Kuşadası'na İki Köprülü Kavşak - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'na İki Köprülü Kavşak

Kuşadası\'na İki Köprülü Kavşak

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası İlçesi'ndeki Sabri Mumcu ve Kadınlar Denizi Caddeleri üzerinde iki köprülü kavşağın temelini attı.

15.04.2016 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası İlçesi'ndeki Sabri Mumcu ve Kadınlar Denizi Caddeleri üzerinde iki köprülü kavşağın temelini attı.

Kuşadası merkezinde özellikle yaz aylarında oluşan trafik yoğunluğunu rahatlatmak amacıyla Sabri Mumcu, Kadınlar Denizi ile Boyalık caddelerinin birleştiği alanda yapımı planlanan iki köprülü kavşağın temeli atıldı. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı temel atma töreninde 850 metrelik alanda iki 40 metrelik tünel yapılacağını açıklayan CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası'nın Aydın'ın turizm merkezi ve gözbebeği olduğunu belirterek, "Kuşadası'na çok önem veriyoruz. Buraya toplam 1251 adet fore kazık imalatı yapılacak. 10 Haziran'da hep beraber açılışını gerçekleştireceğiz. Tamamlandığında bu bölgenin trafiğinde daha güvenli, konforlu, kesintisiz ve hızlı ulaşım sağlanacak. Köprülü kavşakların güzergahı ile birlikte köprülere bağlanan diğer yollarla toplamda 2 bin metre yol, refüj ve kavşak düzenlemesi yapılarak 10 Haziran'a yetiştirilecek" diye konuştu.

Kuşadası'nda özellikle yaz aylarında ulaşım ve otopark sorunu yaşandığını belirten Çerçioğlu, Mahmut Esat, Güvercinada ve Erdal Eren caddeleri ile Davutlar- Söke ve Yaylaköy- Kirazlı yollarının tamamlandığını söyledi. Kuştur Hasan Reis Bulvarı, Hasan Işık Caddesi, Davutlar Mahallesi'ndeki tüm yolların bu yıl asfaltlanacağını belirten Çerçioğlu, "Kuşadası'na ASKİ olarak geçtiğimiz yıl 7 milyon 800 bin liralık yatırım yaptık. 15 bin 800 metre içme suyu, 8 bin 500 metre kanalizasyon, 2 bin 450 metre yağmur suyu hattı tamamladık. Kirazlı içme suyu hattı çalışmalarına başlayacağız. Davutlar ve Güzelçamlı grup kanalizasyon çalışmalarına bu ay sonunda başlıyoruz. Kuşadası atık su arıtma tesisinin yüzde sekseni tamamlandı Ağustos ayında hizmete girecek" dedi.

Başkan Özlem Çerçioğlu, konuşmasının ardından ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin katılımıyla dualar eşliğinde temel attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuşadası'na İki Köprülü Kavşak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement