Kuşadası'na Arıtma Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'na Arıtma Müjdesi

Kuşadası nihayet arıtma tesisine kavuşuyor.

06.12.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 yıldır ihmal edilen ve Kuşadası’nın geçen dönem belediye başkanı M. Esat Altungün döneminde projelendirilip, ihaleye çıkarılan ve inşaatına başlanan Kuşadası Körfezi’nin arıtma tesisi inşaatının Haziran ayında tamamlanacağı açıklandı. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaret etti. Kuşadası’na yapılacak olan projelerle ilgili belediye başkanı Kayalı ile bir toplantı yapan Çerçioğlu, Altungün tarafından inşaatına başlanan Kuşadası’nın arıtma tesisinin Haziran ayında hizmete gireceğini açıklarken, ayrıca Kuşadası- Güzelçamlı arasında deniz otobüsü seferlerinin önümüzdeki sezona yetiştirileceği ve yolların asfaltlanacağını söyledi.

Seçimlerin ardından geçen 8,5 aylık sürede ilk kez Kuşadası Belediyesi’ni ziyaret ediş amacının Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı ziyaret edip, Kuşadası’ndaki yatırımlarına hız vermek için çalışmalara başlamak olduğunu belirten Çerçioğlu, “Kuşadası önümüzdeki turizm sezonuna bir çok yatırımla girecek. Bildiğiniz gibi benim özellikle üzerinde durduğum deniz ulaşımı projesi var. Kuşadası merkezden Davutlar, ve Güzelçamlı mahallelerine deniz üzerinde ulaşım ağı kurmak istiyoruz. Bunun sebebi malumunuz, yaz aylarında Kuşadası-Davutlar-Güzelçamlı karayolu ağı aşırı yoğun oluyor. Karayollarının yapmak istediği köprülü kavşaklarda henüz bitmiş değil. Eminim onlarda trafiğe nefes aldıracaktır. Fakat, bizim projemizin Kuşadası trafiğine ciddi bir rahatlık getireceğine inanıyorum. Bu konuda gerekli ölçümler yapıldı, birinci aşama tamamlandı. Şu an 2. Aşamadayız. İmar planı ve yapım aşamasına geçilecek. Bugün sayın Özer başkana bu konuyla ilgili 2. Aşamanın bilgilerini sunarak detaylarını görüşeceğim” dedi.

Kuşadası’nın arıtma ve alt yapı çalışmalarına hız vereceklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kuşadası’nın arıtma sorunu; çok büyük ve 33 milyonluk bir proje. Esat Altungün tarafından başlatılan ve inşaatına başlanan bu projeyi en geç haziran ayında bitirmeyi planlıyoruz. Daha sonrada 2. Etabına başlayacağız. Bu sorun sezona kadar bitmiş olacak. Kuşadası’nın alt yapı ile ilgili ciddi problemleri var. Kuşadası Belediye Başkanımız Özer Kayalı ile birlikte alt yapı sorunlarını çözmekle işe başladık. Özer Kayalı’nın da kendine ait çok özel projeleri var. Kuşadası’nda çok güzel işler yapılacak. 24 ay içerisinde tüm Aydın genelinde topluma taşımacılık sorunu da bitecek” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çerçioğlu, seçim öncesi sözünü verdiği sahil projesinin nasıl olacağına Kuşadası Belediyesi ve Halkının karar vereceğini söyledi. Kuşadası sahil şeridinin neredeyse tümünün tapusunun Kuşadası belediyesinde olduğunu belirten Özlem Çerçioğlu, “ Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi olarak İlk etapta marina bölgesinin olduğu sahile el atacağız. Projeyle ilgili anketler yapıyoruz. Vatandaşla fikir alış verişinde bulunuyoruz. Projenin kararını verecek olan Kuşadası belediyesi ve Kuşadası halkıdır. Umarım en yakın zamanda hayata geçirebiliriz”dedi. Asfalt ihalesi yaptıklarını söyleyen Çerçioğlu, “Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı tarafından belirlenen özellikle bazı noktalara da asfalt çalışmalarına başlıyoruz. Sadece Kuşadası’nda değil 17 ilçemiz ve köylerimizde de benzer çalışmalarımız olacak. Hedefimiz beş yılın sonunda sorumluluk alanımızda asfalt veya parke kaplanmamış yol bırakmamaktır” diye konuştu.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, ile aralarında sorun olduğu yönünde söylentilerin olduğu hatırlatılan Özlem Çerçioğlu, “Bu dedikodular siyasetin şık olmayan yüzü. Bu dedikoduları basından bende okudum ve ciddi anlamda üzüldüm. Özer başkanımla aramızda bir problemin olduğu söz konusu bile olamaz. Böyle şeylerle kaybedecek zamanımız yok” dedikodulara tepki gösterdi. 

ZAFER HACISALİHOĞLU

AYDIN 

Kuşadası\'na Arıtma Müjdesi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuşadası'na Arıtma Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • MERDO: AH BE ÖLDÜRDÜNÜZ KUŞADASINI. PARASINI BİZDEN ALDIĞINIZ HALDE ARITMA TESİSİ DAHA YOK ORTADA. CHP İNŞALLAH YOK OLURSUNUZ MU MİLLET HEP ÇEKTİ SİZDEN HALA ÇEKİYOR. KUŞADASI HALKI NİYE SİZE OY VERİR ANLAMAM. KADINLARDENİZİ PLAJINA 3 KATLI BİNA YAPTINIZ KENDİ ADINIZA HALA SAHİLLER DİYORSUNUZ. NE DEYİM SİZE ALAH KURTARSIN. 0 0 Yanıtla
  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu
    18:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 5. Makale Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırının Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, törende makale yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement