Kuşadası Kalabalık Bayram Sıktı - Son Dakika
Güncel

Kuşadası Kalabalık Bayram Sıktı

Kuşadası Kalabalık Bayram Sıktı

Kalabalık bayram sıktıBazı turistler tatilin bitmesini beklemeden ayrıldıAYDIN'ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde bayram tatili nedeniyle İstanbul trafiğini aratmayan görüntüler ortaya çıktı.

07.07.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalabalık bayram sıktı

Bazı turistler tatilin bitmesini beklemeden ayrıldı

AYDIN'ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde bayram tatili nedeniyle İstanbul trafiğini aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Çarşı, plaj ve mesire yerlerindeki aşırı kalabalık nedeniyle bazı turistler tatilin bitmesini beklemeden ayrıldı.

Kuşadası, bayramın ilk iki gününde son yılların en kalabalık günlerini yaşadı. İlçeye tatile gelenlerin oluşturduğu araç kuyruğu 6 kilometreyi aştı. Şehir girişinde oluşturulan polis kontrol noktasını geçen araçlar, sahil şeridi ve Atatürk Bulvarı'na yönelince kent içi trafik durma noktasına geldi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından bunalanlar kendilerini ünlü Kadınlar Denizi plajı başta olmak üzere, plaj ve beach club'lara attı. Birçok vatandaş havlusunu serecek yer bulamayıp geri dönerken, su parkı tutkunları ise Adaland ve Aqua Fantasy gibi su parklarına akın etti. Akşam saatlerinde ise Barlar Sokağı'ndaki barların tümü dolarken, Kaleiçi ve Kadınlar Denizi bölgesinde bulunan barlar da çok sayıda tatilciyi ağırladı.

"EN İYİSİ BOŞALAN İSTANBUL'A DÖNÜP DİNLENMEK"

Bayramın ilk iki gününde yaşanan bu yoğunluk tatilcilerin büyük bölümünü sıktı. Birçok vatandaş daha fazla dayanamayarak geri dönmeye karar verdi. İstanbul'dan bayram tatili için gelen Ahmet Susamcı, "İstanbul trafiğinden, kalabalığından bunaldığımız için geldik. Ancak burasının İstanbul'dan farkı yok.Trafik felç, plajlarda yer yok. En iyisi boşalan İstanbul'a dönüp dinlenmek, boşalan şehrin tadını çıkarmak" dedi.

"ALTINKUM PLAJI RİO GİBİ"

Didim'deki Altınkum Plajı da en kalabalık günlerini yaşıyor. İki kilometre uzunluğunda, yaklaşık 25 hektar alanı kaplayan, kumlarının rengi güneşte altın sarısını andırdığı için Altınkum olarak adlandırılan plaj, dillere destan Rio plajlarını aratmadı. Binlerce yerli ve yabancı tatilci havlusunu sermek için plajda yer aradı. Gezinti tekneleri kapasitelerinin üzerinde tatilci ile turlara çıkarken, Didim'deki tek olumsuzluk ise esnafın bayram tatilini fırsat bilerek fiyatlarına zam yapması oldu. Marketlerde küçük su 1 lira 50 kuruş ile 2 lira arasında satıldı. Didim'deki kalabalık akşam serinliğinde sahile akın edince, trafiğe kapalı alanda yürümek bile güçleşti.

SİSAM'A İLGİ

Bayram tatili Yunanistan'ın Sisam Adası'ndaki esnafı da mutlu etti. Bayram nedeniyle Samos ve Pythagorion limanlarına ek seferler düzenlendi. Arife gününden başlayarak günde yaklaşık 400 kişinin düzenli seferlerle adaya gittiğini söyleyen Meander Travel sahibi Abdullah Gür, "Bayram nedeniyle ek seferler koyduk. Kuşadası'ndan her gün yaklaşık 400 kişi adaya gitti. Seferihisar'dan da her gün yaklaşık 250 kişi Samos'a geçti. Geri dönüşler bayramın üçüncü günü yoğunlaşınca gün içine ek seferler koyduk. Akşam seferlerini ikiye, üçe çıkardık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuşadası Kalabalık Bayram Sıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor
    12:17 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çocukların vakit geçirecekleri parklarda tamirat, bakım ve yenileme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.

  • Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor
    12:16 Eğrigöl, tabii güzellikleriyle hayran bırakıyor

    Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Güzelbağ Yaylasında bulunan Eğrigöl, Torosların zirvelerinde yer alan tabii güzellikleriyle dikkat çekiyor. 2 bin 100 metre rakımda bulunan Eğrigöl, bitki çeşitliliği ve endemik bitkileriyle doğa ve fotoğraf tutkunlarını misafir ediyor. Yolların açılmasıyla bölgeye yoğun talep olduğunu belirten yayla sakinleri, Eğrigöl'ün güzelliğini görmek için herkesin toplandığını ifade etti.

  • MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
    12:15 MSB: Gara bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 5 PKK'lı teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği açıklandı. MSB, terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdüğünü belirtti ve operasyonların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

  • Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı
    12:14 Trabzon'da Turizm Haftası Kortej Yürüyüşüyle Başladı

    Trabzon'da bu yıl 48'incisi düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, turizm mevsimini başlattıklarını ve Trabzon için en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

  • Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı
    12:13 Sancaktepe Belediyesi binası basın mensuplarına açıldı

    31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin tartışılan binasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Jakuzi tartışmaları ile gündeme gelen belediye binası basın mensuplarına açıldı.


Advertisement