Kuşadası'nda Bot Faciası: 12 Kaçak Öldü, 3 Kayıp (2) - Yeniden - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'nda Bot Faciası: 12 Kaçak Öldü, 3 Kayıp (2) - Yeniden

Kuşadası\'nda Bot Faciası: 12 Kaçak Öldü, 3 Kayıp (2) - Yeniden

AYDIN'ın Kuşadası İlçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası'na kaçak geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan lastik bot alabora oldu.

24.03.2017 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Kuşadası İlçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası'na kaçak geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan lastik bot alabora oldu. 5'i çocuk 12 kişinin cesetlerine ulaşılırken, 7 kişi kurtarıldı, 3 kişi kayboldu. Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürerken, aynı botta bulunan ve yüzerek karaya çıkan ve organizatör oldukları belirtilen 2 Türk gözaltına alındı.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 Suriyeli, 2 Türk organizatör ile bugün saat 13.30 sıralarında, Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek için Güzelçamlı Mahallesi yakınlarından lastik botla denize açıldı. Kıyıdan açıldıktan bir süre sonraa dalga ve rüzgarın etkisiyle Suriyelileri taşıyan bot alabora oldu.

KARAYA ÇIKIP YARDIM İSTEDİLER

Can yelekleri olmayan ve kıyıya doğru yüzmeye başlayan bottakilerden ilk olarak organizatör oldukları ileri sürülen 2 Türk kıyıya çıkıp, "Bot battı, kurtarın" diye bağırarak yardım istedi. Bunun üzerine çevredekiler, durumu Sahil Güvenlik, 112 Acil Servis ve polise bildirdi.

Sahil Güvenlik ekipleri Sevgi Plajı yakınlarında, 5'i çocuk, 2'si kadın 12 Suriyelinin cesetlerine ulaştı. 2'si çocuk, 3'ü kadın 7 kişi ise denizde boğulmak üzereyken kurtarıldı. Kurtulanların ifadelerinden kayıp oldukları belirlenen 3 kişi için denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Kaçakları götüren organizatör oldukları belirtilen 2 Türk gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuşadası'nda Bot Faciası: 12 Kaçak Öldü, 3 Kayıp (2) - Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.


Advertisement