Kuşadası'nda 23 Nisançocuk Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda 23 Nisançocuk Bayramı Kutlamaları

Kuşadası\'nda 23 Nisançocuk Bayramı Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuşadası’nda çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor.

23.04.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor.

Kuşadası'ndaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde başladı. İlk olarak saat 09.00'da Atatürk Meydanı'nda resmi tören düzenlendi. Kuşadası İlçe Milli Eğitim'in düzenlediği törene birçok dernek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Resmi törenin ardından Kuşadası Belediyesi önünde belediye bandosu eşliğinde çocukların ve protokolün oluşturduğu kortej İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'na yürüdü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İsmail Cem Meydanı'nda 23 Nisan programı düzenlendi. Program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın ardından Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ferhat Aslan, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Topal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan çocukların bayramını kutladı.

Törenin ardından sahneye çıkan dans grupları yaptığı gösterilerle büyük beğeni topladı. Önce İbrahim Zeki Emgin İlkokulu öğrencileri Kafkas gösterisi yaptı. Ardından Adıyaman'dan Kuşadası'na misafir olarak gelen çocuklar kendi yörelerine ait halk oyununu sergiledi. Adıyamanlı misafir öğrencilerin sonra Cumhuriyet İlkokulu Modern Dans, Nermin Metin Akar Ortaokulu Zeybek ile Kuşadalıları büyüledi. Pakize Kamil Çağlayan Ortaokulu öğrencileri de yaptıkları dans gösterileri ve açtıkları Türk Bayraklarıyla büyük alkış aldı. Son olarak Minik Ada Anaokulu'nun minik öğrencileri de yaptıkları zeybek gösterisiyle şov yaptı.

Bu arada, programın sona ermesinin ardından bayramlarını kutlamaya devam eden çocuklar İsmail Cem Meydanı'na Kuşadası Belediyesi'nin kurdurduğu çocuk oyun parklarında doyasıya eğlendi. Oyun parklarında eğlenen çocuklar bir yandan da yüz boyama etkinliğine de büyük ilgi gösterdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda 23 Nisançocuk Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement