Kuşadası'nda Tiyatro Dalında 3 Ödül - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Tiyatro Dalında 3 Ödül

Kuşadası\'nda Tiyatro Dalında 3 Ödül

Kuşadası Belediye Tiyatrosu Erkan Yücel Oyuncuları tarafından sergilenen “Varyete Oyuncuları” adlı tiyatro oyunu, Aydın ilinde 14. Direklerarası Seyirci Ödülü’ne layık görüldü.

09.10.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası Belediye Tiyatrosu Erkan Yücel Oyuncuları tarafından sergilenen "Varyete Oyuncuları" adlı tiyatro oyunu, Aydın ilinde 14. Direklerarası Seyirci Ödülü'ne layık görüldü.

2001 yılından bu yana Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren tiyatroların sergilediği oyunları seyreden, değerlendiren ve ödüllendiren bir proje yürütmekte olan Direklerarası Seyircileri Seçici Kurulu'nun 2014-2015 sezonunda kategorilerinde en başarılı buldukları oyunlar, oyuncular ve tiyatrolar belli oldu. Aydın ilinde yapılan değerlendirme sonucunda yönetmenliğini Ramazan Aksoy'un yaptığı, Kuşadası Belediye Tiyatrosu Erkan Yücel Oyuncuları tarafından sergilenen Varyete Sanatçıları adlı oyun en iyi yönetmen kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Jose Sinistera'nın Ay Carmela adlı oyunundan uyarlanan ve ilk kez 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Kuşadası'nda sergilenen Varyete Sanatçıları oyununa layık görülen ödül Karşıyaka Belediyesi Ziya Gökalp Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen bir törenle yönetmen Aksoy'a verildi. Ödülünü alan Aksoy, barış ve dostluk mesajı verdiği konuşmasında Kuşadası Belediyesi'ne sanata ve sanatçılara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

KUŞADASI'NA 2 ÖDÜL DAHA

Öte yandan Aydın ilinde yapılan değerlendirme sonucunda çocuk gelinler ile ilgili "Azade" adlı oyunu ile tanınan yönetmen Cenk Behram Su'ya Emek Ödülü verilirken Ali Aslan ise tiyatroya yaptığı katkılardan dolayı ödüllendirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Tiyatro Dalında 3 Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement