Kuşadası'nda Terör ve Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'nda Terör ve Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı

Kuşadası\'nda Terör ve Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, PKK üyeliği ve uyuşturucu ticareti dahil 9 ayrı suçtan aranan M.Y. ile birlikte ona yardım ettiği öne sürülen 4 kişi, gözaltına alındı.

31.01.2017 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, PKK üyeliği ve uyuşturucu ticareti dahil 9 ayrı suçtan aranan M.Y. ile birlikte ona yardım ettiği öne sürülen 4 kişi, gözaltına alındı. M.Y.'nin Suriye'nin Kobani kentindeki çatışmalara da YPG saflarında katıldığının belirlendiği ifade edildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Efeler, Germencik ve Kuşadası ilçelerinde, PKK terör örgütüne maddi destek sağlamak amacıyla uyuşturucu ticareti yapıldığı öğrenildi. Çalışma başlatan ekipler, PKK terör örgütü üyesi olmak ve uyuşturucu ticareti yapmanın da aralarında bulunduğu 9 ayrı suçtan aranan M.Y.'nin izini tespit etti. Harekete geçen ekipler, geçen 25 Ocak'ta, Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesi'ne operasyon düzenlendi. Operasyonda, M.Y. ile birlikte, şüpheliye yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 2'si kadın 4 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.Y., Ö.A., U.B., E.G. ve A.D. jandarmaya götürüldü. Evde yapılan aramada 2 bonzai içme aparatı, 1 uyuşturucu hap, 3 gram kubar esrar, 1 av tüfeği, 1 tablet, 1 laptop ve 7 cep telefonu ele geçirildi.

ÇATIŞMALARA KATILMIŞ

M.Y.'nin Diyarbakır'dan zaman zaman uyuşturucu madde getirerek Aydın'da sattığını, 2014'te Suriye'nin Ayn-El Arab (Kobani) bölgesinde YPG terör örgütünün yürüttüğü çatışmalara katıldığını söylediği belirtildi. Çatışmalar sırasında başından yaralanıp Aydın'a dönen M.Y.'nin oğlu S.Y.'nin, PKK üyeliğinden yargılandığı, diğer oğlunun da Sur'daki çatışmalarda güvenlik güçlerine teslim olup tutuklandığı belirlendi. M.Y. ile diğer 4 zanlı, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kuşadası'nda Terör ve Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement