Kuşadası'nda 2 Kez Karaya Vuran Yavru Yunus Koruma Altında - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'nda 2 Kez Karaya Vuran Yavru Yunus Koruma Altında

Kuşadası\'nda 2 Kez Karaya Vuran Yavru Yunus Koruma Altında

Kuşadası'nda 2 kez karaya vuran yavru yunus koruma altında AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde karaya vuran yunus, önce vatandaşların, ardından belediye görevlilerinin zamanında müdahalesiyle kurtuldu.

20.07.2015 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası'nda 2 kez karaya vuran yavru yunus koruma altında

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde karaya vuran yunus, önce vatandaşların, ardından belediye görevlilerinin zamanında müdahalesiyle kurtuldu. Denize bırakılan yunus iki saat sonra farklı bir plajda tekrar karaya vurunca bu kez koruma altına alındı.

Kuşadası Green Beach'te bugün öğlende karaya vuran yavru yunusu gören vatandaşlar, üzerine deniz suyu dökerek hayvanın ıslak kalmasını sağladı. Vatandaşların ihbarı üzerine Kuşadası Belediyesi Arya Turistik Tesisleri A.Ş. cankurtaranları hemen harekete geçti. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü'nün eşliğinde cankurtaranlar Cengiz Yüksel ve Selim Filiz belediyeye ait cankurtaran botuyla bölgeye hareket etti. Bota alınan yunus, Setur Marina'ya taşındı. Burnundaki yaranın enfeksiyon kaptığı belirlenen yunusa, EKODOSD tarafından çağrılan veteriner müdahale etti. Tedavisinin ardından yavru yunus, denize bırakıldı. Suya bırakıldıktan iki saat sonra aynı yavru yunus bu sefer 2'inci Halk Plajı'nda karaya vurdu. Yine vatandaşların üzerine su dökerek ıslak kalmasını sağladığı yunus için EKODOSD'dan yardım istendi. Belediye ait botla bir kez daha Setur Marina'ya götürülen yavru yunus, çekek yerinde koruma altına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuşadası'nda 2 Kez Karaya Vuran Yavru Yunus Koruma Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement