının Kuşadası turizmi açısından önemine dikkat çekerek jeotermalin gelecek sezondan itibaren kullanılabilmesi için çalışmaların başladığını belirtti.

Meclis toplantısında spora ve spor klüplerine verilecek desteklerle ilgili de kararlar alındı. Buna göre Kuşadasıspor Klübü'ne milli takım olarak Gürcistan'ın Batum kentinde yapılacak olan şampiyonaya katılabilmesi için mali destek verilecek. Davutlar Spor Klübü Derneği'nin ihtiyaç duyduğu antreman malzemeleri ve forma gibi kimi ihtiyaçları karşılanacak ve Kuşadası Yıldız Fener Spor Klübü'ne destekte bulunulacak. Öte yandan 12-13 Eylül tarihinde Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından Kuşadası'nda düzenlenecek olan final yarışları için tanıtım ve organizasyon konularında destek verilecek.

PAZAR YERLERİ

Kuşadası Belediye Meclisi'nde Yavansu Mahallesi, Davutlar SSK Camii önü ve Söktur Sitesi girişinde kurulan meyve sebze pazarları ile Yeniköy'de kurulan üretici pazarı ile ilgili olarak da kararlar alındı. Söz konusu pazarların devamı için Meclis'ten onay çıkarken pazar esnafının ödemesi gereken yıllık pazaryeri ücretleri de Tarife Komisyonu'nda belirlendi.

JEOTERMAL ÇALIŞMA KARARI

Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında alınan en önemli kararlardan bir diğeri ise jeotermal enerji kullanımı ile ilgili oldu. Kuşadası Belediyesi tarafından Davutlar'da yer alan belediyeye ait jeotermal kuyuların turizme kazandırılması amacıyla bir süredir sürdürülen çalışmaların bir an önce sonuçlandırılabilmesi için Belediye Meclisi tarafından Başkan Özer Kayalı'ya yetki verildi. Jeotermal kuyuların işletilebilmesi için yöntem henüz netleşmezken Başkan Kayalı'ya gerekirse şirket kurulması, alt ve üst yapı yatırımlarının yapılabilmesi/

yaptırılabilmesi, isale hatlarının döşenmesi/döşettirilmesi gibi konularda yetki verildi. Kayalı, Davutlar'da MTA tarafından açılan ve belediyeye ait olan 2 jeotermal kuyu bulunduğunu belirterek "Jeotermal alanında mevcut bir potansiyelimiz var. Bu potansiyel, kaplıca turizmi alanında kullanılması halinde 8-10 otele yetecek düzeydedir. Isıtma amacıyla kullanmak için ise ek yatırımlar gerekmektedir. Biz jeotermal kaynağımızı önümüzdeki sezonda otellere ulaştırarak turizme kazandırmak istiyoruz. Jeotermal kaynakların işletilmesi ile ilgili çalışmalarımız ADÜ'den çok değerli hocalarımızın katkısı ile sürüyor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement