Kuşadası'nda Yemek Fabrikası Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda Yemek Fabrikası Açıldı

Kuşadası\'nda Yemek Fabrikası Açıldı

Kuşadası Belediyesi tarafından 2 yıl önce kurulan ve seçimlerin ardından kapatılan aşevi, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kapasitesi arttırılarak, yemek fabrikası adıyla yeniden hizmete açıldı.

20.03.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuşadası Belediyesi tarafından 2 yıl önce kurulan ve seçimlerin ardından kapatılan aşevi, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kapasitesi arttırılarak, yemek fabrikası adıyla yeniden hizmete açıldı. kapasitesi 5 bine çıkarılan yemek fabrikası Aydın çeşitli ilçe, mahalle ve köylerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine düzenli yemek üretecek.

Kuşadası Belediyesi Özer Türk Spor Kompleksi'nin altında bulunan yemek fabrikasının açılışına, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Kayalı, "Seçimlerden sonra Kuşadası Belediyesinin taşerona verdiği aşevi kapatıldı diye çok eleştirildik. Taşeron hizmeti satın almak, kendi mutfağımızı kurup, yemek yapmak, bedel ödemek kolay ve sürdürülebilir bir iş değil. Büyükşehir Belediye Başkanımızda Kuşadası merkezli, aynı zamanda Söke ve köylere de hizmet götürecek bir AŞ evinin gerekli olduğunu söyleyince mola verdik. Öncesinde parayla hizmet satın alınarak 500 ile 1000 kişiye yemek çıkarabilen bu mutfağımızı, Büyükşehir Belediyesine tahsis ettik. Sağolsun Büyükşehir Belediye başkanımız ciddi bir tadilat ile günde 5000 kişiye yemek çıkarabilecek bu eş evini oluşturdu. Bu AŞ evini Kuşadası'na kazandırdığı için Büyükşehir belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ediyorum. Ben daha önceki görüşmelerimizden, Büyükşehir'in Kuşadası ile ilgili projelerini bildiğim için çok mutluyum. Tabi bu projelerin tümü ile hayata geçmesi zaman alıyor, ama bugünden başlayarak Büyükşehir'in hizmetlerinin artarak devam edeceğini biliyorum" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'da seçimler öncesi Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile birlikte Kuşadası için sözler verdiklerini hatırlattı. Çerçioğlu konuşmasında, "Ne dedik, her zaman halkımızın yanında olacağız, sizlere hizmet edeceğiz dedik. Bizim için en önemlisi fakir fukara, garip gurebaya destek olmaktır dedik. Zaten zengin yolunu buluyor bu memlekette. Önemli olan, ihtiyacı sahibi yaşlılara, çocuklara destek olmak. Onun için ben burada, başta Kuşadası Belediye Başkanı olmak üzere, tüm belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Çünkü bu yeri bize Kuşadası Belediyesi tahsis etti, bizde gereğini yaptık. Bizim amacımız Aydın'da hiç kimse karnı aç yatağa girmesin" diye konuştu.

Yemek üretimi yapan uzmanlardan bilgi alan Başkan Çerçioğlu, "Kuşadası yemek fabrikasında üretilen yemekler sefertaslarında saklanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara soğumadan ulaştırılıyor. Aşevi mantığından çok, aşevine gelemeyen, engelli, engelsiz tüm ihtiyaç sahiplerine yardım etmektir. Fabrikada aynı zamanda ihtiyaç sahiplerinin birbirini görmemesi, rencide olmamaları için de bir önlem alınmış durumda. Vatandaşların kapılarına kadar gidilerek, komşular tarafından bile görülmeyecek şekilde ulaştırılıyor. Haftada iki çeşit et yemeği, iki çeşit tavuk yemeği. Hafta da bir de sebze yemeği üretilen tesiste kalori dengesi ayarlanarak yüksek protein oranlı menüler hazırlanıyor. Tuz ve yağ oranı yaşlı ve hasta vatandaşların tüketebilmesi adına düşük tutuluyor. İhtiyaca göre 2 kişilik, 4 kişilik ve 6 kişilik aileler için farklı boyutlardaki sefertaslarında kişi başı 250gr porsiyonlara ayrılarak günde bin kişiye hizmet veriliyor " dedi. Açılış sonrası törene katılanlara yemek fabrikasında yapılan yemekler ikram edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda Yemek Fabrikası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement