Kuşadası'nda Mahmut Esat Bozkurt'u Anma Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Mahmut Esat Bozkurt'u Anma Etkinlikleri

Kuşadası\'nda Mahmut Esat Bozkurt\'u Anma Etkinlikleri

Türk Medeni Kanununun kabulünün 89. yıldönümünde yasanın mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Adalet Bakanı Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

17.02.2015 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Medeni Kanununun kabulünün 89. yıldönümünde yasanın mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Adalet Bakanı Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Anma etkinlikleri kapsamında Büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan Mahmut Esat Bozkurt heykelinin de açılışı yapıldı. Kuşadası'ndaki Mahmut Esat Bozkurt'u anma etkinliklerinin ilk bölümünde Korumar Otel Odeon Salonu'nda Moderatörlüğünü Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaduman Halıcının yaptığı bir panel düzenlendi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçam ile kalabalık bir davetli topluluğunun takip ettiği panele konuşmacı olarak ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, 23. Dönem Milletvekili/ Eski Büyükelçi Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakkı Uyar katıldı. Panelin açılışında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadalı Mahmut Esat Bozkurt'un özellikle Lotus davasıyla adını dünya hukuk tarihine vurduğunu, Adalet alanındaki çalışmalarının yanı sıra ekonomik alanda da önemli çalışmalar yaptığını ve 1. İktisat Kongresi'nin İzmir'de toplanmasının mimarı olduğunu söyledi. Çerçioğlu, "17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilen 743 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 89. yıldönümünde yasanın mimarı, Atatürk'ün yakın çalışma arkadaşı, hemşehrimiz 'Mahmut Esat Bozkurt' ile bir kez daha gurur duyuyoruz" dedi.

Panelin ardından saat Kuşadası Aydınlanma Alanı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Haykeltraş Ferit Özşen'e yaptırılan Mahmut Esat Bozkurt Heykeli'nin açılışı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından gerçekleştirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Mahmut Esat Bozkurt'u Anma Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement