Kuşadası Belediye Meclisi Güvercinada'da Toplandı - Son Dakika
Yerel

Kuşadası Belediye Meclisi Güvercinada'da Toplandı

Kuşadası Belediye Meclisi Güvercinada\'da Toplandı

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı,restorasyon çalışmalarının ardından yeniden kapılarını ziyarete açan Kuşadası’nın simgesi tarihi Güvercinada’da yapıldı.

05.10.2016 04:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı,restorasyon çalışmalarının ardından yeniden kapılarını ziyarete açan Kuşadası'nın simgesi tarihi Güvercinada'da yapıldı.

Kuşadası Belediye Meclis toplantısında, ilçenin güvenliğinin sağlanması ve olası polisiye olayların önüne geçebilmesi amacıyla Jandarma Komutanlığı'nın talebi doğrultusunda Kuşadası Belediyesi tarafından Güzelçamlı Mahallesi ile ilçenin belirli noktalarına MOBESE kameralarının yerleştirilmesi ve var olan güvenlik kamera sisteminin bakım ve onarımının sağlanması ile ilgili olarak ödenek ayrılması kararı alındı.

Belediye Meclis toplantısında alınan bir diğer önemli karar ise eğitim yaşamına Kuşadası'nda başlayacak olan ADÜ Bale ve Müzik Ortaokulu için bina tahsisine ilişkin oldu. Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısında ADÜ Ortaokulu için Çalıkuşu Evi'nin tahsis edilmesine karar verilmişti. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucunda Çalıkuşu Evi'nin eğitim kurumu olmaya uygun olmadığı tespit edildiğinden, konu ile ilgili olarak Eylül Meclisi'nde alınan karar iptal edilerek Kuşadası Belediyesi tarafından ADÜ Bale ve Müzik Ortaokulu'na tahsis edilmek üzere yeni bir binanın kiralanması kararı alındı.

Toplantıda Meclis üyeliğinden istifa eden Zühtü Bilgehan Algan'dan boşalan ikinci başkan vekilliği ve komisyon üyeliklerinin seçimleri de yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda Kuşadası Belediye Meclisi İkinci Başkan Vekilliği'ne Tufan Asrav getirildi.

KUŞADASI'NA TARIK AKAN PARKI

Kuşadası Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısında, 16 Eylül'de yaşamını yitiren Türk sinemasının önemli oyuncularından Tarık Akan'ın isminin Ege Mahallesi 424. Sokak'ta Tütüncüler Kavşağı'nın üst kısmında yapılan parka verilmesine karar verildi. Toplantıda, Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 3614 metrekarelik arazi üzerine yapılan ve içerisinde spor aletleri, yürüyüş parkuru, kameriyeler, otopark ve çocuk oyun grubunun bulunduğu parkın en kısa süre içerisinde açılacağı ifade edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası Belediye Meclisi Güvercinada'da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement